Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ Ο.Τ.Α. – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

         Οι 40.000 απολύσεις εργαζομένων σε ΟΤΑ – Παιδεία – Δημόσιο στη διετία 2013 – 14, αποτελούν εκτέλεση «Μνημονιακού Συμβολαίου» (4ου Μνημονίου). Οι συγκυβερνώντες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συντρίβουν τους Δήμους, διαλύουν την Παιδεία, καταργούν τα τελευταία υπολείμματα του «κράτους πρόνοιας». Διογκώνουν την εφιαλτική ανεργία (30% - 2.000.000 άνεργοι) μαζί με τις μαζικές απολύσεις που γίνονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. Κατσέλης). Ιδιωτικοποιούν και παραδίδουν στο καπιταλιστικό κέρδος όλες τις κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που γίνονται έτσι πολύ πιο ακριβές και ποιοτικά χειρότερες για τους εργαζόμενους με τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα».
Ως Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, που παλεύουν για την άμεση ανάκληση των μαζικών απολύσεων, που τις βάφτισαν «διαθεσιμότητες» και «κινητικότητες»! Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση και κατάργηση του αντιδραστικού πολυνομοσχέδιου. Παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Κοινωνική Πρόνοια, για δωρεάν ποιοτικές κοινωνικές παροχές από τους Δήμους και τις Περιφέρειες στους εργαζόμενους και τους πολίτες, χωρίς νέα χαράτσια.
Καλούμε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συντονισμένους αγώνες, σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου. Ανατροπή, που απαιτεί την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και την ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς.

9/7/2013
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.