Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Μαζική καταδίκη της απαγόρευσης της διαδήλωσης. Κοινό Κάλεσμα συλλογικοτήτων στην πορεία

Μαζική είναι η καταδίκη της πρωτοφανούς απόφασης της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων την Τετάρτη 8/1, ημέρα επίσημης ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα. Μετά το κατάπτυστο έγγραφο της ΓΑΔΑ (Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής) που "Αποφασίζει και Διατάζει" την απαγόρευση των συναθροίσεων... για να μην ενοχληθούν οι Μπαρόζο, Ρομπάϊ, Σαμαράς και τα άλλα συνεταιράκια της Ε.Ε. του κεφαλαίου, δεκάδες σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΕΣΠΗΤ, σύλλογοι και κινήσεις βγάζουν ανακοινώσεις καταγγελίας της άθλιας απαγόρευσης του δικαιώματος του λαού και των εργαζομένων να διαδηλώνουν στις πόλεις τους ενάντια στους δυνάστες τους. 
Ανακοινώσεις ενάντια στην απαγόρευση έβγαλαν και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζεται, ότι σε κοινή τους ανακοίνωση, πέντε οργανώσεις και κινήσεις της αριστεράς καλούν σε μαζική συμμετοχή το λαό στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.
Ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής:
Κάλεσμα οργανώσεων στην διαδήλωση στα Προπύλαια
Οι οργανώσεις που υπογράφουν καταγγέλλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απόφαση της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να απαγορεύσουν την αυριανή πορεία ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ. Ότι και να κάνουν, όσο και αν επιστρατεύσουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία  δεν πρόκειται να κάμψουν τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική τους.
Καλούμε τον λαό και την νεολαία να σπάσει στην πράξη την τρομοκρατική απαγόρευση και να πάρει μέρος στην συγκέντρωση της 8ηςΙανουαρίου, στις 6.00 μ.μ στα Προπύλαια!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ε.Ε.Κ., K.O. AΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Ο.Κ.Δ.Ε, ΣΧΕΔΙΟ Β΄
Ανακοινώσεις-καταγγελίες Συνδικάτων για την απαγόρευση
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μετά τα χαράτσια και τα λοιπά οικονομικά μέτρα που έχουν λυγίσει τον ελληνικό λαό και τον έχουν φέρει στα όρια της εξαθλίωσης, σειρά έχει η προσπάθεια να καταργηθούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Επιχειρούν να απαγορεύσουν το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου, του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης."
Η ΑΔΕΔΥ στην καταγγελία της τονίζει: "Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απαγόρευση που μας οδηγεί σε άλλες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα δεχτεί περιορισμούς στα δημοκρατικά πολιτικά δικαιώματα του λαού μας." 
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία - ΔΟΕ στο Δελτίο Τύπου της υπογραμμίζει ότι "Η απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ της διαδήλωσης εισάγει ένα επικίνδυνο σκεπτικό σε σχέση με τον περιορισμό στοιχειωδών δημοκρατικών κατακτήσεων."
Αντίστοιχες καταγγελίες και ψηφίσματα έχουν εκδόσει δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και κινήσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συνεδριάσεις πολλών ομοσπονδιών και σωματείων και πληθαίνουν συνεχώς οι ανακοινώσεις και οι καταγγελίες ενάντια στην απαράδεκτη, αυταρχική και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των κινητοποίσεων στους δρόμους της Αθήνας.