Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία

ΑΝΑΣΑ - ΕΑΑΚ Παντείου: Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!
17/12/2010 - 20:46
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

Η ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. Παντείου έχει γίνει το τελευταίο διάστημα,στόχος ακραίων επιθέσεων βίας και αποκλεισμού από το ΜΑΣ και μέλη της ΚΝΕ Παντείου. Αποκορύφωμα των επιθέσεων αυτών ήταν η άνευ προηγουμένου τρομοκρατία που δέχθηκαν μέλη του σχήματος της ΑΝΑ.Σ.Α. από μέλη της ΚΝΕ, την Δευτέρα 13/12. Η επίθεση αυτή λεκτική αλλά και σωματική έγινε έπειτα από άρνηση μελών της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. να δώσουν το χώρο που το σχήμα μας έχει και χρησιμοποιεί για την παρέμβαση του στο Πάντειο. Η πρακτική αυτή καθόλου δεν μας εκπλήσσει,άλλωστε η ΚΝΕ Παντείου έδειξε τις διαθέσεις της,από την αρχή της χρονιάς, όταν πέντε μέλη της ξυλοκόπησαν άγρια αγωνιστή από το σχήμα μας. Φυσικά την πρακτική του τραμπουκισμού, της προσπάθειας φίμωσης και της τρομοκράτησης αγωνιστών δεν την ανέπτυξαν φέτος τα μέλη της ΚΝΕ, ούτε φυσικά την εφαρμόζουν μόνο στο Πάντειο. Είναι γνωστά τα γεγονότα βίας προς αγωνιστές της ΕΑΑΚ, γεγονότα που πολλές φορές έχουν οδηγήσει κόσμο στο νοσοκομείο, γνωστές επίσης και οι προσπάθειες μετατροπής των χώρων της σχολής μας σε γραφεία της ΚΝΕ με αφισοκολλήσεις που δεν επιτρέπουν σε καμιά άλλη αριστερή δύναμη να εκφραστεί, όλοι άλλωστε θυμόμαστε την εικόνα που παρουσίαζε το αμφ.108 την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, με τις ταπετσαρίες του ΜΑΣ.

Όλες οι αφορμές που δημιουργεί το ΜΑΣ για να επιτεθεί σε αγωνιστές της ΕΑΑΚ, δεν μπορούν σίγουρα να κρύψουν την πραγματική αιτία. Δεν μπορούν να κρύψουν πώς τα μέλη του ΜΑΣ εφαρμόζουν τον τραμπουκισμό ως απάντηση απέναντι στην βαθιά αποδοκιμασία του κόσμου της σχολής για το σχέδιο απομόνωσης και απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών του συλλόγου, αποδοκιμασία για το σχέδιο ηττοπάθειας που υλοποιεί το ΜΑΣ και βλέπει ως μόνη νικηφόρα προοπτική την ενίσχυση του κόμματος και όχι το μαζικό φοιτητικό κίνημα. Το ξύλο και η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε άλλης αριστερής φωνής είναι η απάντηση τους στο ότι τελικά όσες αφίσες και να κολληθούν ο κόσμος του αγώνα αντιλαμβάνεται με ποια λογική μπορεί να νικήσει, και αυτό αποτυπώθηκε και στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου,αφού το πλαίσιο του ΜΑΣ καταγράφηκε τελευταίο.

Την περίοδο της πιο σκληρής επίθεσης στα δικαιώματα και της κατακτήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων από το σφαγείο της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την περίοδο που το δημόσιο πανεπιστήμιο μπαίνει στο στόχαστρο , στην σχολή με τον πιο ασφυκτικό συσχετισμό από τις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, το ΜΑΣ επιλέγει να στοχοποιήσει και να επιτεθεί πολιτικά και φυσικά στην ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. και στους αγωνιστές της, στη δύναμη που συνεπώς μάχεται ενάντια στην ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, στην δύναμη που προσπαθεί να προωθήσει τη λογική του αγώνα, τη λογική του ανεξάρτητου μαχητικού φοιτητικού κινήματος.Δεν είναι τυχαίο λοιπόν τώρα που η Ε.Α.Α.Κ. Συμβάλει με τις δυνάμεις της στις αγωνιστικές αποφάσεις που παίρνουν οι πιο πολλές σχολές παννελαδικά, που κατεβάζουν στο δρόμο χιλιαδες αγωνιστές, που στέκονται αλληλέγγυες στο πλάι των εργαζωμένων που κόντρα στις επιταγές της κυβέρνησης που απεργούν και διαδηλώνουν, οι δυνάμεις της ΚΝΕ κα του ΜΑΣ (ένα και το αυτό) έχουν επιλέξει σε διάφορες σχολές να φιμώσουν τη φωνή της ΕΑΑΚ και να παρεμποδίσουν τη μαχητική της δράση.

Ένα είναι σίγουρο για εμάς, αν αυτές οι επιθέσεις δεν μας εκπλήσσουν, πολύ περισσότερο δεν μας τρομοκρατούν, δεν θα σταματήσουν τόσο την ΑΝΑ.Σ.Α. αλλά και πολύ περισσότερο την Ε.Α.Α.Κ. από το να παλεύει και να διεκδικεί το δικαίωμα της να μπορεί να εκφράζεται στους σύλλογους. Η ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ, το χώρο αυτό που έχει κατακτήσει στη σχολή, το χώρο αυτό που τον αναγνωρίζει ο κόσμος της σχολής, δε θα τον χαρίσει σε κανέναν, δε θα της τον πάρει κανένας, δε θα τον αμφισβιτίσει κανένας. Εμείς οι αγωνιστές του σχήματος της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να γιγαντώνουμε την φωνή της αντίστασης. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια φίμωσης και διάλυσης του φοιτητικού μας συλλόγου, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μαζικές γενικές συνελεύσεις που θα αποτελούν πραγματική διαδικασία συζήτησης του συλλόγου. Πολύ περισσότερο, τέλος ,θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ορθωθεί πύργος αντίστασης απέναντι στην πολιτική του μνημονίου. Πύργος που θα βάλει μπλόκο στα σχέδια της Διαμαντοπούλου, σχέδια που δρομολογούν το κλείσιμο της σχολής μας και σε αυτό μας τον αγώνα καλούμε όλο τον κόσμο της σχολής, καλούμε και το ΜΑΣ να παρατήσει τον δρόμο της απομόνωσης,της ηττοπάθειας,του τραμπουκισμού και να γυρίσει ξανά στις γενικές συνελεύσεις και στα ενιαία πλαίσια αγώνα, στα πλαίσια εκείνα που έφεραν και το 2006-7 το σύλλογο στις κινητοποιήσεις.

Στην εποχή που ο λαός μας δέχεται την πιο σκληρή επίθεση η αριστερά δεν έχει λόγω ύπαρξης αν δεν μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πληττόμενης πλειοψηφίας, δεν έχει λόγω ύπαρξης αν αναζητά εχθρούς στο εσωτερικό της, αν δεν δίνει νικηφόρα προοπτική, αν δεν στοχεύει στην ανατροπή. Εμείς βάζουμε διαχωριστικές από την αριστερά της ήττας, της απομόνωσης και του τραμπουκισμού. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, αναζητώντας κοινό κινηματικό βηματισμό για την συγκρότηση ενός πραγματικά ανεξάρτητου, μαζικού, μαχητικού φοιτητικού κινήματος νεολαίας που θα μπλοκάρει και ανατρέψει τα σχέδια και τους νόμους τους.

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο,εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.

http://www.alfavita.gr/../test_foto/alfavi2863.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου