Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Τα ποσά πραγματικά σοκάρουν. Οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την στήριξη του ΛΑΟΣ όχι μόνο χρηματοδοτούν τους πλούσιους, αλλά μοιάζουν σαν Μαφιόζους, που με μια πρωτόγνωρη Ομερτά καλύπτουν τα ίχνη της Διαπλοκής και επιστρέφουν τα τεράστια πρόστιμα που είχαν επιβάλει για επικοινωνιακούς λόγους και προκειμένου να αποπροσανατολίσουν.
28 δις ευρώ δόθηκαν στις Τράπεζες.
5,5 δις ευρώ ήταν το πρόστιμο που χάρισε η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου σε μια Χρηματιστηριακή Εταιρεία απατεώνων που αφορά το Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και συνδέεται με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Σημίτη, με υπουργό εξωτερικών τον Γ.Παπανδρέου.
80 εκατ. Ευρώ ήταν το πρόστιμο που χάρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στη VODAFON για την παρακολούθηση ακόμα και των πρωθυπουργικών συνομιλιών, με έναν υπάλληλο της εταιρείας να τον έχουν Αυτοκτονήσει!
Καθημερινά έρχεται στο προσκήνιο και μεγαλύτερη μπόχα από τις πληροφορίες για τον Χρηματισμό των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από τη SIEMENS.
Τώρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Επιχειρηματίες προπαγανδίζουν την ανάγκη νέων μέτρων, απαιτούν νέες θυσίες για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, «εθνικά ενωμένοι» την κρίση που δημιούργησαν. Κάνουν χιλιάδες απολύσεις, επιβάλλουν φόρους-λιτότητα-ακρίβεια, μειώνουν τους μισθούς, ψηφίζουν την κόλαση της γενικευμένης ελαστικής εργασίας, καταργώντας το ένσημο και την σταθερή εργασία για όλους.
Την ίδια στιγμή, ο Ευ.Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας παζαρεύει με Γάλλους-Γερμανούς-Αμερικανούς για τους πολεμικούς εξοπλισμούς των 25 δις ευρώ, στέλνει και άλλο στρατό στο εξωτερικό, ενώ ήδη σήμερα πληρώνουμε περισσότερο από 1 εκατ. Ευρώ τη μέρα για την κατοχή-καταπίεση λαών, προσλαμβάνει άλλους 2000 Μισθοφόρους.
Παράλληλα, τα προβλήματα των φαντάρων και των οικογενειών τους οξύνονται. Το κόστος της θητείας φτάνει τα 1000 ευρώ το μήνα, σε αυτή την έκτακτη φορολογία που ονομάζουν υποχρεωτική θητεία. Οι άμισθοι δούλοι, δηλαδή οι φαντάροι, είναι η εύκολη λεία των τοπικών οικονομικών συμφερόντων.
Οι Φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φωνάζουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Ξεκινούμε εκστρατεία ενημέρωσης της εργατικής οικογένειας και
καλούμε τους φαντάρους να αμφισβητήσουν έμπρακτα την καθημερινότητα
της άγριας οικονομικής τους εκμετάλλευσης.
Καλούμε τους Συναδέλφους να βγουν στην Αναφορά και να απαιτήσουν Λύσεις.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι έτοιμη να δεχτεί όλες τις καταγγελίες των φαντάρων, να τις προβάλλει ενισχύοντας τον αγώνα τους.
Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο, κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταθεί δίπλα στους Αγωνιζόμενους Φαντάρους. Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ.
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 96 Τ.ΥΠ.ΕΘ.
Χώσιμο, υπηρεσία και βαρεμάρα είναι η καθημερινότητα μας στο 96 Τ.ΥΠ.ΕΘ. Το γειτονικό χωριό Αρμόλια διαθέτει ελάχιστα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός φαντάρου στην έξοδό του.
Ένα – δυο σουβλατζίδικα και μια καφετέρια ίσα ίσα για τα βασικά. Ούτε εφημερίδες περιοδικά κτλ. Πεταγμένοι στην άκρη του πουθενά, αποξενωμένοι από καθετί δημιουργικό, καθετί που να θυμίζει την προηγούμενη σχέση μας με τα μορφωτικά-εργασιακά-πολιτιστικά-κοινωνικά μας ενδιαφέροντα. Βλέπεις, Β.Μεϊμαράκης και Βενιζέλος αποφάσισαν για εμάς και χωρίς εμάς 9μηνη Θητεία στην Παραμεθόριο, «έχωσαν» τα βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε Πεντάγωνο-Επιτελεία.
Οι περισσότεροι συνάδελφοι κατευθύνονται προς τη Χώρα. Ο στρατός φροντίζει γι’ αυτή τη μετακίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές αναγκαστικά ταξί. Ένα κόστος για τους φαντάρους που αγγίζει τα 35€ σε κάθε έξοδο.
Ακόμη και στη Χώρα όμως η ζωή για τους φαντάρους θυμίζει τη ρουτίνα και τη μιζέρια που χαρακτηρίζει τη ζωή στα στρατόπεδα. Με εξαίρεση τους ντόπιους, οι φαντάροι μακριά από συγγενείς, φίλους, γυναίκες βρίσκονται εκτός κοινωνικού ιστού της περιοχής. Αντιμετωπίζουν το συνηθισμένο φαινόμενο του ιδιότυπου ρατσισμού των ντόπιων.
Οι συγκεκριμένες συνθήκες διαμορφώνουν συγκεκριμένο τύπο ομοιόμορφης συμπεριφοράς. Συνήθειες που επαναλαμβάνονται στερεοτυπικά. Οι φαντάροι σχηματίζουν κλειστές παρέες, ακολουθούνε μια συγκεκριμένη πορεία από την τάδε καφετέρια στο δείνα εστιατόριο και καταλήγουν να σκοτώνουν το χρόνο τους σε internet καφέ. Συνήθειες που υπήρχαν στην πολιτική ζωή ξεχνιούνται. Σινεμά, αθλητισμός, διάβασμα, μουσική, συναυλίες μοιάζουν μακρινό παρελθόν.
Εκτός από την αφόρητη πολιτιστική έκπτωση, ακόμη μεγαλύτερο είναι το οικονομικό πρόβλημα που προκύπτει. Ενδεικτικό είναι ότι αρκετοί συνάδελφοι το σκέφτονται είτε να μείνουν στο χωριό, είτε και μέσα στα στρατόπεδα. Φυσικά δεν είναι λύση ο περιορισμός των εξόδων ή η απαγόρευση της μετακίνησης στα χωριά. Το ζήτημα είναι πώς θα εμπλουτιστεί ποιοτικά και με ποια δωρεάν μέσα ο Ελεύθερος Χρόνος μας.
Θεωρούμε ότι με ευθύνη της κάθε μονάδας πρέπει να παρέχεται δωρεάν Τύπος, περιοδικά και internet μέσα στα στρατόπεδα. Να δημιουργηθούν βιβλιοθήκες και να παρέχεται η δυνατότητα προβολής ταινιών σε κάθε μονάδα.
Αυτονόητο θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους, το 2010, να βελτιωθεί η ποιότητα και ποσότητα του φαγητού, ώστε να μην παραγγέλνουν συνεχώς οι φαντάροι. Το οικονομικό κόστος είναι δυσβάσταχτο και η καμπάνα ελλοχεύει.
Επίσης, να παρέχεται η δυνατότητα να τρώνε οι φαντάροι πριν και μετά την έξοδο εφόσον το επιθυμούν, αφού έτσι κι αλλιώς πετιούνται τρελές ποσότητες φαγητού. Δωρεάν μετακίνηση σε κάθε έξοδο.
Επίσης, οι υπηρεσίες να πηγαίνουν 1-1. Κάθε έξοδος να είναι διανυκτέρευση.
Ίσως όμως το πιο σημαντικό αίτημα είναι να ανοίξουν οι λέσχες αξιωματικών στους εφέδρους. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να έχουν τέτοια προνόμια οι μόνιμοι που έτσι κι αλλιώς πληρώνονται και έχουν στην περιοχή την κατοικία τους. Απαιτούμε να ανοίξουν οι λέσχες, να εφοδιαστούν με όλα τα τεχνικά μέσα (υπολογιστές, internet, προτζέκτορας κτλ), ώστε οι ίδιοι οι φαντάροι να έχουν τη δυνατότητα να αυτοοργανώσουν με ανώτερο τρόπο τη ζωή τους. Επίσης, να προσφέρουν τη δυνατότητα κατάλυσης των φαντάρων στις διανυκτερεύσεις τους, ώστε αυτοί να μην καταφεύγουν στα άθλια και πανάκριβα ξενοδοχεία.
Σημασία έχει να σπάσει ο πάγος μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των φαντάρων. Όλες οι τοπικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι ανοικτές στους φαντάρους, ενώ κάθε πρωτοβουλία της ντόπιας νεολαίας πρέπει να γνωστοποιείται στους Στρατιώτες και να δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο της παρακολούθησης, αλλά της συνδημιουργίας-συνδιοργάνωσης.
Υ.Γ. : Να σκεφτεί η ιεραρχία ότι η απάντηση στα ναρκωτικά και τις αυτοκτονίες είναι ίσως πιο απλή από ότι νομίζει. Όλα είναι θέμα επιλογών.
Φτάνει πια με την προπαγάνδα της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, που απαιτεί περισσότερη καταστολή, αυταρχισμό, αστυνόμευση, κάμερες και σκυλιά στα στρατόπεδα.
Η νεολαία απαιτεί σεβασμό της Αξιοπρέπειάς της, των Δικαιωμάτων και των αναγκών της, Αρνείται τον Πόλεμο, τον Εθνικισμό και το Μιλιταρισμό.
Διεκδικεί ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ και ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ με σκυμμένο κεφάλι…..
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/01/blog-post_5250.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου