Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: Όλα συνεχίζονται...

Φουντώνει καθημερινά το απεργιακό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση Σαρκοζί. Στον μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση εντάχθηκαν πλέον και οι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκα σε περιφερειακούς δρόμους κοντά στο Παρίσι, τη Λιλ και τη Λυών. 
Τουλάχιστον 1500 είναι τα πρατήρια που έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμων, καθώς κλειστά λόγω της απεργίας δειαρκείας των εργαζομένων παραμένουν τα 11 από τα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Φιγιόν δηλώνει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εφοδιαστεί ξανά με καύσιμα η αγορά. Πρώτο δείγμα γραφής της «αποφασιστικότητας της κυβέρνησης» να καταστείλει τις εργατικές κινητοποιήσεις ήταν η χθεσινή επιστρατεύση 3 απεργών σε διυλιστήριο του Παρισιού που εφοδιάζει με καύσιμα τα αεροδρόμια και την γαλλική πρωτεύουσα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν μαζικά μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν (και) σήμερα διαδηλώσεις και αποκλεισμούς σχολείων και δρόμων. Σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ μαθητών και αστυνομίας σημειώνονται από το πρωί στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας. Όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι το μεσημέρι είχαν γίνει 196 συλλήψεις.  

Νέα πανεθνική απεργία πραγματοποιείται αύριο, παραμονή της ψήφισης του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου στη Γερουσία.
http://gortynios.blogspot.com/2010/10/blog-post_5130.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου