Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!

(Το ψήφισμα μας απευθύνεται σε Φαντάρους-Γονείς και Κοινωνικούς Φορείς)

Με τη συμφωνία του αστικού μπλοκ εξουσίας και την ώθηση της ΕΕ, σε ένα διάγγελμα ταξικά ωμό και σαφές, ο Παπανδρέου κηρύσσει Κοινωνικό Πόλεμο στους εργαζόμενους. Επιχειρεί να επιβάλει Εργασιακό Μεσαίωνα, στέλνει τελεσίγραφο σε όποιον αγωνίζεται. Καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα στο όνομα της κρίσης, μα έχουν 25 δις ευρώ για τους τραπεζίτες και 25 δις ευρώ για αγορές όπλων.
Παγώνουν τις Προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά προσλαμβάνουν 2500 Μισθοφόρους για αποστολές εκτός συνόρων και πειθήνιους πραιτοριανούς για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ. Μειώνουν τις Δημόσιες Δαπάνες, αλλά διατηρούν πολεμικά πλοία σε Σομαλία, Περσικό Κόλπο, Λίβανο για ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και 6500 χιλιάδες στρατό εκτός συνόρων με κόστος 500 εκ. ευρώ το χρόνο.

Φαντάροι καλούνται, σε άθλια στρατόπεδα, να προσφέρουν μέχρι τελικής πτώσης απλήρωτες υπηρεσίες και καταβάλλουν οι ίδιοι ένα κόστος θητείας που φτάνει τα 1000 € μηνιαίως. Η Υποχρεωτική Στράτευση είναι μορφή ακραίας Φορολόγησης της Εργατικής Οικογένειας. Εμείς, προτάσσουμε τις Ανάγκες-Δικαιώματα των φαντάρων, που πληρώνουν με αίμα και ιδρώτα την ταξική πολιτική κράτους-κεφαλαίου.

Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

• Κανείς νέος να μην καταταγεί ως Μισθοφόρος. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Προσλήψεις τώρα και αυξήσεις σε Μισθούς, Συντάξεις. Αύξηση των Κοινωνικών Δαπανών. Απόσυρση των δυνάμεων από ΝΑΤΟϊκές αποστολές και Ευρω-στρατό. Καμιά προσφορά υπηρεσιών φαντάρων σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

• Να δημοσιοποιούνται οι μεταθέσεις και τα κριτήριά τους. Η μισή θητεία στην Παραμεθόριο και η υπόλοιπη σε μονάδες κοντά στα σπίτια μας. Να καταργηθούν οι μετατάξεις και οι πελατειακές σχέσεις. Να μειωθεί η Θητεία, η βίαιη απόσπαση των φαντάρων από το οικείο συντροφικό-κοινωνικό περιβάλλον.

• Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες των στελεχών. Όχι στις κατασκηνώσεις των φαντάρων-υπηρετριών όπου αξιωματικοί κάνουν φθηνές διακοπές στις πλάτες μας. Όχι στη τζάμπα συντήρηση των στρατοπέδων. Καθαριότητα, Συντήρηση και Σίτιση στις μονάδες από πολιτικό προσωπικό. Όχι στον Αμίαντο.

• Να σταματήσουν τα «καψόνια» και η Εθνικιστική Προπαγάνδα. Σεβασμό του Ελεύθερου χρόνου. Να ανοίξουν οι Λέσχες Αξιωματικών και στους Φαντάρους, παρέχοντας σίτιση, ψυχαγωγία και διανυκτέρευση.

• Να κλείσουν οι άχρηστες μονάδες και Κέντρα Εκπαίδευσης που εξυπηρετούν μόνο τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, τις πελατειακές σχέσεις, τη στρατιωτικοποίηση και τον τρόμο στην παραμεθόριο. Υπηρεσίες τουλάχιστον 1-1, αύξηση των αδειών. Παλιά στρατόπεδα να γίνουν χώροι Πράσινου, άθλησης κλπ

• Να γίνουν προσλήψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία, που πάσχουν από τρομακτική έλλειψη προσωπικού, και να παρέχεται επιτέλους πλήρης υγειονομική προστασία στους φαντάρους. Να ανοίξουν όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στο λαό και να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ και Υγειονομικό.

• Δωρεάν όλες οι μετακινήσεις των φαντάρων, από και προς τις μονάδες τους, στις άδειες τους και στις εξόδους τους. Να περιοριστούν οι πολυδάπανες κι επικίνδυνες ασκήσεις. Όχι χρήση πραγματικών πυρών.

• Να παρέχουν δωρεάν την πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγία. Οι φαντάροι δεν είναι το πορτοφόλι που ονειρεύονται τα ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα για τα κέρδη τους.

• Να παρέχεται πλήρης δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης των φαντάρων στην επικοινωνία. Όχι να κάνουν πάρτι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ ο στρατός κυνηγά τα κινητά με σκοπό την τρομοκράτηση

• Επαρκής μισθός, βασικός, για τους φαντάρους. Πλήρης ασφάλιση και αναγνώριση προϋπηρεσίας. Δυνατότητα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας και παροχή επιδόματος ανεργίας.

• Να δημοσιοποιούνται και να ελέγχονται οι προϋπολογισμοί μονάδων, σχηματισμών και του υπουργείου Εθ. Άμυνας. Τέλος στο φαγοπότι στην πλάτη φαντάρων κι ΕΠΟΠ στο όνομα των «εθνικών αναγκών». Πώληση προϊόντων στο ΚΨΜ σε τιμές κόστους. Αξιοπρεπής ποσοτικά-ποιοτικά σίτιση των φαντάρων.

• Να μπλοκαριστούν επιτέλους οι πολεμικές δαπάνες, τα τρις που ξοδεύονται από τη δημοσιονομική ληστεία των εργαζομένων και μετατρέπουν την παραμεθόριο σε πυριτιδαποθήκη τρόμου.

Να κλείσουν οι Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων. Όχι άλλη καταστολή-χαφιεδισμός-ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-Ομάδες Δ.

• Ελεύθερος Συνδικαλισμός στα στρατόπεδα, Δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και αιτήματος.

Απαιτείται σήμερα κιόλας ο ξεσηκωμός νεολαίας και εργαζόμενων. Να οργανωθούν μαζικές-αποφασιστικές κινητοποιήσεις, όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Να αντισταθούμε στα αντεργατικά μέτρα και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ: 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/02/blog-post_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου