Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ


ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην παραγγελία (6) τεράστιων φρεγατών τύπου FREMM, εκτοπίσματος 6.000 τόνων, κόστους που θα υπερβεί τα 3 δις ευρώ, από τη Γαλλία. Δηλαδή σε μια εποχή άγρια λιτότητας, εκτίναξης της ανεργίας, ακραίας φορομπηξίας, όπου το ένα αντεργατικό μέτρο διαδέχεται το άλλο, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ προχωρούν σε αγορές πανάκριβων εξοπλισμών προβάλλοντας τις ανάγκες της Διπλωματίας των Εξοπλισμών (στήριξη από τον Σαρκοζί των ελληνικών επιδιώξεων για τη Μακεδονία, με αντάλλαγμα τις αγορές γαλλικών όπλων) και τις ανάγκες δανεισμού του ελληνικού κράτους. Με τον τρόπο αυτό βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτεί την ευρωπαϊκή και ελληνική βιομηχανία του ολέθρου, δημιουργώντας νέα ελλείμματα για τα οποία θα απαιτήσει αύριο νέες θυσίες.

Η καλύτερη όμως δικαιολογία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να αγοράσουν όπλα είναι η «τουρκική επιθετικότητα», η «αμυντική θωράκιση» της χώρας, η απαίτηση εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού του Πολεμικού Ναυτικού με νέες μονάδες ώστε να σταθεί αντάξιο της «αποστολής» του.
Όμως όπως προπαγανδίζουν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο «Κανελλόπουλος» και στον «Πόρο», αλλά και όπως αποδεικνύει επιστολή του Ναυάρχου Νίκου Παππά, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ, ο ρόλος του Π.Ν. είναι να συμμετέχει σε αποστολές στη Μεσόγειο, στον Περσικό Κόλπο, στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας, στον Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, «να προστατεύει» τα συμφέροντα της ελληνικής πλοιοκτησίας (καθώς τα περισσότερα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών ταξιδεύουν με σημαίες χωρών παραδείσων-ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ και με αλλοδαπά πάμφθηνα πληρώματα)!
Ο Ωκεάνιος λοιπόν ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού σύμφωνα με έναν άλλο Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ, τον Αντωνιάδη, απαιτεί μεγαλύτερα πλοία και όχι τις φρεγάτες των 1.800 τόνων που σύμφωνα με τον Ν.Παππά χρειάζονται στο Αιγαίο. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι το κόστος ενός πλοίου είναι συνάρτηση του εκτοπίσματος του, ενώ από το τελευταίο εξαρτάται το κόστος λειτουργιάς και συντήρησης. Παράλληλα, τονίζει ότι ένα μεγαλύτερο πλοίο στις αντίξοες καιρικές συνθήκες του Αιγαίου έχει ελάχιστα περισσότερα να δώσει σε σύγκριση με ένα μικρότερο, ενώ το μέγεθος του και η δυσκολία ελιγμών το κάνουν ευκολότερο στόχο. Μια πιθανή απώλεια ενός μεγαλύτερου και ακριβότερου πλοίου θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερες απώλειες οικονομικές, κατεστραμμένων οπλικών συστημάτων, αλλά κυρίως θα πάρει πολύ περισσότερο προσωπικό μαζί του στα βάθη του Αιγαίου.
Όπως καταγγέλλει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ από τη δεκαετία του ’70 ακόμη το ΥΠΕΘΑ προτιμούσε την αγορά μεγάλων πλοίων και χαρακτηριστικά αναφέρει την απόκτηση των ολλανδικών φρεγατών εκτοπίσματος 3.600 τόνων, τις οποίες κατασκεύαζε και ενσωμάτωνε στον στόλο της η Ολλανδία για να διασφαλίσει τα οικονομικά της συμφέροντα που έφταναν μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Εμείς απαιτούμε:
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ.
ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/03/blog-post_3457.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου