Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αναιρέσεις 2014 Πάτρα: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων-Συναυλιών του Φεστιβάλ. (6/7 Ιούνη, Παλαιό Αρσάκειο)



                                                 6/7 Ιούνη (Παλαιό Αρσάκειο, Πάτρα)
Ημερήσια Είσοδος 5 €
ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ….

Το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις 2014″ πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία: Λίγες μέρες μετά από την τριπλή εκλογική μάχη, που με τα αποτελέσματά της ανέδειξε συσχετισμούς και ερωτήματα, δυνατότητες και ελλείμματα. Μπροστά σε νέα επώδυνα για το λαό και τη νεολαία βάρβαρα μέτρα και όξυνση της επίθεσης κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου. Με τάσεις πόλωσης των πολιτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, ενίσχυση της ακροδεξιάς και κρίση του υπάρχοντος κομματικού συστήματος. Η επαναστατική και αντικαπιταλιστική αριστερά, θα αναμετρηθούν με το καθήκον της οργάνωσης της αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος, με την χάραξη ενός σχεδίου αντεπίθεσης και ανατροπής. Όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα, χρειάζεται να συζητηθούν, να συλλογικοποιηθούν και να γίνουν αντικείμενο χιλιάδων αγωνιστών, του κόσμου του αγώνα και της αριστεράς. Ένα πρώτο βήμα που θα συμβάλλει, είναι οι πολιτικές συζητήσεις και εκδηλώσεις των “Αναιρέσεων 2014″.



Αναλυτικά, οι κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι:


ώρα ενάρξης εκδηλώσεων 18:00


Παρασκευή 6/6
θέμα: Οι λαοί στην μέγγενη της ΕΕ και η αναγκαία απάντηση της Αριστεράς

ομιλητές:
Θοδωρής Βουρεκάς (μέλος ΝΑΡ)
Κώστας Καλαμπαλίκης (μέλος ΠΕ ΝΑΡ)

Σάββατο 7/6

Θέμα: Είναι συμβατή η Ανθρώπινη Φύση με τον Κομμουνισμό;

ομιλητές:
Ευτύχης Μπιτσάκης (ομότιμος καθηγητής του παν. Ιωαννίνων, συγγραφέας)
Αλέκος Αναγνωστάκης (μέλος ΠΕ ΝΑΡ)


Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9.00 μμ.


Παρασκευή 6 Ιούνη

οι Monostyle από τη Πάτρα θα ανέβουν στη σκηνή των Αναιρέσεων. Την σκυτάλη θα πάρουν αμέσως μετά οι One Leg Mary γεμίζοντας το χώρο με τους math rock ήχους. Για να ακολουθήσουν αμέσως μετά με ένα ταξίδι στα ακούσματα του αμερικανικού νότου οι Mr. Highway Band. Την βραδιά αναμένεται να απογειώσουν οι 1000Mods ίσως η πιο ανερχόμενη μπάντα στο χώρο του stoner.

Το Σαββάτο 7 Ιούνη

O Απόστολος Γουγουλάκης θα ανοίξει την αυλαία της δευτερης μέρας των Αναιρέσεων, ενώ στην συνέχεια οι Fundracar θα μας απογειώσουν με reggae, dub μουσικές. Η Ματούλα Ζαμάνη και οι σωματοφύλακές της έρχονται να μοιραστούν μαζί μας πρωτόγνωρα συναισθήματα, αγνές επιθυμίες, ολοκαίνουριες μουσικές και πονηρά βλέμματα. Με αποσκευές το Varligali, το καινούργιο δισκάκι Muma, με φαντασιακές διασκευές και με πυξίδα μόνο την καρδιά σταματούν το χρόνο και φέρνουν καλοκαιρινές ομορφιές στις καρδιές όσων ονειρεύονται. Η βραδιά θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες ώρες τις Κυριακής.
 

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα