Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε. ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Xθες πραγματοποιήθηκε Ορκωμοσία των Νεοσύλλεκτων φαντάρων και στο Κέντρο εκπαίδευσης Μεσολογγίου. Είναι ενδεικτικό της συνεχώς διευρυνόμενης σχέσης εμπιστοσύνης και κοινού αγώνα ανάμεσα στους συναδέλφους, τις οικογένειες τους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ότι μόλις πήραν μια ανάσα, έγραψαν και μας έστειλαν τις καταγγελίες τους.
Ας τους δώσουμε τον λόγο:
«Είμαι νεοσύλλεκτος στο στρατόπεδο Μεσολογγίου και δυστυχώς οι συνθήκες μόνο ανθρώπινες δεν είναι. Είχαμε περιστατικά λιποθυμιών σχεδόν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση και η αντίδραση των αξιωματικών ήταν επιεικώς απαράδεκτη μπροστά σ' αυτά τα φαινόμενα. Μάλιστα κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας άλλο ένα παλικάρι λιποθύμησε μπροστά σε όλους τους επισήμους και τους συγγενείς, και όταν επιτέλους συνήλθε, οι πρώτες κουβέντες ενός αξιωματικού ήταν "Επιτρέπεται 2 μέτρα παλικάρι να λιποθυμάς;"
Ας σημειωθεί ότι υπήρξαν μέρες που κάναμε 6 ώρες συνεχόμενη εκπαίδευση μέσα στον ήλιο με 40 βαθμούς καύσωνα και οι αξιωματικοί μας απαγόρευαν να πάρουμε ένα μπουκαλάκι νερό να πιούμε...
Και ελπίζω αυτό να φτάσει στα αυτιά όλων εκείνων που έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάνε «για μια θητεία με κέντρο τον φαντάρο, με σεβασμό των δικαιωμάτων του».
Αίσχος κύριοι!
Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν τα παλικάρια τους».
Άλλοι συνάδελφοι εντοπίζουν την παλαιότητα των εγκαταστάσεων και μας ενημερώνουν για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ξεδιπλώθηκαν. Φαντάροι βγήκαν στην Αναφορά και μπροστά σε ολόκληρο το Τάγμα απαίτησαν να γυμνάζονται με το μπλουζάκι, να περιοριστεί η ένταση της καταπόνησης τους και η πολύωρη  εκπαίδευση σε συνθήκες καύσωνα, διεκδικώντας επίσης βελτίωση της ποιότητας και ποσότητας του φαγητού.
Αποτέλεσμα αυτών των διαμαρτυριών ήταν να επικρατήσει τεράστια ανησυχία στη διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και να επισκεφτεί τη μονάδα έκτακτα ο Ταξίαρχος.
Στην ομιλία του όχι μόνο δεν απάντησε στα δικαιολογημένα παράπονα των στρατιωτών, αλλά έχοντας κατά νου τις συνεχείς καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες και τις απώλειες των νεαρών νεοσυλλέκτων με ευθύνη του Στρατού,  καταφέρθηκε με ένταση εναντίον του ΔΙΚΤΥΟΥ.
«Τρανή επαλήθευση» των λεγόμενων του αποτέλεσε η κατάρρευση νεαρού φαντάρου, οποίος λιποθύμησε αμέσως μετά την αποχώρηση του Ταξίαρχου, εξαιτίας της πολύωρης υποχρεωτικής ορθοστασίας!
Τέλος, φαντάροι, στην τελετή των ορκωμοσίας υπερασπιστήκαν το δικαίωμα τους να μη δώσουν Θρησκευτικό όρκο, φυσικά χωρίς καμιά συνέπεια.
Εμείς χαιρετίζουμε την υπερήφανη στάση των συναδέλφων, που επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας φέρνει αποτέλεσμα.
Η απαίτηση για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Μονόδρομο.
Η συνδικαλιστική δράση των φαντάρων που αφορά τη δημιουργία επιτροπών για τα διάφορα ζητήματα, το να βγαίνουν παραπονούμενοι σε Αναφορές, να αρνούνται παράνομες διαταγές όπως αυτές της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ, η αμφισβήτηση των συνεπειών της κυβερνητικής πολιτικής στο στρατό και του Μνημονίου, η απαίτηση για άδειες και εξόδους απέναντι στον μακροχρόνιο εγκλεισμό στις μονάδες είναι μερικά μόνο γεγονότα της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης στα στρατόπεδα.
Σύντομα όλη αυτή η αμφισβήτηση πρέπει να πάρει και θεσμική μορφή!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου