Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


ΠΗΓΗ: ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ - ΜΑΣ ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ

Μήνυση κατέθεσε η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, Αικατερίνη Δευτεραίου, κατά του Σταύρου Τζιορτζιώτη δημ. Συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης και της Μαρίας Μπικάκη, μέλους της Αριστερής Παρέμβασης, που συμμετείχαν στις συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των Κατοίκων της Μεταμόρφωσης και στην 10μελή συντονιστική επιτροπή για την απομάκρυνση των 4 κεραιών κινητής τηλεφωνίας της περιοχής της πλατείας Κολλημένου (πρώην Τσιρακοπούλου). Επικαλείται «έγκλημα της ηθικής αυτουργίας» για 6 αδικήματα: βανδαλισμός, απειλή, πρόκληση για εκτέλεση κακουργήματος, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Ζητά, αδίστακτα 25 χιλιάδες € αποζημίωση αρχικά.


Η μηνύτρια στο κτίριο της οδού Ρούμελης 18 έχει εγκαταστήσει κεραίες των εταιρειών VODAPHONE και Q-TELECOM. Στη μήνυση ως μάρτυρες καλεί το Διοικητή του Αστ. Τμήματος, το γιό της, δύο ακόμα ιδιοκτήτες κτιρίου που είναι εγκατεστημένη η 3η κεραία της περιοχής και τον εκπρόσωπο της VODAPHONE .

Οι συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων για την απομάκρυνση των 4 κεραιών, οι 320 υπογραφές των κατοίκων με αυτό το αίτημα, η συμπαράσταση στον αγώνα τους με ψηφίσματα από το Δημ. Συμβούλιο και την εκπαιδευτική κοινότητα, η εκδήλωση για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με τον καθηγητή κ. Λιολιούση, η συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε συγκέντρωση στην πλατεία Κολλημένου και σε πορεία για αυτό το θέμα έχουν εξοργίσει τους πιο πάνω ιδιοκτήτες. Με μπερδεμένα στοιχεία και φανταστικές κατηγορίες προσπαθούν να βρουν υποκινητές των κινητοποιήσεων μακριά και έξω από τη δική τους ευθύνη για την επιβαρυντική για τη δημόσια υγεία συσσωρευτική εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα κτίρια τους που βρίσκονται ανάμεσα σε σπίτια και δίπλα από σχολεία.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια εκτός από την κερδοσκοπική δράση της (κεραίες, πώληση του ιδιωτικού εκπαιδευτήριου Αθήναιον) έχει δράση και στη βιομηχανία εξωδίκων και μηνύσεων. Έχει υποβάλλει εξώδικο κατά του Δημάρχου, 5 δημ. Συμβούλων (συμπεριλαμβανομένου του Σταύρου Τζιορτζιώτη) και μιας άλλης κατοίκου. Με επόμενο εξώδικο απευθύνεται πάλι στον Σταύρο Τζιορτζιώτη. Και τώρα επανέρχεται με μήνυση.

Η ιδιοκτήτρια έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από τα ασφαλιστικά μέτρα για τη διακοπή λειτουργίας των κεραιών, που ζήτησαν 66 κάτοικοι, και 6 πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στα οποία συμμετείχαν ο μεν Σταύρος Τζιορτζιώτης ως κάτοικος της περιοχής και η Μαρία Μπικάκη με την τότε ιδιότητά της ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Με νεότερη απόφαση έχει διαταχθεί η διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας και η ιδιοκτήτρια φροντίζει να λείπει από την κατοικία της, όταν ειδοποιείται για τον ερχομό συνεργείου αποξήλωσης της κεραίας, εμποδίζοντας την υλοποίηση της απόφασης.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα μέλη της Αριστερής Παρέμβασης δεν υποκύπτουν σε πιέσεις προσεταιρισμού που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια της δράσης μας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ούτε σε επιχειρήσεις εκφοβισμού είτε με δικαστικές μεθοδεύσεις, είτε με αστυνομικές παρεμβάσεις. Αντλούμε δύναμη από το δίκαιο των αιτημάτων και έμπνευση από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Εμείς, η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, θα συνεχίσουμε :
- την ανεξάρτητη αγωνιστική δράση, σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα,
- να στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων.
- να αποκαλύπτουμε αυτού του είδους τις ενέργειες και να τις καταγγέλλουμε.

http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com/2010/03/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου