Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Ελευθεροτυπία

Σε συμβολική κατάληψη, μέχρι το μεσημέρι, των γραφείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προχώρησαν σήμερα οι 486 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), στην Κομοτηνή. Από νωρίς το πρωί, εξάλλου, αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εταιρίας, που βρίσκεται στην Αθήνα, επιδιώκει συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, διότι - όπως ανέφεραν - ακόμη δε δόθηκε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία περίπου τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, διεκδικούν, τόσο την καταβολή των δεδουλευμένων τους, όσο και την επαναλειτουργία των μονάδων του ομίλου της ΕΝ.ΚΛΩ.

Οι οφειλές της εταιρίας, ως προς το σύνολο των εργαζομένων της, υπολογίζεται πως ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. στην Κομοτηνή, έχουν προγραμματίσει για αύριο κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας Ροδόπης, από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι.
Στις 9 το πρωί, εξάλλου, αναμένεται να έχουν σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Μεταξύ των κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν, εντάσσεται και το «κλείσιμο» της Εγνατίας Οδού, στην είσοδο και την έξοδο της Κομοτηνής, όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του σωματείου της μονάδας του ομίλου στη Ροδόπη (Φάνκο), Γιώργος Τσουγκρανάς.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/03/blog-post_2220.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου