Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις καταδικάζοντας στη φτώχεια την εργαζόμενη πλειοψηφία, μειώνει τη φορολογία των εταιριών και, μεταξύ άλλων, αυξάνει τα διόδια! Την ώρα που καταργεί όλα τα δικαιώματα πρόνοιας των πολιτών, στέκει προστατευτικά στο πλάι των εταιριών εκμετάλλευσης των δημόσιων δρόμων και διώκει ποινικά όσους αγωνίζονται ενάντιά τους! Σ’ αυτή την εθνική οδό που σκοτώνει, με τα μονίμως «εξελισσόμενα» έργα, την ίδια που έχουμε πληρώσει – και συνεχίζουμε να πληρώνουμε με δισεκατομμύρια πλέον άμεσους και έμμεσους φόρους εδώ και δεκαετίες! Σ’ αυτό το δρόμο, που το μόνο που αλλάζει είναι οι νέοι σταθμοί διοδίων που φυτρώνουν, κάθε λίγο, σαν τα μανιτάρια!
Φτάνει πια! Απαιτούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα, χωρίς διόδια! Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν! Κυκλοφορούμε και αρνούμαστε να πληρώσουμε! Χιλιάδες πλέον εργαζόμενοι και κάτοικοι απ’ όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», συντονίζονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, κινητοποιούνται και ανοίγουν τα διόδια, για να κυκλοφορούμε ελεύθερα, χωρίς χαράτσια!
Στις 6 Ιούνη πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κινητοποίηση και άνοιξαν τα διόδια σε όλη την Ελλάδα. Εκατοντάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι από τις Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Κατά των διοδίων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Πρωτοβουλία ενάντια στα μέτρα, και τα σωματεία των μεταφορέων της Θεσσαλίας, συμμετείχαν στην κινητοποίηση στους σταθμούς Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου την ίδια μέρα.
Πρόθυμα σπεύδει η κυβέρνηση στο πλάι των εταιριών, που μειώνεται η είσπραξή τους! Στέλνει την Αστυνομία στους κατοίκους και εργαζόμενους αγωνιστές, με διαδικασίες εξπρές, χωρίς νόμιμες κλητεύσεις και εισαγγελικές παραγγελίες, με τηλεφωνήματα «περάστε από το Τμήμα δι’ υπόθεσίν σας»… Τι κι’ αν δεν είναι ποινικό αδίκημα η μη καταβολή διοδίων; Κυβέρνηση, αστυνομία και εταιρίες, μπορούν και να παρανομούν… Στην Λάρισα είναι καθεστώς η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός, τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 όπου ανήλικοι μαθητές κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και δικάζονται στις 9 του Δεκέμβρη, το πιο μελανό παράδειγμα.Ητροποποίηση του αρθρου187Α του Π.Κ.οπου η συνδικαλιστική-πολιτική δράση διασαλεύει την σιδερένια πειθαρχεία του κεφαλαιου, θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια(νέος τρομονόμος)το μέλλον… που μας επιφυλάσσουν.
Δεν μας φοβίζουν! Μας εξοργίζουν! Κανένα λαϊκό δικαίωμα δεν εκχωρούμε στην αστυνομία, την κυβέρνηση και τις εταιρίες! Ούτε την ελεύθερη μετακίνηση ούτε και την ελεύθερη συνείδηση! Οι πολιτικές διώξεις της κοινωνικής και πολιτικής μας δράσεις θα πέσουν στο κενό!
Τους δρόμους τους έχουμε χρυσοπληρώσει. Εμείς Δεν χρωστάμε, Δεν πληρώνουμε και Δεν απολογούμαστε για την πολιτική μας συνείδηση και δράση!
Απαιτούμε:
  • Να παύσει, τώρα, η πολιτική δίωξη των αγωνιστών του μαζικού κινήματος.
  • Να κυκλοφορούμε ελεύθερα, από και προς οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας.
Καλούμε την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαρισας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου