Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ!






ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



            Η πρωτομαγιά του 1886 έγινε σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αστική τάξη. Για το δικαίωμα στη δουλειά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τη κοινωνική απελευθέρωση.

Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης. Περικοπές μισθών και επιδομάτων, μαζικές απολύσεις, εκτόξευση της ανεργίας, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και μια σειρά από άλλα μέτρα που έχουν της ευλογίες σύσσωμου του αστικού πολιτικού συστήματος, της ΕΕ, του ΔΝΤ και πάνω απ’ όλα του ελληνικού κεφαλαίου, βρίσκονται στην ατζέντα της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης.

Επικαλούνται τον πρόσκαιρο χαρακτήρα των αντεργατικών μέτρων, παρουσιάζοντάς τα σαν μέτρα που αφορούν μια εθνική υπόθεση, την υπόθεση σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Κρύβουν όμως ότι τα δύο έθνη που υπάρχουν εντός της ελληνικής οικονομίας, το κεφάλαιο απ’ τη μια και η εργατική τάξη απ’ την άλλη, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον.

Έχουν θράσος! Είναι σαν να χρεοκοπεί μια επιχείρηση, που χρωστάει ήδη στους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτήν και στη συνέχεια σε συμφωνία με τους δανειστές της και προμηθευτές της, να απαιτούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα χρέη της η και να παλέψουν στο πλευρό της ενάντια στους  δανειστές  της. Γι’ αυτό και προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα «πατριωτικού αγώνα» προκειμένου να βάλλουν οριστική ταφόπλακα στις αντιστάσεις και στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, να μετατρέψουν τα «προσωρινά» αντεργατικά μέτρα σε μόνιμα, επιδιώκοντας σε τελευταία ανάλυση την αναδιάρθρωση της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, την ταπείνωση των εργαζομένων και τη διάλυση του εργατικού κινήματος.

Τέλος η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» είναι αυτή που χρησιμοποιείται προκειμένου να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται η αντεργατική πολιτική. Επιχειρείται ένας τεχνητός διαχωρισμός – που αναπαράγεται και από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία – ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, σε εργαζόμενους με συνδικαλιστικά δικαιώματα και εκπροσώπηση και σε εργαζόμενους χωρίς καμία κάλυψη και δυνατότητα συλλογικού εργατικού αγώνα, ανάμεσα σε παλιούς και νέους, σε ντόπιους και ξένους κ.α.  

Κάτω από τις τελευταίες εξελίξεις  η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει ένα έναυσμα για ένα νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης και κινητοποιήσεων, εκφράζοντας αποφασιστικά την εναντίωση μας απέναντι στα νέα μέτρα, συνολικά απέναντι στην αντεργατική πολιτική που προωθείται εδώ και καιρό από ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΕΕ- ΔΝΤ- Κεφάλαιο- Εργοδοσία.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ. ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

            Το εργατικό κίνημα και οι αγώνες μας μπορούν να νικούν και να γίνονται πολιτικά επικίνδυνοι μόνο όταν ξεφεύγουν από τα όρια που έχουν προκαθορίσει οι γραφειοκράτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού και η αστική πολιτική. ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αφομοιώνοντας όλα τα οράματα της ανταγωνιστικότητας, της εθνικής ανάπτυξης ΔΕΝ θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν προοπτική στους αγώνες μας. Γι’ αυτό μιλούν για «κοινωνικό ισοδύναμο» των θυσιών βάζοντας στην ίδια ζυγαριά κεφάλαιο και εργασία. Από την άλλη το ΠΑΜΕ και Αριστερή Παρέμβαση βολοδέρνουν αντίστοιχα ανάμεσα στην λογική της αυτόνομης εθνικής ανάπτυξης και της φανατικής προσκόλλησης στην ΕΕ.

          Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ, η ανάπτυξη ενός κινήματος ρήξης και ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης. κίνημα συνολικής αντιπαράθεσης με τη πολιτική της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του Κεφαλαίου. Που θα παλεύει για το όλο, «θα τα ζητά» όλα για να κερδίσει στο σήμερα. Δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό. Μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές στην αντιπαράθεση με τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Μέσα από τη κοινή δράση και τον οριζόντιο συντονισμό των γενικών συνελεύσεων και όχι των κομματικών αντιπρόσωπων των Δ.Σ των  πρωτοβάθμιων σωματείων. Σήμερα υπάρχει η αναγκαιότητα για μια  ταξική αγωνιστική συσπείρωση των ίδιων των εργαζομένων και όχι των κομματικών- συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ιδιαίτερα στις τρέχουσες συνθήκες που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι απλώς συνομιλεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά αποτελεί κομμάτι τους προκειμένου να υπηρετήσει τις ανάγκες του ελληνικού πρωτίστως αλλά και του  διεθνούς κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να είναι ξεκάθαροι:


ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΕ- ΔΝΤ, γιατί είναι όργανα επιβολής αντεργατικών μέτρων.

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ – ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΕΣΟΣ ή ΕΜΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
·         ΟΥΤΕ ΕΝΑ 1ευρώ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.  Γιατί τα κέρδη που παράγονται στις πλάτες μας(60% αύξηση του ΑΕΠ τη τελευταία 10ετια) φτάνουν και περισσεύουν για την κάλυψη των αναγκών μας(παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση).
·         ΡΙΖΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( γιατί οι εκρηκτικές δυνατότητες της εποχής το επιβάλλουν)
·         ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ
·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ


Καλούμε όλους του εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ  στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου(Κορίνθου κ Αράτου) την 1η ΜΑΗ στις 10πμ.





Εργατική Ταξική Αγωνιστική Κίνηση





Πρωτοβουλία για μια Ανεξάρτητη Ταξική Πρωτομαγιά


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!
ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΠΗΛΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ  ΤΩΝ  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΠ!
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.00
Πρωτοβουλία για μια Ανεξάρτητη Ταξική Πρωτομαγιά

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Τουρκία, συχνά σε φορτισμένο κλίμα, ανάμεσα στο μπλοκ των δυνάμεων που συγκροτούν από τη μια μεριά οι δυνάμεις της κρατικής-δικαστικής γραφειοκρατίας-στρατός και από την άλλη το κόμμα του Ερντογάν και το μουσουλμανικό κεφάλαιο, με βασικό επίδικο τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις του πολιτικού σκηνικού και του κρατικού σχηματισμού ώστε να επιτελέσει με επιτυχία το ρόλο της περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης, συμπεριέλαβαν τελευταία και ένα νέο ζήτημα.

Την Πρωτομαγιά 2010, Έλληνες-Τούρκοι-Κούρδοι-Κύπριοι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουμε μαζί σε Αθήνα και Πόλη, με κοινά πανό, κοινά συνθήματα και κοινούς στόχους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Στο έδαφος της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης Έλληνες, Τούρκοι, Κούρδοι και Κύπριοι εργαζόμενοι ζούμε  καθημερινά την ολοένα και πιο βίαιη επίθεση στα εργατικά μας δικαιώματα. Παπανδρέου και Ερντογάν, τραπεζίτες και βιομήχανοι (εγχώριοι και διεθνείς ), Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ επιβάλλουν τη δικτατορία της αγοράς και του κέρδους. Λιτότητα, φόροι, απολύσεις, ανεργία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μείωση μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, τρομοκράτηση, άγρια καταστολή των κοινωνικών αγώνων είναι βιώνουμε στις δύο πλευρές του Αιγαίου. 

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε.‏

Η εκτίναξη στα ύψη της διαφοράς των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Δημόσιου από τα αντίστοιχα του Γερμανικού (τα περίφημα spread) αποδεικνύει το πόσο  σαθρές  ήταν οι «προσδοκίες» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι αν ο κόσμος της εργασίας υποστεί το σοκ του προγράμματος σταθερότητας θα αρχίσει να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ της οικονομικής κρίσης. Τους τελευταίους μήνες, το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ κραύγαζε ότι όσο πιο γρήγορα επιβληθεί το πρόγραμμα σταθερότητας με  τα μέτρα κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων, της διάλυσης του ασφαλιστικού, της νέας φορομπηξίας, της επέκτασης των ιδιωτικοποιήσεων, τόσο πιο γρήγορα θα μας στηρίξει η ΕΕ και θα αρχίσουν να «τιθασεύονται» οι κερδοσκόποι και οι αγορές.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ Ν/Σ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
 
NO PASARAN

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ



Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν καθορισμένο

Στην υπηρεσία του συμφώνου σταθερότητας και της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση νΚΑ Πάτρας για τα δημοκρατικά δικαιώματα



Φοβούνται τους συλλογικούς αγώνες! Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Να ανατρέψουμε την πολιτική Κυβέρνηση – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ – Κεφαλαίου

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμος ο αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας, που απαρτίζεται από τα κόμματα της συμπολίτευσης – ΝΔ  - ΛΑΟΣ – και τα ΜΜΕ, αποτελούν τον τελευταίο καιρό την αντεργατική ορχήστρα που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα πληρώσουν την κρίση που είναι αποτέλεσμα και συνέχεια της ίδιας της διαδικασίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου καλούνται οι εργαζόμενοι και η νεολαία να δεχτούν μειώσεις των μισθών, αντιδραστική μετάλλαξη των εργασιακών σχέσεων, περικοπή των δαπανών για την παιδεία και ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της με τις επιχειρήσεις, περικοπή συνολικά των κοινωνικών δαπανών, φορο - επιδρομή. Για να δανείζονται με καλύτερους όρους για τις ανάγκες του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου μας ζητούν να «πουλήσουμε» τη ζωή μας.
Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι προσπάθειες επιβολής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων κυρίως σε εργασία και παιδεία. Ήδη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν δώσει τις πρώτες απαντήσεις με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι πρώτες αυτές απαντήσεις, αν και ανολοκλήρωτες, δείχνουν το δρόμο της απάντησης, το δρόμο της κλιμάκωσης και του ανυποχώρητου αγώνα που μπορεί σήμερα να ανατρέψει την αντεργατική πολιτική στο σύνολο της και να φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.
Αυτό τον δρόμο, αυτήν την προοπτική, φοβούνται οι από πάνω και επιχειρούν να συγκροτήσουν ένα αυταρχικό πλέγμα θωράκισης του κεφαλαίου και του κράτους προκειμένου να περάσει κατά το δυνατόν ανώδυνα η αντεργατική επίθεση. Θέλουν να δημιουργήσουν το αυταρχικό πλαίσιο που θα εξασφαλίσει το χτύπημα των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων και την τρομοκράτησή τους. Η προσπάθεια αυτή θα έχει διάρκεια καθώς διάρκεια θα έχει και η διαδικασία επιβολής των αντεργατικών – αντιλαϊκών τομών.
Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η σύλληψη του Μάριου Ζέρβα στην πανεργατική πορεία και η μέχρι τώρα φυλάκιση του με κατασκευασμένες κατηγορίες. Είναι κομμάτι της επιχείρηση τρομοκράτησης των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων.  
Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η προσπάθεια συκοφάντησης του Δεκέμβρη, ποινικοποίησης της Αριστεράς όπως φαίνεται από την παρακρατικού τύπου επίθεση και προσπάθεια να κατηγορηθούν και να δικαστούν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω της συμμετοχής τους στο μαζικό κίνημα, την αντικαπιταλιστική αριστερά και το ΝΑΡ.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι απειλές και οι διώξεις εναντίον αγωνιστών του εργατικού κινήματος, οι επιθέσεις τύπου Κούνεβα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και το κατευθυνόμενο κλίμα τρομοϋστερίας που επιχειρείται μέσω των συλλήψεων φερόμενων μελών του «επαναστατικού αγώνα». Στο μαζικό κίνημα δεν μπορούν να δώσουν προοπτική οι αδιέξοδες πρακτικές της ατομικής βίας, πρέπει όμως να είναι σαφές πως οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται (αστήριχτες κατηγορίες, παραποιημένα – ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής) στην εν λόγω «εξάρθρωση» θα αξιοποιηθούν - χρησιμοποιηθούν σε βάρος των αγώνων και των αγωνιστών του μαζικού κινήματος. Ήδη και μέσω αυτής τη υπόθεσης στοχοποιούνται από την «κίτρινη» - κατευθυνόμενη δημοσιογραφία με διάφορους τρόπους αγωνιστές της αριστεράς και του μαζικού κινήματος σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας.        

Δεν θα δώσουμε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην πολιτική Κυβέρνηση – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ - Κεφαλαίου

Απαντάμε με τους μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας

Για να ανατραπεί η πολιτική τους από τους νέους εργατικούς και νεολαιίστικους Δεκέμβρηδες
Για να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η πολιτική που οπλίζει το χέρι του δολοφόνου, η πιο βάρβαρη πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συναίνεση με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ και εγκυμονεί νέες αντιλαϊκές επιθέσεις. Πολιτική που έχει εσωτερικό της στοιχείο την κρατική βία και καταστολή σε βάρος του κινήματος και των αγωνιστών του. Που στοχεύει να ξεπετάξει στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, να λεηλατήσει κατακτήσεις και δικαιώματα, να εμπορευματοποιήσει – ιδωτικοποιήσει – ξεπουλήσει ότι υπάρχει, κινείται και αναπνέει.
Για να καταδικαστεί η κρατική καταστολή και η τρομοϋστερία.
Για να απελευθερωθεί τώρα ο διαδηλωτής Μάριος Ζέρβας που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλείας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ  ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

                                                                                                                                                                          Πάτρα, 14 Απρίλη 2010

νεολαία
Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργανώσεις Πάτρας                                    

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ


ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Η δίκη του δολοφόνου Επαμεινώνδα Κορκονέα και του συναδέλφου του ειδικού φρουρού, Βασίλη Σαραλιώτη, αποκαλύπτει καθημερινά ότι δόθηκε η αφορμή για την εκδήλωση ενός τεράστιου εγχειρήματος συκοφάντησης και τρομοκράτησης του κινήματος και των αγωνιστών από τον σύγχρονο             Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, που μετατρέπει τη δίκη των φονιάδων σε δίκη του θύματος, των κοινωνικών αγωνιστών και αγώνων.
Μέσω της στοχοποίησης των μαρτύρων επιχειρείται η ίδια η Ποινικοποίηση της Πολιτικής και Κοινωνικής Δράσης!

Στο υπουργικό και το πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία



Τετραπλό νομοσχέδιο που φέρνει μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση και θέτει τις βάσεις για το Νέο Σχολείο παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Το πολυνομοσχέδιο αφορά κυρίως αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών (προσλήψεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ.), ρυθμίσεις για το νέο σχολείο, αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και μία νομοθετική παρέμβαση για τη λειτουργία και την αδειοδότηση των κολεγίων. Πιθανό είναι να υπάρχει και η διάταξη που αφορά στην κατάργηση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αλλά μέχρι αργά το βράδυ χτες το ΥΠΕΠΘ δεν έκανε σχετική ενημέρωση.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΟΠΛΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε εξαιτίας της βάρβαρης καταπίεσης που υφίστανται οι στρατευμένοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πάτρας, εξαιτίας του όπλου που χάθηκε από το ΚΕΤΧ στον λόχο διοικήσεως. Καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιευμάτων, αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού super B, που κάνουν λόγο για απώλεια ενός όπλου τύπου G3A3.

Το όπλο αναφέρθηκε ότι χάθηκε, από τον φαντάρο ο οποίος το είχε χρεωθεί όταν επέστρεψε από την εορταστική του άδεια και δεν το βρήκε στον οπλοβαστό. Για το ζήτημα έχει διαταχθεί ΕΔΕ και το στρατόπεδο έχει ψαχτεί από άκρη σε άκρη. Το στρατόπεδο έχει κλείσει και είναι αποκομμένο από τον έξω κόσμο. Έχουν ξεκινήσει έρευνες σε σπίτια φαντάρων που υπηρετούν στο ΚΕΤΧ, ενώ έχει απαγορευτεί η επικοινωνία των στρατευμένων με τον κοινωνικό τους περίγυρο, με κάθε μέσο.

Ο ΒΕΒΙΖΕΛΟΣ,Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΤΧ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ακραίες αυθαιρεσίες, συλλογικά βασανιστήρια, απειλές, ιδιαίτερα στους δεκάδες απολυόμενους φαντάρους, κόψιμο αδειών, λειτουργία του Πειθαρχείου, είναι μερικά μόνο από ακραία, τρομοκρατικά μέτρα που έχουν ληφθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα μετά την απώλεια ενός G3.
Υπενθυμίζουμε όσα με σχετική μας καταγγελία δημοσιοποιήσαμε από το Σαββάτο 10-4-10:

«Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε εξαιτίας της βάρβαρης καταπίεσης που υφίστανται οι στρατευμένοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πάτρας, εξαιτίας του όπλου που χάθηκε από το ΚΕΤΧ στον λόχο διοικήσεως. Καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιευμάτων, αλλά και τοπικού τηλεοπτικού σταθμού που κάνουν λόγο για απώλεια ενός όπλου τύπου G3A3.

Πάτρα: «Καψόνια» σε φαντάρους για απώλεια όπλου


TVXS
Τη δική τους «διαβολοβδομάδα» βιώνουν οι στρατευμένοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στη Πάτρα, εξαιτίας της απώλειας ενός όπλου G3A3 από το στρατόπεδο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η διοίκηση του στρατοπέδου ακολουθώντας το δόγμα της «συλλογικής ευθύνης» υποβάλει τους φαντάρους σε καθημερινά «καψόνια».
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο φαντάρος που είχε χρεωθεί το όπλο, το είχε τοποθετήσει, όπως ορίζεται, στον οπλοβαστό, το Σάββατο 3 Απριλίου, πριν αποχωρήσει για την άδεια του, ωστόσο το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ ξανά εκεί.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ!

Η προκλητική στοχοποίηση, προσπάθεια τρομοκράτησης, απόπειρα ποινικοποίησης των πολιτικών πεποιθήσεων και της κοινωνικής δράσης βασικών αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με βάση κατασκευασμένα ασφαλίτικα μυθεύματα, αποτελεί μεθοδευμένη από το κράτος και τους μηχανισμούς του επιχείρηση συγκάλυψης των δολοφόνων και ταυτόχρονα εκδικητικής επίθεσης στην εξέγερση του Δεκέμβρη.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Δεν παρουσιάστηκε ο βασικός μάρτυρας στη δίκη του Α.Γρηγορόπουλου

Προσέλευση με απλή συνοδεία αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο


Την προσέλευση με απλή συνοδεία του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, όπου διεξάγεται η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου το Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο, έπειτα από την άρνηση τού ανήλικου να εμφανισθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, το δικαστήριο ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του.
  Σύμφωνα με το δικαστήριο ο ανήλικος, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος Α. Γρηγορόπουλος, είναι ο βασικότερος μάρτυρας.
 Ο ανήλικος που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα δεν προσήλθε στο δικαστήριο και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλους, είπε ότι στην επικοινωνία που είχε με τον πελάτη του, ενημερώθηκε ότι ο λόγος που δεν εμφανίζεται είναι διότι τελεί υπό αστυνομική παρακολούθηση καθώς και ότι εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ισχυρή ψυχολογική φόρτιση αδυνατώντας να καταθέσει.
Επίσης είπε, ότι ο ανήλικος δεν πρόκειται να εμφανισθεί στο δικαστήριο εάν πρώτα δεν σταματήσει η παρακολούθησή του.
Ο δικαστής της έδρας, είπε ότι το δικαστήριο έχει εξαντλήσει την επιείκειά του απέναντι στον μάρτυρα, του οποίου η κατάθεση έχει κορυφαία σημασία και πρότεινε να προσαχθεί βιαίως.
Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν εμφανίζεται διακωμωδώντας, όπως είπε χαρακτηριστικά τη δίκη και κατήγγειλε πως τόσο ο ανήλικος όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που εξετάστηκαν από το δικαστήριο, είναι μέλη της οργάνωσης νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και πως τα άτομα αυτά έχουν επικίνδυνη αντιεξουσιαστική συμπεριφορά και προσπαθούν μέσω άλλων μηχανισμών να κατευθύνουν τη δίκη.
Επιπλέον ο κ.Κούγιας δήλωσε πως αν δεν εμφανισθεί ο μάρτυρας θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη δίκη.
Παράλληλα, ο κ.Κούγιας ζήτησε να επανεξεταστούν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, προβάλλοντας ως λόγο τη συμμετοχή τους σε πολτικούς φορείς, όπως το ΝΑΡ. Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, πρόκειται για επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία που πρωτοστατούσαν σε πρόκληση επεισοδίων. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι τη νύχτα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες είχαν συμμετοχή σε βίαια επεισόδια.

Νέο βίντεο με Αμερικανούς να πυροβολούν Ιρακινούς πολίτες

tvxs.gr
Η ιστοσελίδα Wikileaks.org, που συχνά φέρνει στο φως της δημοσιότητας «ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες», ανάρτησε χθες ένα βίντεο από επιδρομή αμερικανικού ελικοπτέρου στη Βαγδάτη, πριν από τρία χρόνια, που προκάλεσε το θάνατο πολλών Ιρακινών, ανάμεσα στους οποίους και 2 δημοσιογράφοι του διεθνούς πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Στις εικόνες διακρίνεται μια ομάδα ανδρών που περπατούν στο δρόμο. Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου Reuters, Namir Nour El Deen και Saeed Chmagh. Οι πιλότοι του ελικοπτέρου Απάτσι νομίζουν ότι η κάμερα που κρατά ένας από τους υπαλλήλους του πρακτορείου είναι εκτοξευτήρας ρουκετών και λένε ότι εντόπισαν «πέντε-έξι άτομα με ΑΚ-47». Οι πιλότοι λένε ότι οι άνδρες που περπατούν σε ένα δρόμο της Βαγδάτης είναι αντάρτες και ζητούν άδεια να ανοίξουν πυρ. Την παίρνουν σχεδόν αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας πιλότος ακούγεται να λέει ότι στο σημείο υπάρχει «ένας σωρός από πτώματα». Πιο συγκεκριμένα, ο ένας πιλότος λέει «Κοίτα τους πεθαμένους βρομιάρηδες» και ο δεύτερος απαντά: «Σπουδαία!».

αλληλεγγυη-οικονομικη ενισχυση στο μαριο ζερβα


ΤΙ? – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΟΙΚΟΝOΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ στο ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ

καλλιτεχνικα δρωμενα

ενημερωτικές προβολές

παράσταση Καραγκιόζη

μουσικά δρώμενα

ζογκλερικά

ΠΟΤΕ? -Παρασκευή 9 Απρίλη στις 18:30

ΠΟΥ? -Πλατεία Συντάγματος

ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

 

http://freemariosz.wordpress.com/2010/04/04/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC/ 

METKA: ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

athens.indymedia.org

Σε πλήρη αδυναμία βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Βόλου να επιβάλλει την ανάκληση των τριών συνδικαλιστικών διώξεων-απολύσεων από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο. 
Οι τριμερείς στο υπουργείο και οπι παρεμβάσεις βουλευτάδων και τοπαρχών είναι για να φτιάχνονται κάδρα και ποτραίτα. Να βγαίνουν επικές ανακοινώσεις καταγγελιών και όλα αυτά τα συναφή που στέλνουν την υπόθεση στο αρχείο και το κόσμο στην ανεργία. Έχουμε ήδη καταγγείλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για χαρτοπόλεμο. Κι όταν αποφασίζουν να βγουν στο δρόμο, η κατεύθυνση που παίρνουν είναι πάντα λάθος.

Ανακοίνωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

 
antistasigr
 
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα σύνολο αντιλαϊκών ρυθμίσεων που προκαλούν οργή και αγανάχτηση, όπως κι αν διαβαστούν. Είτε από τη σκοπιά της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, είτε από εκείνη που αφορά τις παραπέρα διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο. Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι με το φορολογικό, απαλύνονται οι επιπτώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της εισοδηματικής πολιτικής και της μείωσης των ονομαστικών μισθών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ FRANCE TELECOM

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 Η συρροή αυτοκτονιών υπαλλήλων της France Telecom, για τις οποίες θεωρήθηκε υπεύθυνο το εργασιακό περιβάλλον, δεν ξεπέρασε το συνηθισμένο ποσοστό για μια επιχείρηση με περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, δήλωσε πρώην διευθυντικό μέλος της εταιρείας σε ιστοσελίδα

Το ποσοστό θανάτων στη France Telecom “δεν αυξήθηκε” από τα προηγούμενα επίπεδα, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Λουί - Πιέρ Γουένες σε συνέντευξή του. Ο Γουένες παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2009.

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

KAΠOIEΣ ΠPΩTEΣ EPΩTHΣEIΣ AΠO TOYΣ ΦANTAPOYΣ TOY 285 M/K TΠ ΣTHN ATΣIKH THΣ ΛHMNOY.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

EPΩTHΣEIΣ ΠOY ZHTOYN AΠANTHΣH AΠO ΠAΛIO KAI NEO TAΞIAPXO TOY NHΣIOY (88 ΣΔI), TON AΓEΣ KAI ΦYΣIKA TON YΠOYPΓO BENIZEΛO. EPΩTHΣEIΣ ΠOY ΔEN AΠANTHΘHKAN ΠOTE KI IΣΩΣ NA MHN MΠOPOYN NA AΠANTHΘOYN AΠO TH ΔIOIKHΣH TOY ΣTPATOΠEΔOY:

- ΓIATI H ΛEΞH "YΠHPEΣIAKO" (3-4 ΩPEΣ 1-2 ΦOPEΣ THN EBΔOMAΔA) ANTIKATEΣTHΣE TH ΛEΞH "EΞOΔOΣ";

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ

ΤΑ ΝΕΑ

Συγγνώμη ζήτησε η Σερβία για τη σφαγή 8.000 μουσουλμάνων πριν από 15 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα.
Το σερβικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την απόφαση με την οποία καταδικάζεται η σφαγή στην πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τον Ιούλιο του 1995, χωρίς όμως να χαρακτηρίζεται γενοκτονία, και ζητείται συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, με 127 ψήφους στο σύνολο των 173 παρισταμένων βουλευτών.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


TVXS

«Φύγαμε από το Αφγανιστάν, όπου κινδυνεύαμε από τρομοκρατικές επιθέσεις... Πιστεύαμε ότι στην Ελλάδα θα ζούσαμε μια καλύτερη ζωή», δήλωσε σοκαρισμένος ο πατέρας του άτυχου εφήβου που διαμελίστηκε από την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα τα Nέα, ο πατέρας του θύματος, διευθυντής δημοτικών σχολείων στην πατρίδα του, μιλάει για την πορεία της οικογένειας προς την Ελλάδα, όπου του παραμόνευε ο θάνατος.