Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ BANQUET ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων του ρεστοράν banquet συνεχίζονται καθημερινά. Σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη διαδήλωση με συγκέντρωση 6.30μμ Δημ. Γούναρη κ Μητροπόλεως.

Οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν κ θα συνεχιστούν έξω από καταστήματα συμφερόντων του ίδιου εργοδότη μέχρι να:
- επαναπροσληφθεί ο απολυμένος που είχε ζητήσει το δώρο Πάσχα
- καταβληθούν τα δεδουλευμένα-χρωστούμενα στους εργαζόμενους
- τηρείται η εργ. νομοθεσία στο banquet.

Αυτά υπενθυμίζω πως η εργοδοσία τα είχε υπογράψει στις 23-4, έπειτα από κινητοποιήσεις της επιτροπής αλληλεγγύης. Έκτοτε όμως άλλαξε στάση και πέρασε στην επίθεση, με αποκορύφωμα το εκβιαστικό κλείσιμο του καταστήματος (15-5) και την επίθεση μπράβων σε μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης (18-5).

Έτσι και η επιτροπή αλληλεγγύης κλιμακώνει τον αγώνα με κινητοποιήσεις που έγιναν τις τελευταίες 3 μέρες έξω από κατάστημα συμφερόντων του ίδιου εργοδότη. Συμμετείχαν περίπου 100 άτομα καθημερινά. Επίσης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία 40 ατόμων στην εφημερίδα "Μακεδονία" για προηγούμενο προκλητικό-φιλοεργοδοτικό πρωτοσέλιδο. Η "Μακεδονία" για επανόρθωση κάλεσε χτες τους εργαζόμενους να δώσουν συνέντευξη, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στο φύλλο της Κυριακής. Υπάρχει και σκέψη για συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης το Σάββατο στο Λ. Πύργο.

Ο αγώνας είναι αγώνας για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων κ νεολαίων της πόλης και της Ελλάδας. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

περισσότερα-επικοινωνία:
epitrophbanquet.blog.com
epitrophallhlegguhs.yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου