Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Δίκη φιάσκο για τους εργάτες γης της Μανωλάδας

Με απόφαση ξεκάθαρα άδικη για τους εργάτες της Μανωλάδας ολοκληρώθηκε η δίκη στην Πάτρα στις 30/7.Οι κατηγορούμενοι εργοδότες με ομοφωνία χαρακτηρίστηκαν αθώοι ενώ στους μπράβους που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τους μετανάστες οι όποιοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, επιβλήθηκαν εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης.
Για μια ακόμη φορά η ελληνική δικαιοσύνη εκτέλεσε το καθήκον της, υπερασπιζόμενη της εργοδοτική αυθαιρεσία και τις εργασιακές σχέσεις που προωθεί το success story της κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ., στέλνοντας το μήνυμα ότι οποιαδήποτε διεκδίκηση από τον κόσμο της εργασίας θα έχει απέναντι της τον ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης η οποία θα συμπορεύεται πάντα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα, χαρακτηρίζoντας απεργίες ως παράνομες και καταχρηστικές, σέρνοντας σε δίκες αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Η πολιτικά κατευθυνόμενη δικαιοσύνη επιχειρεί να τρομοκρατήσει κάθε ξένο και έλληνα εργάτη που ζητά τα δεδουλευμένα του, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, και να στείλει μήνυμα στήριξης και ασυδοσίας σε κάθε λογής εργοδότες.
Μάλιστα δεν θα διστάζει να κάνει με τον πιο χυδαίο τρόπο απέναντι σε εργάτες-μετανάστες, οι οποίοι δέχονται καθημερινά το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού τόσο από τα καθάρματα της Χ.Α όσο από την ίδια της καταστολή τους κράτους.
Ο αγώνας τους όμως δεν σταματά εδώ.
Το εργατικό κίνημα έχοντας πλήρη γνώση των ορίων της αστικής δικαιοσύνης πρέπει να κανει δικια του υποθεση των αγωνα των εργατων της μανωλαδας.Καταδικαζοντας την αποφαση του δικαστηριου πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματα των μεταναστών, των εργατών, ενάντια στην κρατική καταστολή και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Η σύγχρονη εργασιακή βαρβαρότητα που προωθείται καθημερινά και η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς μπορεί και πρέπει να ανατραπει απο την κοινη παλη ντοπιων και ξενων εργατων ενάντια στον εργασιακό μεσάιωνα, για μισθούς και συνθήκες εργασίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών. Για ίσα οικονομικά, κοινωνικά, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα. Με ένα νέο εργατικό κίνημα που θα ανατρέψει τον εργοδοτικό δεσποτισμό και ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και της άθλιας συγκυβέρνησής του.

Ν.Α.Ρ-ν.Κ.Α Οργανώσεις Πάτρας


1 σχόλιο:

  1. Και τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αφορά το γήπεδο της Αεκ
    υπάρχει η περιφέρεια Αττικής που είναι χρηματοδότρια και αν θέλει μπορεί να μην δώσει
    τα 20 εκατομμύρια που χρειάζεται το έργο και να ζητήσει τροποποιήσεις ...
    Τροποποήσεις που αφορούν την αρχιτεκτονική του σκοταδισμού.
    Περιβλήματα, ονομασίες θρησκευτικές κτλ.
    Πρέπει να ζητηθούν τροποποιήσεις όπωςκαιδήποτε
    Και ο δήμος Ν.φ αν δεν κάνω λάθος μπορεί να παρέμβει όπως και πιθανόν άλλοι(;).

    Η περιφέρεια σίγουρα μιάς και χρειάζεται τα λεφτά για την κατασκευή γηπέδου η Αεκ και σε ομιλία τους είπανε οι της Αεκ ότι χρειάζονται τα λεφτά αυτά για να γίνει το γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή