Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΘ: μαζική ήταν η πρώτη απάντηση

Πολύ μαζική ήταν η Ταξική Συγκέντρωση στην Καμάρα, που  οργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα και συλλογικότητες της αριστεράς. Ακολούθησε μαχητική πορεία πρός την είσοδο της ΔΕΘ. Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Θεσσαλονίκη, με προκλητική παρουσία και συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές.
Οι εξελίξεις και τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τα νέα μέτρα που θα εμφανιστούν και το προχώρημα των λεγόμενων αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» απαιτεί τη δράση για ένα δεύτερο γύρο εργατικών αγώνων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη ΔΕΘ μιλώντας για «κοινωνικό πακέτο» και εννοεί νέες ενισχύσεις για τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές.
Στόχος του εργατικού και λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι η συνολική ανατροπή της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους, του μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ (παλαιού και «επικαιροποιημένου») και των αντεργατικών νόμων που το συνοδεύουν.
Την αντίσταση και ανάπτυξη της πάλης των εργαζόμενων, δεν μπορούν και δεν θέλουν να την οργανώσουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες και οι δυνάμεις που κυριαρχούν στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αντίθετα, η ΓΣΕΕ υπέγραψε με το ΣΕΒ την προδοτική συμφωνία για τις ΣΣΕ, υπέγραψε ουσιαστικά το ίδιο το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο υποταγμένος συνδικαλισμός δρα για την αποκλιμάκωση και σχεδιασμένη διάσπαση των αγώνων.
Για να αναπτυχθούν αποτελεσματικοί αγώνες πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να έρθουν στην ημερήσια διάταξη τα εργατικά δικαιώματα που χτυπιούνται βάναυσα (μισθοί, ασφάλιση, σταθερή εργασία, δημόσια αγαθά, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς), κόντρα στις απαιτήσεις της κερδοφορίας. Για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, τα ελλείμματα, το χρέος και τους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.
Η ΔΕΘ ήταν μια πρώτη πολιτική και κινηματική μάχη στην αρχή ενός δεύτερου γύρου κινητοποιήσεων.
Νέο Αριστερό Ρεύμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου