Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ(ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ)


Μάχη διεξάγεται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπου κλιμάκια του ΓΕΣ, διοικητές και αξιωματικοί προσπαθούν να πείσουν τους φαντάρους, να τους αναγκάσουν να δεχτούν μετάθεση στην Κύπρο και την ΕΛΔΥΚ.

Από την παρουσίαση της θητείας στην Κύπρο σα να είναι ταξίδι στις Μπαχάμες και γύρος της Βενετίας με γόνδολα, ως τους χυδαίους εκβιασμούς, τις κρυφές και φανερές απειλές. Από τις αστειότητες περί προσφοράς στην πατρίδα (ναι – σε στρατό εγγυήτριας δύναμης σε ξένη χώρα!), μέχρι την απάτη περί ελληνικού εδάφους. Με κάθε τρόπο προσπαθούν παράνομα να στείλουν φαντάρους ως φτηνό-πειθήνιο-χωρίς κόστος δυναμικό για να προστατεύει τα συμφέροντα και το μερίδιο της «ισχυρής Ελλάδας» στην ιμπεριαλιστική μοιρασιά της Κύπρου.

1) Υπόσχονται μεγαλύτερο μισθό για τους φαντάρους στην Κύπρο (περίπου 300 ευρώ σε σύγκριση με τα πενιχρά 8,63 εδώ). Όμως «ξεχνούν» πως από ΕΛΔΥΚ δεν υπάρχει καν συγκοινωνία και οι έξοδοι πρέπει να γίνονται με ταξί και δυσβάσταχτο κόστος. «Ξεχνούν» πως η επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην Ελλάδα έχει πολλαπλάσιο κόστος, με το οποίο βαρύνονται αποκλειστικά αυτοί. «Ξεχνούν» να μιλήσουν για την -πολύ- ακριβότερη ζωή (σε κράτος με διαφορετικούς μισθούς) που κάνει βαρύτερο το οικονομικό φόρτο, των οικογενειών τους.
2) Στο ΓΕΣ υπόσχονται άδεια ανά δίμηνο και στην Κύπρο τους ενημερώνουν ότι θα λαμβάνουν άδεια ανά τρίμηνο. Μάλιστα η άδεια θα είναι μικρότερης διάρκειας συγκρινόμενη με ότι ίσχυε ως τώρα. Η πρόφαση για τον περιορισμό, που δεν ανακοινώθηκε, ούτε αναρτήθηκε στο www.army.gr, ούτε περιλαμβάνεται στα διαφημιστικά φυλλάδια στα Κέντρα Εκπαίδευσης για να δελεάσουν τους νεοσύλλεκτους, είναι η μείωση της θητείας.
3) Καταργούνται οι διευκολύνσεις για τους συγγενείς των φαντάρων που μετατίθενται εκτός συνόρων και στην Κύπρο. Πλέον, οι συγγενείς α' βαθμού δεν δικαιούνται ως 4 μέρες δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο της Κύπρου. Φυσικά, ούτε αυτή η τροποποίηση, που θίγει τους γονείς, δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανακοινώσεις του ΓΕΣ στο army.gr.
Όμως η λίστα έχει και πιο βάρβαρη συνέχεια
4) Έχει αλλάξει κι ο χρόνος παραμονής στην Κύπρο, ο οποίος παρατείνεται. Αντί οι ΕΛΔΥΚάριοι να επιστρέφουν ένα δίμηνο πριν την απόλυση τους (όπως ίσχυε, και υποστηρίζει η ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ), τώρα θα επιστρέφουν 45 μέρες πριν απολυθούν!
5) Όμως, ούτως ή άλλως, υπάρχει προδιαγεγραμμένος κίνδυνος να παραταθεί η θητεία όσων επιλέξουν να μετατεθούν στην Κύπρο. Οι μονάδες της ΕΛΔΥΚ και οι μονάδες του κυπριακού στρατού στις οποίες υπηρετούν έλληνες φαντάροι (!), είναι διαβόητες για την αυστηρότητα και την αυθαιρεσία των αξιωματικών έναντι των κληρωτών. «Φημίζονται» για τον εξωπραγματικό αριθμό ποινών, φυλακίσεων και κρατήσεων («δι' ασήμαντον αφορμή»).
6) Ακόμα χειρότερα, ο χρόνος της θητείας στην Κύπρο μοιάζει να κυλάει πολύ πιο αργά και βασανιστικά για τους φαντάρους εκεί. Σε αυτό συμβάλλουν τα διαρκή καψώνια (για «πειθαρχία» σε ακραίες συνθήκες) η διαρκής κατάσταση συναγερμού και η απειλή θερμού επεισοδίου ανά πάσα στιγμή (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), οι ατέλειωτες αγγαρείες και οι επικίνδυνες ασκήσεις χωρίς καμιά μέριμνα για το προσωπικό.
Είναι χαρακτηριστικά τα περιστατικά με ρυθμό πολυβόλου, όχι μόνο αυτοκτονιών αλλά και, θανατηφόρων ατυχημάτων, βαριών σωματικών βλαβών και «επικίνδυνης πίεσης» στην υγεία των φαντάρων. Όταν είσαι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη», δεν υπάρχει χρόνος για «λαπάδες που παραπονιούνται». Ούτως ή άλλως, στην Κύπρο είναι μεγαλύτερο και το «προβλεπόμενο ποσοστό απωλειών»!(Ίσως οι αξιωματικοί σας απαντήσουν πως είναι μικρότερο από αυτό για το Αφγανιστάν ή το Κόσσοβο!!!)
Ας δούμε όμως και την αλήθεια – και κυρίως τα ψέματα υπουργείου, ΓΕΣ και αξιωματικών
7) Υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις, για να μπορεί ένας φαντάρος να σταλεί στην Κύπρο:


· Ο φαντάρος να είναι μέχρι 25 ετών.
· Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά-Έβρος)
· Να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
· Η σωματική του ικανότητα να μην είναι Ι4
Οι αυθαιρεσίες εδώ οργιάζουν. Και μάλιστα, οι δικαιολογίες ξεφεύγουν από το «παράλογο του στρατού», φτάνουν στη γελοιότητα της αμορφωσιάς και της χυδαιότητας της ιεραρχίας. Στέλνουν παιδιά, που έχουν όλα τα κριτήρια για να πάρουν κατ' εξαίρεση μεταθέσεις κοντά στα σπίτια τους (για οικογενειακούς και κοινωνικούς λόγους), κρύβοντας τις διατάξεις του κανονισμού.
Ακόμα, τα «υπεύθυνα» χείλη των διοικητών και των αξιωματικών, επειδή στέλνουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 25) και φαντάρους χαρακτηρισμένους ως Ι4, καλύπτουν την παρανομία τους λέγοντας ότι ο σχετικός νόμος άλλαξε! Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος και απλώς λένε ΨΕΜΑΤΑ.
8) Κανένας φαντάρος δεν μπορεί να σταλεί εκτός συνόρων! Υπάρχει σχετική εντολή, εδώ και χρόνια, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ακόμα και για την Κύπρο (που παρανόμως λογίζεται ως «ειδική περίπτωση»), απαραίτητος όρος είναι να συμφωνήσει ο φαντάρος και να δεχτεί να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση. Ας μας δείξουν τις υπεύθυνες δηλώσεις των φαντάρων που έστελναν με εκβιασμούς και απειλές τόσα χρόνια στην Κύπρο!
Εδώ η αμορφωσιά και ανειλικρίνεια των αξιωματικών δίνει ρέστα. Λένε στους φαντάρους ότι «η Κύπρος είναι ελληνικό έδαφος και μετράει στην ελληνική επικράτεια»(!), ότι «στην Κύπρο υπάρχει ελληνικό στρατόπεδο», άρα η μετάθεση γίνεται σε ελληνικό έδαφος!Προφανώς έχουν μπερδευτεί με το Ναυτικό. Σε Αφγανιστάν-Κόσσοβο (που υπάρχει ελληνικό στρατόπεδο), δεν είναι μετάθεση εκτός συνόρων; Τέλος, επειδή οι φαντάροι αρνούνται την αποδοχή της μετακίνησης στην ΕΛΔΥΚ, τους λένε πως «η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενός αριθμός θα πάτε υποχρεωτικά»! Κανείς και για κανένα λόγο δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φαντάρους να πάνε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ.
Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ αντιμετωπίζουν τους φαντάρους και τους γονείς σα να είναι βλάκες. Σα να μην είναι μορφωμένοι άνθρωποι, προσωπικότητες που ξέρουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.
Λένε συστηματικά ψέματα και παραπλανούν, την ίδια στιγμή που βολεύουν με κάθε τρόπο τα βύσματα. Οι επιλογές τους είναι ταξικές, ρουσφετολογικές και επικίνδυνες. Επειδή ξέρουν ότι το πολεμικό θερμόμετρο στην Κύπρο θα ανέβει το επόμενο διάστημα, κρύβουν τα «δικά τους» παιδιά στο ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ και σε Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία, στέλνοντας ως αναλώσιμους στο στόμα του λύκου τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Κύπρο.
Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Οι φαντάροι, οι οικογένειες και οι φίλοι τους είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα του ΦΑΝΤΑΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ και τα υπερασπίζονται με κάθε τρόπο.
Βγαίνουμε ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ στο διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Υπερασπιζόμαστε την Άρνησή μας να πάμε ΕΛΔΥΚ. Ζητάμε από τους διοικητές να μας δείξουν τις διαταγές και νόμους που λένε ότι πάμε υποχρεωτικά στην Κύπρο!
Ακόμη κι αν έχεις πάρει φύλο πορείας για τον Αυλώνα, κέντρο συγκέντρωσης όσων θα σταλούν στην ΕΛΔΥΚ (κι όχι κέντρο επιπλέον εκπαίδευσης, όπως ψέματα λένε), βγες παραπονούμενος στο διοικητή εκεί, απαιτώντας να γραφτεί ότι αιτείσαι ακρόασης από κάθε ανώτερο κλιμάκιο, ακόμη και από το ΓΕΣ και τη διεύθυνση στρατολογίας!
Πολύ περισσότερο, δεν υπογράφουμε ούτε αναγνωρίζουμε κανένα χαρτί, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «ντρίμπλα» για να μας δεσμέυσουν να πάμε στην ΕΛΔΥΚ.
Καλούμε τους γονείς να απευθυνθούν στους διοικητές των μονάδων και να απαιτήσουν από αυτούς να σταματήσουν να παραβιάζουν τους νόμους και να σταματήσουν να παίζουν με τα παιδιά τους.
Ο στρατός του Βενιζέλου είναι γεμάτος ΨΕΜΑΤΑ!
Ψέμα όμως δεν είναι τα δικαιώματα των φαντάρων που με κάθε μέσο υπερασπίζεται ο ίδιος, η οικογένεια του, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με τη στήριξη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ ΛΕΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αυτές λοιπόν είναι οι υποσχέσεις του Ευ.Βενιζέλου που δήλωσε βαρύγδουπα ότι επί υπουργίας του στον Στρατό θα πάψει «του Παραλόγου η θητεία» και θα αποτελέσει παρελθόν το σλόγκαν «εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει ο στρατός». 
Το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ.Βενιζέλος, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ και ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την αυθαιρεσία και την απάτη που έχει τους ίδιους ως πρωταγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου