Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ





ΕΝΝΕΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10/2
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
Η νέα κυβέρνηση έχει ανοίξει όλη την αντεργατική ατζέντα: Λιτότητα, περικοπές στο δηµόσιο τοµέα, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση έμμεσων φόρων, άνοιγµα του ασφαλιστικού, Στο πλαίσιο της κρίσης, των οδηγιών της Ε.Ε και του Συµφώνου Σταθερότητας, στο όνοµα του δηµόσιου χρέους προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόµενους για τον «µονόδροµο» µιας τέτοιας πολιτικής. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο της προηγούµενης, βάζει στο στόχαστρο την σταθερή και µόνιµη εργασία, τα σταθερά ωράρια, τις αξιοπρεπείς αµοιβές, την πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη.
Για άλλη µια φορά καλούνται όλοι οι εργαζόµενοι του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης που δηµιούργησαν κεφάλαιο και κυβερνήσεις. Απέναντι σε µια τέτοια επίθεση καµιά ανακωχή - αναµονή δεν µπορεί να υπάρξει.

Σε αυτή την συγκυρία, και ενώ γίνεται µεθοδευµένη πίεση για ακόµη σκληρότερα μέτρα, η άµεση και συντονισµένη αντίδραση των εργαζοµένων είναι επιβεβληµένη. Αντίθετα η άρνηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να προκηρύξει πανεργατική απεργία μαζί µε την ΑΔΕΔΥ είναι απαράδεκτη. Με την στάση τους όχι µόνο αδυνατίζουν τον αγώνα αλλά και νοµιµοποιούν όσους προσπαθούν να στρέψουν τον ένα εργαζόµενο απέναντι στον άλλο, δηλαδή τον ιδιωτικό τοµέα ενάντια στους «βολεµένους» του δηµόσιου, τους ανέργους απέναντι στους συµβασιούχους και πάει λέγοντας… Την ίδια στάση κρατάει και η ΟΤΟΕ, που διέλυσε ακόμη και το τελευταίο Γ.Σ. προκειμένου να μην παρθεί απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη. Η αντίδραση πρέπει να είναι άµεση καθώς τις επόµενες µμέρες θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθµό η τελική «ατζέντα» των μέτρων και θα συζητείται στην Ε.Ε το προταθέν «πρόγραμμα σταθερότητας». Η μετάθεση λοιπόν κινητοποιήσεων για τα τέλη Φεβρουαρίου είναι διασπαστική και ανεπίκαιρη.

Ήδη η ΑΔΕΔΥ και άλλες οµοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθµια σωµατεία προκήρυξαν απεργία στις 10 Φλεβάρη, κι άρα μπορεί να δηµιουργηθεί ένα απεργιακό μέτωπο σε δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα, ως µια πρώτη απάντηση του εργατικού κινήµατος στα αντεργατικά σχέδια.

Προτείνουμε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων με αιχμή τις ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας χωρίς επισφάλεια και ελαστικότητες, την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την απόκρουση της φορολογικής επιδρομής.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους του τραπεζικού χώρου:

Α. Να µπουν σε αγωνιστική τροχιά και να κινηθούν στην κατεύθυνση προκήρυξης απεργίας στις 10/2 (άμεση σύγκλιση ΓΣ ΟΤΟΕ, συνεδριάσεις ΔΣ σωματείων), και να ενεργοποιηθούν διαδικασίες βάσης των συναδέλφων (Γεν. Συνελεύσεις, µάζεµα υπογραφών κλπ)
Β. Να ζητήσουν ανάκληση της αρχικής πρόθεσης της ΓΣΕΕ να μεταθέσει την απεργιακή κινητοποίηση για τέλη Φλεβάρη , και να προκηρύξει πανεργατική απεργία για 10 Φλεβάρη.

Δ.Α.Σ. ΕΘΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ALPHA BANK
ΟΔΟΣ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Π.Α.Σ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ

http://antistasigr.blogspot.com/2010/02/blog-post_9579.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου