Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση ΝΑΡ Βόλου για τις απολύσεις στην ΜΕΤΚΑ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα–ΝΑΡ καταγγέλλει την απόλυση την απόλυση 3 εργαζομένων, του Α.Παυλίδη, Κ.Βογιατζή και Β. Καλατζή, από την βιομηχανία της ΜΕΤΚΑ.
Η ΜΕΤΚΑ απέλυσε τους 3 συγκεκριμένους εργαζομένους, γιατί ο αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης για καλύτερες εργασιακές συνθήκες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εκδικητική απόλυση των 3 εργαζομένων, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την κατάσταση αυθαιρεσίας, τρομοκρατίας και παρανομίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις και την καθημερινότητα στους τόπους δουλειάς. Δείχνει, ότι οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί αξιοποιώντας το γενικότερο κλίμα της κρίσης και την βαθιά αντεργατική επίθεση που εξαπολύεται σύσσωμα από κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο σε όλα τα μέτωπα, με αρωγό την «αντιπολίτευση» και τα ΜΜΕ.
Σε μια περίοδο που οι διώξεις εκλεγμένων συνδικαλιστών έχουν γίνει πάγια πρακτική των εργοδοτών σε όλους τους κλάδους, είναι επιτακτική η δημιουργία ενός μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης, που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενός εργατικού κινήματος που θα απαιτήσει την απαγόρευση των απολύσεων, τη δημοκρατία και ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.

Για την αντικαπιταλιστική Αριστερά, για όλες τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, η επίθεση στους 3 εργαζομένους, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις που δρουν στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα από ταξικές θέσεις, να δώσουν μαζική και αποφασιστική απάντηση στην αυθαιρεσία και την απαράδεκτη ενέργεια της συνδικαλιστικής απόλυσης των 3 εργαζομένων.
Το ΝΑΡ θα συμβάλλει με τις δυνάμεις του στη μάχη αυτή.


- Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση των Α. Παυλίδη, Κ. Βογιατζή και Β. Καλατζή!
- Αυτές οι απολύσεις δεν θα περάσουν!
-Μέτωπο ενάντια στις απολύσεις και την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- εργοδοτών




Νέο Αριστερό Ρεύμα
Βόλος 12/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου