Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
«Τα μέτρα που ήρθαν είναι παντοτινά» δηλώνει σύσσωμο το επιτελείο της κυβέρνησης. Τα μέτρα αυτά που εξαγγέλθηκαν για τον δημόσιο τομέα θα είναι η βάση για τις αλλαγές που έρχονται σ’ έναν ήδη τσακισμένο εργασιακά τομέα, τους εργαζόμενους σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρησεις. Το «όραμα» τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κοινωνική ζούγκλα που στον βωμό του κέρδους και της «ανάπτυξης» θυσιάζονται όλα τα δικαιώματα και οι ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι μισθοί και τα επιδόματα, η ασφάλιση, η υγεία, η παιδεία, τα ωράρια και οι συνθήκες εργασίες μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη της «εθνικής ανάκαμψης», εννοώντας φυσικά τις τσέπες των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Τα νέα μέτρα λεηλασίας του κόσμου της εργασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση κάνουν πια φανερό σε όλους ότι η στρατηγική κράτους-κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης είναι: τα θέλουν όλα!
Η στρατηγική αυτή δεν επιβάλλεται απλά από κάποιες «έξωθεν» δυνάμεις (Βρυξέλλες, Γερμανούς, διεθνείς κερδοσκόπους, κ.ά.), αλλά αποτελεί ζωτική ανάγκη του κεφαλαίου και της αστικής τάξης στη χώρα μας. Γι' αυτό άλλωστε σπεύδει να βοηθήσει την «εθνική προσπάθεια» σύσσωμο το καθεστωτικό τόξο κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων, και τη στηρίζουν ενεργά οι διεθνείς πολιτικοοικονομικοί οργανισμοί εξουσίας και κυριαρχίας του κεφαλαίου (ΕΕ, ΔΝΤ).
Απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική επίθεση, ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να αντιπαραθέσει τίποτα λιγότερο παρά το τα θέλουμε όλα! Γι’αυτό δεν διεκδικούμε μόνο «να μη πληρώσουμε την κρίση», ούτε απλά υπεράσπιση των «κεκτημένων», αλλά την ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για όλους, την κατάρριψη των πρακτικών της ανθρωποφαγικής «ανταγωνιστικότητας» και της «αποδοτικότητας», την παράλληλη λειτουργία αμεσοδημοκρατικών γενικών συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων.
Οδηγός μας σε αυτόν τον αγώνα είναι το κίνημα που κατάφερε να ανακαλεστεί η απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη, χωρίς κανέναν όρο, από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ. Μέτα από δύο μήνες σκληρών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με την αλληλεγγύη εκατοντάδων εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, καταφέραμε να παρθεί πίσω μια απόλυση, που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τον κόσμο της δουλειάς, στοχοποιόντας έναν συνάδελφο γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τους αγώνες και την ανεξάρτητη συνδικαλιστική του δράση. ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!
Δεν καταγγέλλουμε απλά τα σύμφωνα σταθερότητας ή τις αποφάσεις των Βρυξελλών, αλλά αμφισβητούμε συνολικά όλους τους μηχανισμούς και τους διεθνείς οργανισμούς οικονομικής κυριαρχίας (ΕΕ, ΔΝΤ,ΝΑΤΟ κλπ). Το μόνο που γνώρισαν οι εργαζόμενοι με το ευρώ είναι η λιτότητα, οι ανατιμήσεις, η λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης (από την παγωμένη Ισλανδία μέχρι την Πορτογαλία) ξεσηκώνονται σε όλες τις χώρες και με δράσεις που θα μας ενώνουν απέναντι στον κοινό εχθρό πέρα από εθνικά σύνορα ενώνουμε τις φωνές μας για να μπεί τέλος σε αυτές τις ενώσεις των κεφαλαιοκρατών που μοναδικό στόχο έχουν την μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας.
Απέναντι σε αυτές τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας στέκονται εχθρικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, γιατί ως προκεχωρημένα φυλάκια του κράτους μέσα στο εργατικό κίνημα αποτελούν τους θεματοφύλακες της ανάπτυξης των αφεντικών, της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας. Την ίδια στιγμή, ο συνδικαλισμός τύπου ΠΑΜΕ, διατηρώντας τα ίδια γραφειοκρατικά και ιεραρχικά χαρακτηριστικά και επιδιώκοντας να αναδειχθεί σε μια ΓΣΕΕ στη θέση της ΓΣΕΕ, είναι εχθρικός απέναντι σε κάθε ανεξάρτητη εργατική δράση που ξεφεύγει από τον έλεγχό του, δίνει τη “μάχη” της πολιτικής διαμαρτυρίας, της κομματικής καταγραφής και των κοινοβουλευτικών διεξόδων. Δεν μας εκπροσωπούν!
Είναι η στιγμή η κρίση του συστήματος να μετατραπεί σε εργατική αμφισβήτηση του, ώστε η δυστυχία που γεννά σήμερα να ανατραπεί με την πραγματική βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου κόσμου. Το μοναδικό πραγματικό αντίπαλο δέος που μπορεί να σταθεί απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους είναι ένα μαχητικό και ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα βάσης και χειραφέτησης, αδιαπραγμάτευτης διεκδίκησης των αναγκών και των επιθυμιών μας

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ κοινωνικών αναγκών ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1400 ΕΥΡΩ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση των ορίων συνταξιοδότησης-να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
Ενιαία ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ πανεπιστημιακή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κόντρα στους εμφυλίους της νεολαίας
ΔΗΜΟΣΙΟΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Νομιμοποίηση τώρα όλων των μεταναστών-ΞΕΝΟΙ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ακύρωση τώρα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων
Δημοκρατικά δικαιώματα και ΑΣΥΛΟ σε κάθε χώρο δουλειάς
Απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής και τραπεζικής περιουσίας.
Διαγραφή των δανείων και χρεών όλων των μισθωτών και ανέργων
Εργατικός έλεγχος σε όλες τις δομές πρόνοιας, ενέργειας,
μετακίνησης. Κατάργηση της επιχειρηματικής τους δομής και λειτουργίας,
αυτοοργάνωση και έλεγχο από το σύνολο των εργαζομένων
ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 ΚΑΜΑΡΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΡΤΗ 12.00 ΕΡΜΟΥ 23 (ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΒΙΒΛΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου