Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΤΧ Πάτρας: άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς


Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα αστικά κόμματα που οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό μας στη χρεωκοπία, συνεχίζουν να νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων και εξαγοράς ψήφων.
Τα εγκλήματα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την στήριξη του ΛΑΟΣ, που οδήγησαν τη βιομηχανική ζώνη της Πάτρας στο μαρασμό, απογειώνοντας την ανεργία και την εξαθλίωση του πληθυσμού, προσπαθούν να τα συγκαλύψουν εν μέρει με την οικονομική εκμετάλλευση των εξοδούχων φαντάρων.
Τα πανάκριβα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που επέκτεινε με γελοίο τρόπο ο πρώην ΥΕΘΑ Σπ.Σπηλιωτόπουλος εις βάρος της κοινωνίας, με διάφορες προφάσεις δεν κλείνουν, όπως επίσης καρκινοβατεί και η απόπειρα κλεισίματος των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων. Ο λαός μας φορολογείται αγρίως για πολεμικές δαπάνες που γίνονται εις βάρος των κοινωνικών δαπανών, ενώ τα στρατευμένα παιδιά λιώνουν από την υπερεκμετάλλευση και την εντατικοποίηση σε μονάδες της παραμεθορίου με ελάχιστη επάνδρωση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα έγιναν με το ΚΕΤΧ Πάτρας, που επίσης αποκαλύπτει την υποκρισία και την λογική ρουσφετιού που κυριαρχεί σε αστούς πολιτικούς όπως ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης. Μια περίπτωση που επίσης αποδεικνύει ότι ο νέος ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος συνεχίζει την εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων Μπεγλίτη-Παπανδρέου. Ας δούμε επομένως τι απάντησε ο Δ.Αβραμόπουλος στην ερώτηση του Μιχάλη Μπεκίρη:
"Το ΚΕΤΧ λειτούργησε μέχρι και τη 2011 Β'ΕΣΣΟ ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ), συνολικής χωρητικότητας 700 ατόμων. Το εν λόγω Κέντρο έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για τους στρατεύσιμους οπλίτες ειδικότητας τεχνίτη και ηλεκτροτεχνίτη τροχοφόρων οχημάτων. Για τον εξορθολογισμό των λειτουργούντων ΚΕΝ αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η οριστική παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως ΚΕΝ και η συνέχιση της λειτουργίας του ως ΕΚΕ, από τη 2011 Γ΄ ΕΣΣΟ. Το ΚΕΤΧ δεν δύναται να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως ΚΕΝ και ΕΚΕ, καθόσον κατά την περίοδο της κατάταξης του 2ου τμήματος κάθε ΕΣΣΟ, θα εκπαιδεύονται για 5-6 εβδομάδες παράλληλα και οι οπλίτες του 1ου τμήματος αυτής σε τεχνικές ειδικότητες (λειτουργία ως ΕΚΕ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσεπίλυτα προβλήματα στρατωνισμού, σίτισης και εν γένει διαβίωσης του προσωπικού, εξαιτίας της χωρητικότητας του Κέντρου και του μικρού χρονικού διαστήματος (1 εβδομάδα) που μεσολαβεί των κατατάξεων των δύο τμημάτων κάθε ΕΣΣΟ. Πέραν των παραπάνω, εκτιμάται ότι η παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως ΚΕΝ και η λειτουργία του μόνο ως ΕΚΕ, δεν το υποβαθμίζει αλλά του προσδίδει νέα δυναμική, καθόσον το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης αναβαθμίζεται και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση τεχνικών ειδικοτήτων με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα την άριστη εξειδίκευση όλων των εκπαιδευομένων στις υπόψη ειδικότητες.
Επιπλέον, όλοι οι εκπαιδευόμενοι στις ειδικότητες του ΚΕΤΧ, σε αντίθεση με τους νεοσύλλεκτους οπλίτες, θα λαμβάνουν άδεια εξόδου σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ωρών Υπηρεσίας και Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα που θα εκπαιδεύονται στο υπόψη Κέντρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.
Τέλος, σημειώνεται ότι το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πόλης των Πατρών έχει παραχωρήσει από το 2003 έκταση 14.793 m² από τους χώρους του ΚΕΤΧ για την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης των Πατρών".
Ο Δ.Αβραμόπουλος δηλαδή κλείνει πονηρά το ματάκι στο Μπεκίρη και του λέει ότι «έλα μωρέ, θα σου βγάζω τους εκπαιδευόμενους στο ΚΕΤΧ, ώστε να πουλήσεις εκδούλευση στις καφετέριες, στα φαστφουντάδικα και στα μπαρ της Πάτρας», αλλά επίσης, «πάρε και τα οικόπεδα για να κατασκευαστεί το Νέο Δικαστικό Μέγαρο και να πουλήσεις προεκλογικά μούρη»!
Όμορφες δουλείες, πολιτικάντικες ή καλύτερα μαφιόζικες, που γίνονται και τώρα στην πλάτη του λαού μας, από τα ίδια πρόσωπα και κόμματα που έφεραν την καταστροφή. Είναι τα ίδια κόμματα που υλοποιούν την πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο και μετατρέπουν την Πάτρα στο μεγαλύτερο Στρατόπεδο Συγκέντρωση Μεταναστών!
Χρήσιμο όμως είναι να θυμηθούμε και το τι έλεγε ο Π.Μπεγλίτης απαντώντας στο Μπεκίρη, ένα επεισόδιο του γνωστού σήριαλ σκυλοκαβγά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: «Έχει εγκριθεί η παύση λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN) και η συνέχιση της λειτουργίας του ως Ειδικού Κέντρου Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) από τη 2011 Γ' ΕΣΣΟ.» Αυτή είναι η απόφαση του Υπουργού κ. Πάνου Μπεγλίτη σχετικά με τον επιχειρούμενο «Καλλικράτη» στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Η απόφαση αυτή είναι υπογεγραμμένη από την ηγεσία του υπουργείου και αποτελεί ταφόπλακα στη όπως μέχρι τώρα γνωρίζαμε λειτουργία του στρατοπέδου του ΚΕΤX.
Είναι γεγονός ότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που διανύει η χώρα μας, η οποία μάλιστα με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιδεινώθηκε ραγδαία . Όμως στο βωμό αυτής της κρίσης δεν δικαιολογούνται σπασμωδικές κινήσεις και ανακατατάξεις δομών με στόχο την δήθεν εξυγίανση και εξορθολογισμό, δίχως προηγούμενη μεθοδολογική προσέγγιση. Είναι αδικαιολόγητη η χωρίς όρους και κριτήρια σχεδιασμού κατάργηση της ιστορικής μονάδας της πόλης μας, το ΚΕΤΧ, ως κέντρο εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Αυτό αναφέρει ως απάντηση σε ερώτηση που έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης. Τα ερωτήματα που είχε θέσει ο Αχαιός πολιτικός ήταν: «1) Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το εν λόγω στρατόπεδο; 2) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο επιχειρούμενος Καλλικράτης στα στρατόπεδα Της Ευρύτερης περιοχής; 3) Ποια τα κριτήρια για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού; 4) Ποια η επιτροπή που επεξεργάζεται το θέμα; 5) Έχετε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις από την υποβάθμιση του εν λόγω στρατοπέδου; 6) Έχετε προχωρήσει σε Διαβούλευση με την Δημοτική αρχή της Πάτρας και τους παραγωγικούς φορείς της Πόλης;»
Η απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό κ. Μπεγλίτη ήταν η εξής: «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Μπεκίρης, με θέμα «Υποβάθμιση του ΚΕΤΧ Πατρών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου: Το ΥΠΕΘΑ λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική μείωση των δαπανών που διατίθενται για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN), καθόσον το μέσο ετήσιο λειτουργικό κόστος ενός KEN είναι ιδιαίτερα υψηλό (660.000 Ευρώ περίπου), αποφάσισε τη μείωση τους, έχοντας υπόψη: α. Την ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων. β. Την αξιοποίηση των υπηρετούντων στα KEN Στελεχών. γ. Τα πληθυσμιακά δεδομένα των περιοχών με σκοπό την ικανοποίηση κοινωνικών κριτηρίων. ώστε αυτά που θα παραμείνουν, να συνάδουν σε μεγάλο βαθμό γεωγραφικά με τον τόπο καταγωγής των νεοσύλλεκτων οπλιτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και κοινωνικοί παράγοντες. δ. Τη δυνατότητα υγειονομικής υποστήριξης των KEN με τη λειτουργία εντός αυτών, αυτοδύναμων υγειονομικών Μονάδων (ΣΤΈΠ) και την εγγύτητα σε μεγάλες υγειονομικές Μονάδες. ε. Τη διατήρηση των πιστοποιημένων και υπό πιστοποίηση Κέντρων Επαγγελματικής Κατάστασης.
Στα ανωτέρω πλαίσια έχει εγκριθεί η παύση λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN) και η συνέχιση της λειτουργίας του ως Ειδικού Κέντρου Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) από τη 2011 Γ' ΕΣΣΟ. Το ΚΕΤΧ λειτούργησε μέχρι και τη 2011 Β' ΕΣΣΟ ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN) και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ). συνολικής δυναμικότητας 700 οπλιτών. Επίσης, το εν λόγω Κέντρο έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ), για τους στρατεύσιμους οπλίτες ειδικότητας τεχνίτη και ηλεκτροτεχνίτη τροχοφόρων οχημάτων».
Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμείς όμως, μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;;;
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου