Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ


Μετά από τις συνεχόμενες προσπάθειες της πολυεθνικής εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ να τρομοκρατήσει και να αναχαιτίσει το κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια, μέσα από τις αγωγές που κατέθεσε σε βάρος συμπολιτών μας, έρχονται απαντήσεις.
Μετά από την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/10/2010 στο εργατικό κέντρο Πάτρας, αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση για άνοιγμα των διοδίων του Ρίου την Κυριακή 17/10/2010 στη συνέχεια του πανελλαδικού ανοίγματος της Κυριακής 3 Οκτώβρη.
Το προηγούμενο διάστημα η συγκεκριμένη εταιρία είχε προβεί σε διάφορες ενέργειες που σκοπό είχαν την τρομοκράτηση μας. Συγκεκριμένα αγωγές που κατέθεσε ενάντια σε 25 συμπολίτες μας από την Πάτρα, το Αίγιο, την Αθήνα και άλλες περιοχές. Μέσα από αυτές τις αγωγές η εταιρία αξιώνει τα χαμένα διόδια αλλά και αποζημίωση, για ηθική βλάβη, από τον καθένα ύψους 1500 ευρώ. Παρόλα αυτά η εταιρία είσπραξης διοδίων έχει νοιώσει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Από την μια έχει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των πολιτών που απαιτούν Ελεύθερους και Ασφαλείς δρόμους και Δεν πληρώνουν διόδια. Από την άλλη υπάρχει η αγωγή σε βάρος της εκ μέρους των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες, ζητούν κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες. Σε κράτος πανικού η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία έχει οδηγηθεί σε ενέργειες που μόνο θυμηδία προκαλούν, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί- αυτό του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας
Δεν πληρώνουμε διόδια γιατί είναι συνταγματικό μας δικαίωμα η ελεύθερη μετακίνηση. Δεν πληρώνουμε γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει αυτούς τους δρόμους. Δεν πληρώνουμε γιατί κάθε χιλιόμετρο στην καρμανιόλα Πατρών-Κορίνθου είναι ποτισμένο με αίμα.

1.Δίνουμε μόνο τον αριθμό του αυτοκινήτου μας

2.Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε

3.Προειδοποιούμε ότι αν δεν ανοίξουν την μπάρα σε 10 δευτερόλεπτα θεωρούμε ότι καταστρατηγούν το συνταγματικό δικαίωμα μας για ελεύθερη μετακίνηση πολιτών. Αν δεν το κάνουν τότε

4. Κατεβαίνουμε απο το αυτοκίνητο και με μια ώθηση προς τα εμπρός η μπάρα ανεβαίνει και μετά πηγαίνει στο πλάι

5.Συνεχίζουμε τον δρόμο μας

Το κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ , ούτε αναχαιτίζεται. Αντίθετα ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ. Θα μετατρέψουμε τις δίκες σε βάρος μας σε καταδίκες των συμβάσεων παραχώρησης και θα απαιτήσουμε την οριστική τους κατάργηση.
Απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις με ανοίγματα σταθμών διοδίων της Ολυμπίας οδού.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΡΙΟΥ στην Πάτρα ΚΥΡΙΑΚΗ 17-10, 11πμ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟ 
 Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων – Πανελλαδικό συντονιστικό
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.oxidiodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου