Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μαζικό Απεργιακό μπλακ αουτ παντού, ξεσηκωμός για να ανατραπούν!





12.10.11
afisa_synton_site.gif
Όλοι στη μάχη! όλοι στη 48-ωρη πανεργατική Απεργία 19-20 Οκτωβρίου.
Φουντώνουν οι μάχες σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς. Ο κόσμος της εργασίας παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, μετατρέποντας τις ξέπνοες διαμαρτυρίες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε μικρές και μεγάλες μάχες. Καταλήψεις Υπουργείων και υπηρεσιών, απεργιακές κινητοποιήσεις σε σειρά κλάδων, διαδηλώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, καταλήψεις σχολείων και σχολών, είναι τα ρυάκια που θα συνατηθούν και πρέπει να συντονιστούν σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής της πολιτικής και της κυβέρνησης που ισοπεδώνει τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού. Δεν θα φύγουν μόνοι τους, να τους ανατρέψουμε! Αυτή την ανάγκη πρέπει να υπηρετήσει και η πανεργατική Απεργία της 19 και 20 Οκτωβρίου, σαν ένας μαζικός και αποφασιστικός σταθμός σε έναν αγώνα διαρκείας, ριζοσπαστικό και πολιτικό.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων προχωρά σε σύσκεψη όλων των συντονισμών κλάδων και χώρων, επιτροπών και κινημάτων την Κυριακή 16/10 στο Πολυτεχνείο (11.00 π.μ.) και σε σύσκεψη για την οργάνωση πρωτοβουλιών για την ανεργία την Δευτέρα 17/10 στο Γκίνη (Πολυτεχνείο).
Σε ανακοίνωσή του για την Απεργία της 19 Οκτώβρη τονίζει: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών." και συνεχίζει "Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου