Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩ ΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ;

Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" φέρονται να είναι οι δύο από τους επικεφαλής του σώματος των βατραχανθρώπων οι οποίοι κατά την διάρκεια της παρέλασης της εθνικής επετείου για την 25η Μαρτίου φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι.
Επίσημη συγγνώμη Ελλάδας στην Αλβανία
Συγγνώμη για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από ομάδα ένστολων του Λιμενικού Σώματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα, ζήτησε ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος. Ο πρέσβης επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ερευνήσει εμπεριστατωμένα το περιστατικό και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τιμωρία των δραστών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, «ο πρέσβης κ. Πάζιος εξέφρασε στον κ. Μέτα (σ.σ. αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών) τη λύπη του για το συμβάν και τον διαβεβαίωσε πως οι ελληνικές αρχές θα ερευνήσουν εμπεριστατωμένα το περιστατικό και θα τιμωρήσουν τους δράστες». Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του κ. Μέτα, ο οποίος έκανε λόγο για «σκανδαλώδη και καταδικαστέα ενέργεια». Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη πως εκτιμά την άμεση και αποφασιστική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και λαών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.
Στο μεταξύ, το Σάββατο, εκπρόσωποι αλβανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διαδήλωσαν μπροστά από την ελληνική πρεσβεία, στα Τίρανα, διαμαρτυρόμενοι για τα ρατσιστικά συνθήματα με στόχο κυρίως τους Αλβανούς, κατά την παρέλαση της ελληνικής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, επέδωσε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του Ελληνικού Συνδέσμου στα Σκόπια, για τα ακραία ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά την παρέλαση της εθνικής επετείου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μάρτιν Μαρτίνοφσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χθες, Κυριακή, ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης για τα συνθήματα στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, δήλωσε ότι «εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας».
Το site της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η οποία δημοσίευσε το σοκαριστικό βίντεο, πλέον λειτουργεί κανονικά, μετά τις ηλεκτρονικές κακόβουλες επιθέσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τις κακόβουλες επιθέσεις, τις οποίες επιδοκίμαζαν ακροδεξιές ιστοσελίδες, διερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Τα μισαλλόδοξα συνθήματα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας μας, με τα πολιτικά κόμματα να καταδικάζουν το περιστατικό, με εξαίρεση τον Λα.Ο.Σ., ο οποίος επέκρινε τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την αποδοκιμασία του προς το συγκεκριμένο σώμα του Λιμενικού: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να στοχοποιεί πότε τους αστυνομικούς, πότε τους ειδικούς φρουρούς, πότε το Λιμενικό, καλό θα ήταν να κοιτάξει να εξασφαλίσει στην Ελλάδα μία ευταξία η οποία έχει χαθεί, θέλουμε να ελπίζουμε όχι δια παντός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταδεικνύει κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση ότι αποτελεί «ουρά» του κ. Τσίπρα. Αυτό δεν τον τιμά». «Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, αξιωματικοί και στρατιώτες», ζήτησε χθες και η ΔΡΑΣΗ, για τα ρατσιστικά συνθήματα σημειώνοντας δε, ότι «σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσει τους αρμόδιους υπουργούς ως συνυπεύθυνους».
Σε αποκλεισμό τη Πύλης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ρατσιστικά συνθήματα στη παρέλαση προχώρησαν το απόγευμα της διαδηλωτές της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκπρόσωποι του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Πύλη χαιρετισμούς απεύθυναν οι: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Σκέλτσεν Μετσίνι, Σωματείο Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, Ηλίας Παπαχατζής, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Η εμφάνιση στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου τμήματος των βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος που βάδισε στην Πανεπιστημίου κραυγάζοντας χυδαία ρατσιστικά συνθήματα είναι μια προειδοποίηση ότι μέσα στο στρατιωτικό και αστυνομικό μηχανισμό εμφανίζεται οργανωμένη παρουσία φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων. Ομάδα με πολιτικά άλλωστε συνόδευε το άγημα και έριχνε τα συνθήματα μπροστά στα μάτια των επίσημων διοργανωτών.
Η κάλυψη τους από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη είναι ένα σκάνδαλο αλλά και μια προειδοποίηση για την κλιμάκωση της απειλή στις ελευθερίες όλων μας. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα διότι σε περίοδο κρίσης η φασιστική απειλή σηκώνει το αποκρουστικό της ανάστημα θυμίζοντας όσα προηγήθηκαν στις εποχές που οδήγησαν στην επικράτηση των «εθνοσωτήρων» της δικτατορίας του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών.
Όμως το έδαφος το καλλιεργεί η ίδια η κυβερνητική πολιτική της μηδενικής ανοχής στην μετανάστευση, η πολιτική που κουτσούρεψε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για χιλιάδες παιδιά μεταναστών και έβγαλε στην επιφάνεια όλη τη ρατσιστική υστερία κατά των μεταναστών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που επιδόθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/03/blog-post_3944.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου