Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την απεργιακή πορεία και τα γεγονότα της 5/5

Η μεγαλειώδης απεργιακή πορεία και οι μαζικές συγκρούσεις των εργαζομένων και της νεολαίας με τα ΜΑΤ που προσπάθησαν να τη διαλύσουν δείχνουν ότι έχουμε γυρίσει σελίδα: η κοινωνία που αντιδρά και εξεγείρεται είναι εδώ και είναι η μόνη που μπορεί να γενικεύσει και να κλιμακώσει τους αγώνες της, χωρίς αυτόκλητους σωτήρες!
Οι νεκροί της Μαρφίν είναι οι πρώτοι νεκροί της ολομέτωπης επίθεσης κράτους-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Είναι οι νεκροί μιας φετιχιστικής τυφλής βίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τη μαζική κοινωνική αντιβία του ίδιου του κόσμου της εργασίας και τις συγκρούσεις που έγιναν έξω από τη Βουλή και στο Σύνταγμα. Αντιθέτως υπονομεύει ανοιχτά την έκφραση της κοινωνικής οργής και τους ίδιους τους κοινωνικούς αγώνες. Είναι οι νεκροί μιας ασύδοτης και υπερεκμεταλλευτικής εργοδοσίας που δείχνει το δρόμο που μας έχουν ετοιμάσει: κλειδωμένοι σε κάτεργα, μέχρι θανάτου!
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Ο πανκοινωνικός ξεσηκωμός, η εξέγερση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας για τις ανάγκες μας, για όλα όσα μας ανήκουν είναι πλέον μονόδρομος. Ο ανατρεπτικός αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και συνολικά σε αυτό το καθεστώς που κλέβει και δολοφονεί τις ζωές μας είναι προϋπόθεση για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, χωρίς εκμετάλλευση και κυριαρχία, έξω από την επικράτεια του κράτους και του κεφαλαίου.
Το δίλημμα πλέον έχει τεθεί: Ή θα μας τα πάρουν όλα ή θα τα πάρουμε όλα εμείς!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου