Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κυριακή 10/4 Αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. πλ.Όλγας 12:00 π.μ

Την προσφυγιά δημιουργούν οι πόλεμοι και η φτώχεια!


Ζούμε σε μια περίοδο που το ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού έχει πάρει τραγικές διαστάσεις με την Ελλάδα να βρίσκεται στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων. H συμφωνία Ε.Ε.–Τουρκίας, που οριστικοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, φανερώνει το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταρρίπτοντας οριστικά το «δημοκρατικό» και «ανθρωπιστικό» της προσωπείο. Υψώνει φράχτες σε κάθε χώρα, παραβιάζει ακόμα και το διεθνές δίκαιο, ενεργοποιεί μηχανισμούς καταστολής. Παράλληλα, μετατρέπει το Αιγαίο σε πεδίο μάχης απέναντι στους πρόσφυγες κι επιφυλάσσει για όσους έχουν καταφέρει να περάσουν, επαναπροωθήσεις πίσω στην Τουρκία, την οποία πλέον ανακηρύσσει ως ασφαλής τρίτη χώρα.

Αυτή η συμφωνία έχει την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία σε πλήρη σύμπλευση με τις παραπάνω πολιτικές, διαχωρίζει τους πρόσφυγες ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους, τρέχει να παρουσιάσει στην ΕΕ έτοιμα τα hot spots..Παραχωρεί τη διοίκηση σε εγχώριους και διεθνείς κατασταλτικούς μηχανισμούς (FRONTEX, ΜΑΤ, στρατό) στήνοντας δομές εντελώς ακατάλληλες, για τη στέγαση χιλιάδων ανθρώπων. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει συνεχόμενες επικλήσεις για αλληλεγγύη του κόσμου, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της και την ίδια στιγμή να κρύψει την παντελή απουσία του κράτους και των αντίστοιχων δομών.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες και υπηρετούν το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που καλλιεργεί η οικονομική ολιγαρχία και οι φασίστες, ότι δήθεν οι πρόσφυγες είναι απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων, όταν οι ίδιοι προξενούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υποδαυλίζουν θρησκευτικούς φανατισμούς, εξέθρεψαν τον ISIS και τις διάφορες φονταμενταλιστικές οργανώσεις. Είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τη λιτότητα εναντίον όλων των ντόπιων πληθυσμών της Ευρώπης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα φτωχά και λαϊκά στρώματα της Ελλάδας.

Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέρος του λαού, ενός λαού που τα τελευταία χρόνια βιώνει τόσο έντονα την επίθεση, δε θα μπορούσε παρά να θεωρεί τους πρόσφυγες και μετανάστες καλοδεχούμενους, να θέλει να σταματήσουν οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, να παλεύει ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα πρέπει να δυναμώσει, διεκδικώντας να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να τους δοθεί άσυλο, περίθαλψη, στέγαση σε ανοικτές δομές φιλοξενίας, σε κάθε πόλη. Οφείλουμε να δυναμώσουμε το κίνημα αυτό και στη Δυτική Ελλάδα με το πρώτο κέντρο να έχει ανοίξει στη Μυρσίνη Ηλείας (κοντά στην Κυλλήνη) και με την Πάτρα να περιμένει από στιγμή σε στιγμή 3 ακόμα κέντρα. Θα είμαστε εκεί όταν χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης, θα είμαστε εκεί όταν χρειάζονται χέρια και πόδια να δουλέψουν, αλλά όχι με μία λογική από εμάς για αυτούς, αλλά από κοινού μαζί τους. Θα βαδίσουμε δίπλα τους και θα δυναμώσουμε τους ταξικούς δεσμούς μας, για να βγούμε μαζί μπροστά να παλέψουμε για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων.

Παράλληλα, χρειαζόμαστε ένα δυνατό διεθνιστικό αντιπολεμικό κίνημα, διεκδικώντας να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, καμιά ελληνική συμμετοχή, να κλείσουν οι βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.

Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία και τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος σε δημιουργία συντονισμού για το προσφυγικό μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου.

Την προσφυγιά δημιουργούν οι πόλεμοι και η φτώχεια!
Η μόνη απάντηση είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα από την καταγωγή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία τους, πέρα από σύνορα, απέναντι στους εκμεταλλευτές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4 – 12:00 π.μ.
Συγκέντρωση στην Πλατεία Ολγας

Πορεία προς το Βρετανικό Προξενείο και το λιμάνι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου