Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Για την αξιοπρέπεια της πατρίδας, ρε γαµώτο


Γαλέρα

Ο στρατός, που η µεταπολίτευση έκλεισε στα στρατόπεδα, βγαίνει τώρα στον δρόµο, αναλαµβάνοντας να καλύψει αδυναµίες και ανασφάλειες της εξουσίας.

Θυµόσαστε εκείνα τα σιδερένια τέρατα, τις θωρακισµένες µπουλντόζες Ισραηλινού Στρατού που ισοπεδώνουν τα πάντα στο διάβα τους; Νοµίζουµε ότι αποτελούν την καλύτερη σύγκριση για τον νέο υπουργό Εθνικής Άµυνας Ευ. Βενιζέλο και την πολιτική που θα εφαρµόσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται απλώς για συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ, αλλά και για έναν αντιδραστικό και πολεµοκάπηλο εκσυγχρονισµό, που παράλληλα αναλαµβάνει να αναβαθµίσει το τσαλακωµένο «γόητρο» του Ελληνικού Στρατού.

Τόσο στην τελετή παραλαβής όσο και τις προγραµµατικές δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος «ψάρωσε» τους στρατιωτικούς συντάκτες ορίζοντας ως αποστολή των Ενόπλων Δυνάµεων «την υπεράσπιση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, αλλά και της αξιοπρέπειας της χώρας».

Η αίγλη του συνταγµατολόγου και η ολόπλευρη στήριξη των συγκροτηµάτων των ΜΜΕ δεν µπόρεσαν να κρύψουν ότι ο νεολογισµός «περί αξιοπρέπειας της χώρας» έκρυβε την αναφορά για πρώτη φορά στα χρονικά της Μεταπολίτευσης υπουργού Εθνικής Άµυνας στην αποστολή του Στρατού εναντίον του Εσωτερικού Εχθρού – Λαού. Ο Ευ. Βενιζέλος κατευθείαν σηκώνει τον πήχη του κρατικού αυταρχισµού, απαραίτητου για τη σηµερινή τροµοκράτηση και αυριανή καταστολή των εξεγέρσεων. Βρίσκεται στην ίδια γραµµή µε τα δόγµατα ΝΑΤΟ–ΟΑΣΕ που κάνουν λόγο για στρατιωτική συνδροµή στις κυβερνήσεις χωρών που απειλούνται µε κατάρρευση λόγω οικονοµικής κρίσης. Δηλώνει έτοιµος να κάνει χρήση όλου του προηγούµενου νοµοθετικού έργου, όπως του νόµου για τους Επαγγελµατίες Οπλίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΣΥΝ και αναφέρει «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση που προκαλείται από φυσικά και άλλα γεγονότα, πολεµικά και µη, και έχει ως αποτέλεσµα τη δηµιουργία ή την απειλή δηµιουργίας εκτεταµένων απωλειών, ζηµιών και καταστροφών σε έµψυχο ή άψυχο δυναµικό της χώρας ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονοµικής και κοινωνικής ζωής της χώρας».

Στην επόµενη λοιπόν εξέγερση «που θα πλήξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, θα αµαυρώσει την Ελλάδα, θα αποτελέσει πλήγµα για τον τουρισµό και το εµπόριο» (επαναλαµβανόµενες ατάκες των πολιτευτών ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΛΑΟΣ και µεγαλοδηµοσιογράφων) ο στρατός είναι έτοιµος και εκπαιδευµένος να εφαρµόσει το «Εγχειρίδιο Καταστολής Πλήθους» του 2005 (που πρόσφατα αλλά και παλιότερα αποκάλυψε το Δίκτυο Σπάρτακος)!

Ταυτόχρονα ο στρατός περικυκλώνει την κοινωνία, αναλαµβάνει διευρυµένα αστυνοµικά καθήκοντα (παράνοµη µετανάστευση κ.λπ.), ενώ η πολιτική προστασία «στρατιωτικοποιείται» ακόµη περισσότερο. Ο στρατός, που η Μεταπολίτευση έκλεισε στα στρατόπεδα, βγαίνει στον δρόµο, αναλαµβάνει να καλύψει τα κενά των κρατικών υπηρεσιών και επιχειρεί σε περιπτώσεις σεισµού, πληµµύρας, πυρκαγιάς. Δωρεάν υπηρεσίες από άµισθους φαντάρους, έτσι για να συνηθίζει το µάτι της κοινωνίας στο χακί…

Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα την ικανότητα να επιβάλλει «ευκολότερα» την αντεργατική, αντιδραστική και φιλοπόλεµη πολιτική.

«Ο Σοσιαλισµός είναι εδώ»! Παρά τις αντιδράσεις σε όλες τις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις και στη συµµετοχή του Ελληνικού Στρατού σ’ αυτές (από την αποστολή φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο του Μητσοτάκη το 1991 έως την εγκληµατική συµβολή της κυβέρνησης Σηµίτη – Παπανδρέου, ως υπουργού Εξωτερικών, το 2003 στη βάρβαρη εισβολή στο Ιράκ), πλέον θεωρείται δεδοµένο ότι «Η πρωτεύουσα αποστολή θα είναι η αποτροπή εξωτερικών απειλών και προκλήσεων ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα και τα ζωτικά εθνικά συµφέροντα. Η δευτερεύουσα αποστολή θα είναι η συµµετοχή σε ευρωπαϊκές ή νατοϊκές πολυεθνικές δυνάµεις και σε διεθνείς ειρηνευτικές και σταθεροποιητικές αποστολές, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και την επιχειρησιακή διοίκηση της Ε.Ε. ή του ΝΑΤΟ» (Θ. Ντόκος, Γεν. Διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ).

Η πολυδιαφηµισµένη νέα δοµή των Ενόπλων Δυνάµεων απαντά στις ανάγκες του νέου δόγµατος της εξωτερικής πολιτικής: «εξ Ανατολών Κίνδυνος, ενδυνάµωση του Ενιαίου Αµυντικού Δόγµατος µε Κύπρο (ενώ δηµαγωγικά ο Γ. Παπανδρέου καταγγέλλει τον αµαρτωλό ρόλο των Μητέρων Πατρίδων στο µαρτυρικό νησί), µετατροπή της Ελλάδας σε ατµοµηχανή των Βαλκανίων και συνακόλουθη εργαλειοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών για την υπεράσπιση των εθνικών θεµάτων, Ελλάδα – σταυροδρόµι ενέργειας, ανάληψη πρωτοβουλιών προς τη Μέση Ανατολή».

Ο σχεδιασµός µείωσης στρατοπέδων, παραµονής όλων των εφέδρων στην παραµεθόριο, η «διερεύνηση» της κατάργησης κληρωτών σε Πολεµικό Ναυτικό – Αεροπορία, η πρόσληψη χιλιάδων µισθοφόρων στρατιωτών, αποσκοπεί ακριβώς στη δηµιουργία ενός µεγαλύτερου, πιο επαγγελµατικού και επιθετικότερου στρατού, µε ευέλικτες και διακλαδικά δρούσες µονάδες, µε πολλαπλασιαστές ισχύος (όπως ονοµάζεται η επέκταση της φονικής δυνατότητας).

Ο Β. Μεϊµαράκης ποτέ δεν µάσησε τα λόγια του «Οι ελληνικές δυνάµεις που µετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές είναι σε πολύ χαµηλότερο όριο από την οροφή που έχει οριοθετήσει το ΚΥΣΕΑ». Ένας άλλος Ευάγγελος θα υλοποιήσει τις αποφάσεις τού προγενέστερου διπλασιάζοντας τις ελληνικές δυνάµεις που δρουν στο Αφγανιστάν (κόστος 18.366.442 ευρώ), µετασταθµεύοντας 142 στρατιώτες στην πολεµική ζώνη της Χεράτ (κόστος 20.393.164 ευρώ), µε ετήσιο κόστος παραµονής 14.183.148 ευρώ και απαίτηση αγοράς 21 τεθωρακισµένων οχηµάτων µε ειδική θωράκιση για νάρκες και 25 µηχανήµατα για τις επιχειρήσεις του τάγµατος µηχανικού εκεί.

Και επειδή πλέον θα έρχονται φέρετρα από το εξωτερικό και η διάθεση εθελοντισµού των στελεχών θα φθίνει, το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην εφαρµογή της πιο σκληρής επιλογής του Β. Μεϊµαράκη απέναντι στα στελέχη, σπάζοντας την επετηρίδα και θεσπίζοντας κριτήρια ανέλιξης τη µαχητική εµπειρία και τη συµµετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων». Πρόκειται για εφαρµογή του αµερικανικού συστήµατος πολυεπίπεδης κατηγοριοποίησης του µόνιµου προσωπικού, στοχεύοντας στη βίαιη µείωση του µισθού και της σύνταξης της πλειονότητας των στελεχών (ενώ µια µειονότητα που θα εµπλέκεται µε ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς και επιχειρήσεις θα επιβραβεύεται υλικά) αλλά και στη διάλυση κάθε υλικής βάσης ενότητάς τους και συνδικαλιστικής τους έκφρασης.

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι, παρά τις προεκλογικές δεσµεύσεις, το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρά σε αµφισβήτηση της «διεθνούς συνθήκης», που ψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ µετονοµάζοντας τα γνωστά MoU (Memorandum of Understanding), και επιτρέπει στον στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ να δεσµεύει όποτε και όποιο τµήµα της ελληνικής επικράτειας για τη διεξαγωγή ασκήσεων και τη διέλευση ξένων στρατευµάτων!

Ο αναπληρωτής υπουργός Π. Μπεγλίτης οµολογεί τις κυβερνητικές προθέσεις για αύξηση των εξοπλισµών, µιλώντας «για περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάµεων». Η εξυπηρέτηση όλων των προαναφερόµενων αναγκών, της «Διπλωµατίας των Εξοπλισµών», συνδυάζεται µε τις δεσµεύσεις που ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου στα προεκλογικά δείπνα µε επιχειρηµατίες και στις συναντήσεις του µε τον Σ. Κόκκαλη, που βρίσκεται στην «ευχάριστη θέση» να βγάζει τεράστια κέρδη από την κούρσα των εξοπλισµών σε Ελλάδα – Τουρκία, πουλώντας τα ίδια όπλα σε εχθρούς και φίλους (βλέπε πυραύλους Patriot).

Τέλος, ο νέος υπουργός Εθνικής Άµυνας δήλωσε «αποστολή µου στο υπουργείο Εθνικής Άµυνας είναι να εγγυηθώ, µαζί µε τον αναπληρωτή υπουργό, την αξιοκρατία, τον επαγγελµατισµό, την ισονοµία σε όλα τα επίπεδα».

Οι εξαγγελίες για «χρήσιµη, δίκαιη θητεία σ’ έναν δηµοκρατικό στρατό» κρύβουν το γεγονός ότι κανένα αίτηµα των φαντάρων δεν ικανοποιήθηκε. Υπόσχονται ισότητα, αλλά δεν δεσµεύονται ποιοι και πώς θα υπηρετούν στα αστικά κέντρα, ανοίγοντας παραθυράκι για «πράσινα βύσµατα», όταν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στέλνονται αµετάθετα στα σύνορα. Ο µισθός παραµένει στα 8,5 ευρώ και η ασφάλιση ανύπαρκτη. Το κόστος της θητείας αυξάνεται λόγω παραµεθορίου. Οι φαντάροι παραµένουν υπηρέτες αξιωµατικών στις κατασκηνώσεις-λέσχες κ.λπ., καλούνται να υποστούν βάρβαρη (κι επικίνδυνη για την υγεία τους) εκπαίδευση όλο τον χρόνο, γίνονται πυροσβέστες το καλοκαίρι και συντηρητές στρατοπέδων τον χειµώνα, όταν δεν ανοίγουν δρόµους πληµµυρισµένους και χιονισµένους, ενώ οι άδειες κόβονται.

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν σταµατά την αποστολή φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ, ενώ πρόκειται για αποστολή εφέδρων εκτός συνόρων στο πλαίσιο «ειρηνευτικής επιχείρησης», δεν υπόσχεται καµιά επιπλέον µείωση θητείας (υπενθυµίζεται σχετική δέσµευση του ΠΑΣΟΚ, το 2001, για οκτάµηνη θητεία). Αποδέχεται απαγόρευση κινητών, επιβολή ποινών µε βάση τη στρατιωτική νοµοθεσία σε πολίτες και τη λειτουργία πειθαρχείων. Συµφωνεί στη χρήση επικίνδυνων οπλικών συστηµάτων–πυροµαχικών και πραγµατικών πυρών στις ασκήσεις. Αρνείται την αναγνώριση ελεύθερου συνδικαλισµού των φαντάρων.

Είναι σαφές ότι ο ένστολος νέος δεν έχει να περιµένει τίποτα από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο.


http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/01/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου