Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ 66 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Πραγματικά, το αγκάλιασμα αυτής της πρωτοβουλίας από τον κόσμο της εργασίας, τους αγωνιστές και μέλη της Αριστεράς, δημιουργεί τεράστιες υποχρεώσεις σε εμάς και μας γεμίζει με θάρρος και αισιοδοξία.
Στο TVXS.GR  40.000 αναγνώστες της ανακοίνωσης καταγράφονται τις πιο θερμές μέρες του καλοκαιριού (31 Ιουλίου-2 Αυγούστου), όταν όλοι ετοιμάζουν βρίσκονται με τα σακίδια εν πλω…
Επίσης, υπάρχουν 25 αναδημοσιεύσεις σε διάφορους ιστιότοπους, που προστίθενται στις δεκάδες άλλες που έχουν προηγηθεί.
Η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας και ο αντίκτυπος της μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις ανάλογες κινήσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όταν φαντάροι Αρνιόντουσαν την Συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς του Γιουγκοσλαβικού λαού, των εισβολών των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων ΝΑΤΟ-ΗΠΑ=Ε.Ε. σε Ιράκ και Αφγανιστάν και Αντιτάσσοντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στρατιωτικής καταστολής της Εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008.
Τι όμως προκάλεσε όλη αυτή την έκφραση εγκωμιαστικών σχολίων, αλλά και τον πλούσιο διάλογο, με ένταση πολλές φορές, που ιδιαίτερα στο TVXS.GR φτάνει τα 80 σχόλια;
Ήταν αφενός η επίδειξη ωμού κρατικού αυταρχισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που επιλέγει να εντάξει την Πολιτική Επιστράτευση-Επίταξη και Τις Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση ταυ εχθρού λαού και να προϊδεάσει τους κοινωνικούς αγωνιστές εν όψει Θερμού κοινωνικά Φθινοπώρου!
Απέναντι σε αυτά τα δείγματα γραφής του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στάθηκε η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (σχετική ανακοίνωση) και η εκστρατεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Τα σχόλια είναι ενδεικτικά της αποδοχής της πρωτοβουλίας, της πολιτικής μάχης που διεξάγεται από τα διάφορα ρεύματα για την πολιτική σφραγίδα των κοινωνικών αντιστάσεων ή για την ενσωμάτωση τους στις κυρίαρχες αστικές επιλογές, αλλά και την κατεύθυνση που πρέπει να έχει το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό κίνημα.
Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που διεξάγεται στο TVXS.GR σχετικά με τον Μισθοφορικό Στρατό και ποια πρέπει να είναι η στάση της αριστεράς. Επίσης, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο των κοινωνικών αγώνων μέσα και έξω από τον στρατό:  πρέπει ή όχι να εναντιωθούμε σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και να ζητήσουμε την έξοδο της χώρας με μαχητικούς αγώνες; Πρέπει να απαιτήσουμε Συνδικαλισμό των Φαντάρων, Μπλοκάρισμα των Εξοπλισμών και να Αρνηθούμε την συμμετοχή μας σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους από τον στρατό ή πρέπει να σεβαστούμε την ιεραρχία και να Πειθαρχήσουμε; Πρέπει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μόνο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φαντάρων ή και να θέτει συνδικαλιστικούς και πολιτικούς στόχους; 
Απηχώντας τους προβληματισμούς της εποχής αναπτύσσεται ένας πλούσιος, έντονος διάλογος για τα χαρακτηριστικά της Αστικής Δημοκρατίας και τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά του Πολιτεύματος. Ιδιαίτερη σημασία έχει η μελέτη των προβληματισμών για το Δικαίωμα στον Αγώνα, στην Αντίσταση και στην Ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, μιας κυβέρνησης που άλλα έταξε και άλλα κάνει, που βρίσκεται απομονωμένη από την κοινωνική πλειοψηφία και απολαμβάνει μόνο την στήριξη του κόσμου του πλούτου, των ΜΜΕ και των δυνάμεων καταστολής.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ:     
  • efeli7: Μπράβο στα στρατευμένα παιδιά...
  • Εικόνα: nefeli7
  • Υποβλήθηκε από nefeli7 στις 31. Ιούλιος 2010 - 19:59. #376276
  • Μπράβο στα στρατευμένα παιδιά μας!!!
    Νοιώθουμε περήφανοι για τα παιδιά μας!!!
    Είναι όλα αυτά τα στρατευμένα ΝΙΑΤΑ δικά μας παιδιά, είναι το ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδας μας.
  • ΕΥΓΕ στα παιδιά αυτά που υπογράφουν κείμενο ενάντια στα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου, υποστηρίζοντας τους εργατικούς αγώνες και τονίζοντας ότι «ως στρατευμένοι δε θα βρεθούμε απέναντι στους διαδηλωτές, αλλά δίπλα τους». Ακόμα, ζητούν ελεύθερο συνδικαλισμό των φαντάρων.
  • ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  •  
  • Μαργαρίτα: Είναι η πρώτη φορά-όσο...
  • Εικόνα: Μαργαρίτα
  • Υποβλήθηκε από Μαργαρίτα στις 1. Αύγουστος 2010 - 5:09. #376367
  • Είναι η πρώτη φορά-όσο τουλάχιστον εγώ ζώ-που μια τέτοια είδηση προερχόμενη από τον στρατό, μου δημιούργησε τέτοια συναισθήματα. ΜΠΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! Αισθάνομαι περήφανη, αισθάνομαι περήφανα.
  • EleutheroPneuma: «ως στρατευμένοι δε θα...
  • Εικόνα: EleutheroPneuma
  • Υποβλήθηκε από EleutheroPneuma στις 31. Ιούλιος 2010 - 23:54. #376331
  • «ως στρατευμένοι δε θα βρεθούμε απέναντι στους διαδηλωτές, αλλά δίπλα τους». Ακόμα, ζητούν ελεύθερο συνδικαλισμό των φαντάρων.
  • Και ποιός σας ζήτησε αγαπητοί στρατιώτες να βρεθείτε απέναντι σε διαδηλωτές;
    -----
  • δεν έχεις καταλάβει ακόμα μου φαίνεται. Έχουμε ΧΟΥΝΤΑ. ΧΟΥΝΤΑ ΧΟΥΝΤΑ ΧΟΥΝΤΑ. ΔΙΚΤΑΤΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ. ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΕΙΡΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΛΙΑ. Η ΠΑΛΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 70 ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.
    μη παραπλανιέσαι, το να επιστρατευτεί η δύναμη του στρατού κόντρα στο κόσμο δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο. το όλο κόλπο με τους
    φορτηγατζήδες προετοιμάζει λίγο το έδαφος και είδη κάποια ζώα συμφωνούν να βγει ο στρατός να τους πατήσει κάτω. αύριο που θα πάρει φωτιά η Ελλάδα να δούμε τι θα γίνει. στα παιδιά που υπογράφουνε το παραπάνω αξίζουν εκατομμύρια μπράβο. είναι κίνηση μεγάλης σημασίας, πόσο μεγάλης θα δείξει.
    και το αίτημα τους να γυρίσουν όλοι οι φαντάροι από το
    εξωτερικό είναι πάρα πολύ σημαντικό. άκου εκεί να έχουμε στείλει φαντάρους στο Αφγανιστάν υποστηρίζοντας έναν τόσο απαράδεκτο πόλεμο.
  • heraklitus: "Στρατός χωρίς πειθαρχία δεν...
  • Εικόνα: heraklitus
  • Υποβλήθηκε από heraklitus στις 1. Αύγουστος 2010 - 13:36. #376478
  • "Στρατός χωρίς πειθαρχία δεν γίνεται"
    Δεν έχει αυταπάτες ο Σπάρτακος για τον αντιδραστικό ρόλο του στρατού.
    Αυτό δεν τον εμποδίζει να απευθύνεται στους φαντάρους που τους θεωρεί ως ελεύθερους πολίτες με στολή, με δικαίωμα στο συνδικαλισμό και της ανυπακοής στις παράλογες διαταγές. Εξ άλλου υπάρχει πάντα και η ατομική ευθύνη και δε σε σώζει το "εκτελούσα διαταγές".
    Αν θέλεις, είναι και οι μόνοι που μπορούν μέσα από το συνδικαλισμό τους να περιορίσουν την αυθαιρεσία των αξιωματικών και τις πολιτικές της κυβέρνησης που τους φέρνουν αντιμέτωπους με την κοινωνία, όπως η απεργοσπασία ή οι "ειρηνικές αποστολές" στα θερμά μέτωπα του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου