Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Στη Γάζα βρίσκονται από την Παρασκευή οι εννέα Έλληνες εκπαιδευτικοί της αποστολής «ένα σχολείο για τη Γάζα», με στόχο να παραδώσουν χρηματική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί, ώστε να χτιστεί ένα κατεστραμμένο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σχολείο. Η ομάδα των εκπαιδευτικών, που αποτελεί την πρώτη αποστολή στη Γάζα μετά την αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών στον Στόλο της Ελευθερίας, εισήλθε στην περιοχή από το πέρασμα της Ράφα.

H Γιώτα Ιωαννίδου, μέλος της ομάδας, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με την εφημερίδα «Αυγή» σημείωσε πως δεν έλειψαν «τα καψώνια από την αιγυπτιακή πλευρά, καθώς με διάφορες προφάσεις προσπαθούσαν να μας πουν ότι δεν είναι εφικτό να εισέλθουν όλοι, αλλά μόνο μερικοί από μας. Οι διαπραγματεύσεις και οι έλεγχοι κράτησαν συνολικά 6.30 ώρες, αφού στο πέρασμα είμαστε στις 6 τα ξημερώματα (της Παρασκευής) και καταφέραμε να περάσουμε στις 12.30 μ.μ.».
Στη Γάζα η αποστολή έτυχε θερμής αποδοχής από την πλευρά των αρχών της Γάζας, οι οποίες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ένδειξη αλληλεγγύης της ελληνικής αντιπροσωπείας προς τον παλαιστινιακό λαό. «Το πρώτο καλωσόρισμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό», περιγράφει η Γιώτα Ιωαννίδου, «αφού, όπως μας είπαν είμαστε η πρώτη αποστολή μετά την επέμβαση στον Στόλο της Ελευθερίας».
Ο Γιώργος Γαλάνης, μέλος της πρωτοβουλίας είχε μιλήσει στο tvxs.gr, για την πανελλήνια προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, που κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει 78.000 ευρώ, για να χτίσει ένα σχολείο στη Γάζα.
Η αποστολή θα διαρκέσει 4 μέρες και σε αυτήν συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί:
Αντωνόπουλος Παύλος, καθηγητής, μέλος της Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας,
Γαλάνης Γιώργος, δάσκαλος, Πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά «η Πρόοδος»,
Δαφνής Γρηγόρης, καθηγητής, μέλος της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας
Ιωαννίδου Γιώτα, καθηγήτρια, Ελευσίνα
Μαχά Μαρία, καθηγήτρια, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Περιστερίου,
Προκόπη Αδριανή, δασκάλα, μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ « Ο Παρθενώνας».
Φατούρου Αγγελική, καθηγήτρια, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ,
Φωκιανός Στέλιος, δάσκαλος μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»,
Ψιμούλη Χρυσούλα, καθηγήτρια, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου