Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαιώθηκαν οι απολυμένοι της ΜΕΤΚΑ

Με ψηλά το κεφάλι, όπως το είχαν πει άλλωστε ευθύς εξ αρχής και ύστερα από πολύμηνους αγώνες, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι τρεις εργαζόμενοι της ΜΕΤΚΑ, που από τον προηγούμενο Φεβρουάριο ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας των απολύσεων που έλαβαν από την εταιρία.

Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν έκαναν αποδεκτούς στη συνείδησή τους, τους λόγους των απολύσεων που επικαλέστηκε η εταιρία
, ενώ έχοντας με το μέρος τους και την κοινή γνώμη προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, εκδόθηκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της εταιρίας οι τρεις εργαζόμενοι, σύμφωνα με την οποία γνωρίζουν τη δικαίωσή τους και πλέον ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε τους λόγους απόλυσης που επικαλέστηκε η επιχείρηση και την υποχρεώνει να τους προσλάβει εκ νέου και να τους απασχολεί στις θέσεις εργασίες στις οποίες απασχολούνταν μέχρι τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Την καταδικάζει επίσης να καταβάλει τα δικαστικά έσοδα και την απειλεί με επιβολή προστίμων σε περίπτωση που δεν δεχτεί τις υπηρεσίες τους.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της απόφασης εξέφρασε σε δηλώσεις του στη «Μαγνησία» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος, που έκανε λόγο για δικαίωση του Συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου