Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΗΤΕΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ!



Το περιοδικό Θητεία σχεδιάζει να επανεκδώσει και κυκλοφορήσει στα στρατόπεδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος. Όπως γλαφυρά αναφέρει κάποιο δημοσίευμα “πρόκειται γι’ αυτό που έχει καθιερωθεί στο αναγνωστικό κοινό των στρατοπέδων ως (μακράν) το καλύτερο λιβανιστήρι του υπουργού και της ιεραρχίας. Με το σπαθί του!”.

Στην πραγματικότητα, το περιοδικό Θητεία που ξεκίνησε ως μια ιδέα της ΚΝΕ για ένα έντυπο των φαντάρων, γρήγορα ενσωματώθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που του έδωσαν τη διάσταση ενός μιλιταριστικού περιοδικού, που προπαγανδίζει το κυβερνητικό έργο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσιάζει τις ασκήσεις και τους εξοπλισμούς. Ένα περιοδικό που αποσκοπεί στη χειραγώγηση των φαντάρων, ενώ ο εθνικισμός και ο ρατσισμός διατρέχουν όλες του τις σελίδες.

Σχεδόν όλες, γιατί υπάρχουν και οι διαφημίσεις και οι πολιτιστικές σελίδες που κυριαρχεί ο καταναλωτισμός και τα αστέρια της show bize, με μερικές αράδες έντεχνου, για ξεκάρφωμα.
Ένα περιοδικό που η αναγνωσιμότητα του ανταγωνίζεται τα νούμερα τηλεθέασης της Κυριακάτικης εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων: μηδενική!
Βεβαίως αυτό δε σημαίνει ότι ο εκάστοτε υπουργός δεν το χρησιμοποιεί για να φτιάξει το προφίλ του και να φροντίσει να βολευτούν οι δημοσιογράφοι της αυλής του. Δεν ξέρουμε βεβαίως το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΥΕΑ το γεγονός ότι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο υπουργείο συμπεριλαμβάνονται στη μισθοδοσία του ΥΠΕΘΑ. Αφού πληρώνονται από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ πως θα ασκήσουν κριτική και έλεγχο; Ερωτήματα που απαιτούν απάντηση.
Η προηγούμενη εκδοτική προσπάθεια της Θητείας, που είχε ένα υπέρογκο κόστος της τάξης των χιλιάδων ευρώ, οδηγήθηκε σε αποτυχία όταν ο Β.Μεϊμαράκης αποφάσισε το κλείσιμο του μετά τις καταγγελίες για ροζ διαφήμιση. Μια από τις ελάχιστες σωστές αποφάσεις του...
Τώρα όμως το ΥΠΕΘΑ αποφασίζει την επανέκδοση του περιοδικού ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, δοκιμάζοντας το για έξι μήνες. Ταυτόχρονα, όλο και κάποιοι δημοσιογράφοι «που γράφουν καλά» θα βολευτούν, όλο και κάποια «φιλική εκδοτική επιχείρηση» θα αναλάβει την έκδοση. Βλέπεις, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει τη με κάθε τρόπο προώθηση και διαφήμιση της αντιδραστικής ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων και του νέου κατασταλτικού ρόλου του στρατού.
Εμείς πιστεύουμε ότι το άχρηστο και πολιτικά κατευθυνόμενο περιοδικό Θητεία ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΊ. Δεν έλειψε σε κανέναν φαντάρο, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε.
Απεναντίας, άλλα είναι τα προβλήματα των φαντάρων και σε αυτά θα πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ζήτημα 1ο: Ανύπαρκτος Ελεύθερος χρόνος εξαιτίας του γνωστού σήριαλ εκπαίδευση-υπηρεσία-ασκήσεις-σκοπιά και φτου από την αρχή. Το ΑΞΙΟΜΑΧΟ του στρατού πάνω από την Αξιοπρέπεια, την Υγεία και την Ζωή φαντάρων και στελεχών.
Ζήτημα 2ο:Κομένες Έξοδοι, Διανυκτερεύσεις και Άδειες. Οι συνέπειες του κατακερματισμού των μονάδων αποκαλύπτονται στην χαμηλή επάνδρωση των περισσότερων και μετατρέπουν τους φαντάρους σε φυλακισμένους άμισθους σκλάβους.
Ζήτημα 3ο: Υπέρογκο κόστος θητείας και μισθός κοροιδία των φαντάρων. Ανάγκη αύξησης του μισθού των φαντάρων και ασφάλισης τους, παροχή δωρεάν επικοινωνίας, μετακίνησης με στρατιωτικά μέσα από και προς τη μονάδα, δυνατότητα σίτισης-διανυκτέρευσης των φαντάρων στις Λέσχες Αξιωματικών.
Ζήτημα 4ο: Ανύπαρκτες βιβλιοθήκες και internet στις περισσότερες μονάδες.
Ζήτημα 5ο: Απαγόρευση κυκλοφορίας εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων από αξιωματικούς και διοικητές που παραβιάζουν τα δικαιώματα των φαντάρων. Δυνατότητα πώλησης τύπου εντός των μονάδων και κατοχύρωση του δικαιώματος ελευθερίας έκφρασης. Αναγνώριση του δικαιώματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
Τα κονδύλια που το ΥΠΕΘΑ υπολογίζει ότι θα απαιτηθούν για την επανέκδοση της θητείας να δοθούν για την άμεση ικανοποίηση των αναγκών των στρατευμένων.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑΡΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955 437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου