Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δίκη Κορκονέα: "Έβγαλε το όπλο απέναντι από τα άτομα και πυροβόλησε"

.
http://tvxs.gr/
Ο αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Ευάγγελος Ζέρβας, καταθέτει σήμερα στο δικαστήριο.
Ο κ. Ζέρβας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο tvxs.gr, λίγο μετά τη δολοφονία του άτυχου εφήβου, στις 6/12/2008, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου για τον κατηγορούμενο αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα ότι «Έβγαλε το όπλο, τέντωσε τα χέρια του μπροστά, σχεδόν στην ευθεία, απέναντι από τα άτομα και πυροβόλησε».
Επίσης ο μάρτυρας είπε ότι δεν υπήρχε επίθεση σε βάρος των ειδικών φρουρών Κορκονέα και Σαραλιώτη που να δικαιολογεί την χρήση όπλου, κάτι για το οποίο καν δεν προειδοποίησαν τα άτομα απέναντί τους. «Δεν υπήρχε τίποτα απειλητικό πριν πυροβολήσει. Δεν είχε πέσει μολότοφ. Αμέσως μετά τους δύο πυροβολισμούς τους είδα να κάνουν μεταβολή και να φεύγουν περπατώντας ήρεμα» τόνισε ο Ευάγγελος Ζέρβας.

Σήμερα επίσης κατέθεσε και ανήλικος αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν μπροστά στη σκηνή όταν ο νεαρός Αλέξανδρος έπεσε θανάσιμα τραυματισμένος. Σύμφωνα με όσα είπε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Άμφισσας ο ανήλικος, η παρέα του Αλέξανδρου διαπληκτίστηκε με τους δύο ειδικούς φρουρούς που έκαναν πεζή περιπολία, αλλά δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση για τη χρήση του όπλου εκ μέρους του ειδικού φρουρού. Όπως είπε ο μάρτυρας μαζί με την παρέα του σπεύσανε στο σημείο που είχε πέσει το παιδί, και μαζί με έναν φίλο του τον τράβηξαν παράμερα, ενώ «ζούσε ακόμα και προσπαθούσε να αναπνεύσει» Ο νεαρός μάρτυρας είπε επίσης ότι είδε αίμα στο χέρι του και το τραύμα του Αλέξανδρου όταν του σήκωσε την μπλούζα. Στο σημείο αυτό, ο νεαρός ξέσπασε σε λυγμούς και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να ηρεμήσει.
Ο μάρτυρας επίσης ήταν σαφής και στον προσδιορισμό όταν του ζητήθηκε να περιγράψει το σημείο που βρέθηκαν ο Γρηγρόπουλος και ο Κορκονέας την μοιραία στιγμή. Τα όσα είπε ο νεαρός, συμπίπτουν απολύτως με τα σημεία που αναφέρονται στην έκθεση αυτοψίας.
Η δίκη των ειδικών φρουρών συνεχίζεται στην Άμφισσα, παρουσία του ανήλικου στενού φίλου του θύματος, ο οποίος ήταν δίπλα του την ώρα που δολοφονήθηκε. Ο ανήλικος ο οποίος θεωρείται ο βασικότερος μάρτυρας εκτιμάται ότι δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει την κατάθεση του σήμερα.
Η πολιτική αγωγή χαρακτήρισε την κατάθεση του ανήλικου αυτόπτη μάρτυρα «συγκλονιστική, μάθημα ευθύνης και ευθύτητας καθώς ήταν σε απόλυτη αρμονία με προηγούμενες καταθέσεις του και όσα έχουν προκύψει για τα πραγματικά περιστατικά» και απάντησε στον ισχυρισμό Κούγια περί «κατασκευασμένων μαρτύρων» επισημαίνοντας ότι «η Αστυνομία δεν αναζήτησε μάρτυρες κι αν δεν υπήρχε η δημοσιότητα θα είχαμε άλλη μια συμπλοκή κι άλλο ένα θύμα που έπεσε στην πορεία της βολίδας». Αιτήθηκε μάλιστα να γίνει αυτοψία στον τόπο παρουσία όλων των παραγόντων της δίκης «για την πλήρη εικόνα του χώρου που έχει δαιμονοποιηθεί αλλά και των γεγονότων». Επιπλέον ο Νίκ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε να σταματήσει ο «βαθύτατα προσβλητικός ισχυρισμός σε βάρος της μητέρας του Αλέξη, ότι κατασκεύασε μάρτυρες».
Ο Αλ. Κούγιας χαρακτήρισε τον μάρτυρα «ακραία κατασκευασμένο» που μεταξύ άλλων «δεν εξήγησε πώς 14χρονα και 15χρονα μαζεύονται στα Εξάρχεια με τη νοοτροπία αν εμφανιστεί αστυνομικός να του ζητήσουν να φύγει». Συμφώνησε να γίνει αυτοψία «αλλά να διασφαλιστεί η σωματική μας ακεραιότητα». Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να κρίνει στην πορεία αν είναι αναγκαία μια νέα αυτοψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου