Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της νΚΑ Πάτρας για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα στις 5/5/10


Η οργή των εργαζομένων ξεχείλισε…
Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων και της νεολαίας!
Ανακοίνωση για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα στις 5/5/10

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων που έλαβαν μέρος στην σημερινή απεργία, στις διαδηλώσεις και στις κινητοποιήσεις και πλημύρισαν τους χώρους δουλειάς, τους δρόμους της Πάτρας και όλης της Ελλάδας.
Το γεγονός του θανάτου των τριών εργαζομένων στην Marfin μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Η εν λόγω πρακτική σε κάθε περίπτωση δεν αντανακλά τη θέληση και την πρακτική του μαζικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και σε κάθε περίπτωση στρέφεται ενάντιά του «παίζοντας το παιχνίδι» της κυβέρνησης, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και την κάμψη του κινήματος. Σε αυτό το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αντίστασης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει πια απομείνει: την ανοιχτή και βίαιη καταστολή, τους τόνους χημικών, την αξιοποίηση κάθε είδους πολιτικής και ασφαλίτικης προβοκάτσιας, την αξιοποίηση ενεργειών ατομικής και τυφλής βίας που εκδηλώνονται έξω και πέρα από τη δράση του μαζικού κινήματος, τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε κατεχόμενη ζώνη από την αστυνομία, την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο σε αυτή την κατεύθυνση. Είχε συμφέρον από μια ανοιχτή προβοκάτσια κατά της διαδήλωσης στην Αθήνα, τη μεθόδευσε και την προκάλεσε ανοιχτά, δρώντας ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης αλλά και της απεργοσπαστικής πίεσης της εργοδοσίας είναι και οι τρεις νεκροί στην τράπεζα Marfin. Το αίμα τους, η απώλεια της ζωής τους θα κατατρέχει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τρόπο που κατατρέχει χρόνια τώρα τη ΝΔ ο θάνατος των τεσσάρων εργαζομένων στον Κ. Μαρούση το 1991 μετά από πυρκαγιά στην εν λόγω επιχείρηση λόγω ρίψης δακρυγόνων, στο φόντο των γιγαντιαίων νεολαιίστικων διαδηλώσεων εκείνης της εποχής.
Στην Πάτρα, οι δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων που απέργησαν και διαδήλωσαν έκαναν σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η κυβέρνηση, το ελληνικό κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν «θα κάνουν» περίπατο αλωνίζοντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας, της επερχόμενης γενιάς εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις! Δεν θα περάσει- θα τους ανατρέψουμε! Παρά τη προσπάθεια των ΕΚΠ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να ενσωματώσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, με τη συνθηματολογία τους περί κατοχής της Ελλάδας και εθνικής ενότητας και ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να διαλύσει την μεγαλύτερη ίσως από την μεταπολίτευση διαδήλωση, επιτέθηκε επανειλημμένα στα μπλοκ των εργαζομένων και της νεολαίας με δακρυγόνα, άγριο ξυλοδαρμό και προχώρησε σε 5 προσαγωγές (εκ των οποίων οι 2 αποδείχθηκε οτι ήταν μέλη της ασφάλειας Πάτρας, που είχαν εισχωρήσει «καμουφλαρισμένοι» στη διαδήλωση για πρόκληση επεισοδίων). Μεγάλο τμήμα των εργαζομένων και της νεολαίας επέβαλε με διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας την απελευθέρωση και των 3 προσαχθέντων σπάζοντας στην πράξη την κρατική καταστολή, τη στιγμή μάλιστα που το εργατικό κέντρο, αλλά και δυνάμεις της Αριστεράς (κοινοβουλευτικής και μη) καλούσαν το κόσμο να παραμείνει στο εργατικό κέντρο με τη πρόφαση ότι δεν υπάρχει επίσημος φορέας που να καλεί στη κινητοποιήση, αρνούμενοι πλήρως να σταθούν αλληλέγγυοι στους 3 εργαζόμενους που προσήχθησαν αναίτια.
Την ίδια στιγμή που λάμβανε χώρα η διαδήλωση για την απελευθέρωση των 3 προσαχθέντων, πραγματοποιούταν η συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας παρά τις αντιδράσεις μεγάλου μέρους καθηγητών που καλούσαν σε συμμετοχή στη διαδήλωση , την οποία και στήριξαν με τη συμμετοχή τους. Με το πέρας της διαδήλωσης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέλευση της ΕΛΜΕ επιχειρήθηκε από μερίδα διαδηλωτών που επέστρεφαν από την αστυνομική διεύθυνση να γίνει ανακοίνωση για την απελευθέρωση των 3 προσαχθέντων. Παρόλα αυτά το ΔΣ αρνήθηκε να γινει η ανακοίνωση και μια μικρή μερίδα διαδηλωτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα ακόμα και σε απεργούς-καθηγητές με αγωνιστική στάση , χωρίς να αντιλαμβάνονται καν ότι βρίσκονται σε συνέλευση σωματείου. Οι δυνάμεις της νΚΑ εγγυήθηκαν ότι θα γίνει η ανακοίνωση και κάλεσε τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, ώστε να συνεχιστεί η συνέλευση.
Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση συμμετείχε στην διαδήλωση για την απελευθέρωση των 3 προσαχθέντων, ωστόσο,  καταδικάζει τις συγκεκριμένες πρακτικές παρεμπόδισης της συνέλευσης της ΕΛΜΕ , τη στιγμή μάλιστα που το σωματείο θα αποφάσιζε συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Είναι σαφές πως τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες στην ανάπτυξη ενός αναγεννημένου ταξικά εργατικού κινήματος που θα στηρίζεται στις γενικές συνελεύσεις. ΄Σε αυτό το δρόμο καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συνεχίσουν μαχητικά, αποφασιστικά και να κλιμακώσουν την πάλη τους για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στα σωματεία τους, στους συλλόγους και να πάρουν μέσα από αυτά την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργάνωση Πάτρας
Πάτρα 6 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου