Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 στην Κριτονού Κεφαλλονιάς, 30/7-12/08 !


Οι Αναιρέσεις λένε ακόμη μια φορά "βάλε μου δύσκολα"...


Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 στην Κριτονού Κεφαλλονιάς, 30/7-12/08 !

Μετά από 3 χρόνια στο Χορευτό Πηλίου, όπου το κάμπινγκ των Αναιρέσεων έγινε γνωστό και αγαπητό πανελλαδικά από χιλιάδες νέους και νεες, φέτος κινούμαστε δυτικά! Στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, σ' ένα πανέμορφο χώρο ανάμεσα στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, στην περιοχή Κριτονού, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της νΚΑ μαζί με όποιον άλλον και άλλη το επιθυμεί, θα αναλάβουν να ξαναστήσουν ένα χώρο που έμοιαζε με επίγειο Παράδεισο, να του ξαναδώσουν ζωντάνια, έτσι ώστε στις 30 Ιούλη να είναι έτοιμος να μας υποδεχτεί. Κι ο στόχος μας είναι φέτος να γίνει ότι καλύτερο έχουμε κάνει ποτέ!


Ήδη ο χώρος διαμορφώνεται και καταρτίζεται το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του camping, με πολλές εκπλήξεις και νέα πράγματα. Αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, συναυλίες και πολλά δρώμενα, για τους νέους και τους εργαζόμενους του αγώνα που θα κάνουν τις διακοπές τους συλλογικά και ευχάριστα.


Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερώνεστε για το πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα και όλες τις εξελίξεις!


Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ

Με το τέλος του πρώτου κύματος των φετινών Αναιρέσεων και τις διοργανώσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, όλα δείχνουν ότι το φεστιβάλ των Αναιρέσεων έχει μπει σε μια νέα εποχή. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες στη προετοιμασία και την διοργάνωση του που έφερε η τριπλή εκλογική μάχη και η εμπλοκή του δυναμικού των Αναιρέσεων σε αυτήν και παρά τα καψώνια του καιρού, το φεστιβάλ δείχνει ότι έχει ριζώσει για τα καλά τόσο στην Αθήνα όπου η συμμετοχή ξεπέρασε τα 13000 άτομα, αλλά και στις πόλεις της περιφέρειας ειδικά στη Πάτρα και στα Ιωάννινα με 2000 επισκέπτες στη πρώτη και 4500 στην δεύτερη.
Περίπου 2000 αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς, καθώς και φίλοι του φεστιβάλ, συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις 3 μεγάλες εκδηλώσεις και τα 4 εργαστήρια που διοργανώθηκαν στο φεστιβάλ της Αθήνας καθώς και εκατοντάδες σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον για τις απόψεις του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της νεολαίας για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και των αγωνιστών του μαζικού κινήματος που συμμετείχαν και πήραν το λόγο σχετικά με τα μεγάλα ζητήματα των αγώνων και της αριστεράς της εποχής μας. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσαν δίχως άλλο οι χαιρετισμοί των ηρωικών καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων. Ως Αναιρέσεις ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές που συνέβαλαν με τη σκέψη και το προβληματισμό τους στο διάλογο που διεξήχθη στα πλαίσια του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων, μια γιορτή πολιτισμού, συλλογικότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς, για μια φορά ακόμη ανέδειξε προτάσεις αισθητικής πολυμορφίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό με κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερη στάση τους απέναντι στο κυρίαρχο πολιτισμό και την τοποθέτηση τους στην «από εδώ πλευρά της όχθης», της κοινωνικής, πολιτιστικής αναζήτησης και κριτικής, παράλληλα με τη χαρά της διασκέδασης χωρίς τα δήθεν πρότυπα που κυριαρχούν.
Η εμφάνιση των Ψυχόδραμα 07 στην Αθήνα και μαζί τους των Λόγος Απειλή, Εισβολέας και 12ος Πίθηκος στη Θεσσαλονίκη, η συνύπαρξη των Rebel Diaz με τους Senser την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ της Αθήνας και το συγκινητικό τζαμάρισμα στο Bella Ciao, των Banda Bassotti, των Boikot και των ANFO, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ της Αθήνας θα μείνουν στη συναυλιακή ιστορία των Αναιρέσεων και όχι μόνο. Χιλιάδες άνθρωποι βίωσαν αυτές τις συναυλιακές στιγμές, όπως και την εμφάνιση των 1000Mods, Fudrakar, Nightstalker, Ματούλας Ζαμάνη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Σκάτζακα, Mode Plagal, Dirty Fuse, Wedding Singers, His Majesty The king of Spain, Nalyssa Green, Φοίβου Δεληβοριά, Φωτεινής Βελεσιώτου, Βούλας Σαββίδη, Γιώργου Μεράντζα, Χειμερινών Κολυμβητών, Encardia, Τάσου Γκρους και πολλών άλλων καλλιτεχνών τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους και το «δέσιμο» τους με το φεστιβάλ.
Ευχαριστούμε κάθε σωματείο και κάθε εργατική και λαϊκή συλλογικότητα που παρευρέθηκε στο φεστιβάλ μας και αξιοποίησε το χώρο του για την προώθηση της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Επίσης ευχαριστούμε κάθε site, blog, ραδιόφωνο, παραγωγό, πολιτιστικό συντάκτη και δημοσιογράφο και να τους ευχαριστήσουμε για την όποια δημοσίευση έδωσαν στο φεστιβάλ μας, σε μια εποχή που η έννοια της ενημέρωσης καταπατείται βάναυσα.
Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στα εκατοντάδες μέλη και φίλους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι με την εθελοντική τους εργασία και τη συνολική τους προσφορά έκαναν το φεστιβάλ να λειτουργεί.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, δεσμευόμενοι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα ακόμη καλύτερο φεστιβάλ σε όλες του τις πλευρές.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο του φεστιβάλ στο www.anaireseis.gr, στο www.narnet.gr και στo λογαριασμό μας στο facebook

Η οργανωτική Επιτροπή
20 Ιούνη 2014