Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤA


Ευχές με πολύ νόημα περιελάμβανε το εορτολόγιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Μπεγλίτης επισκεπτόμενος τα Χριστούγεννα τις ελληνικές δυνάμεις κατοχής του Κοσσόβου, που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική αποστολή της KFOR.

Ο Μπεγλίτης όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αναθεωρήσει κανένα σημείο από την πολιτική της ΝΔ, των επεμβάσεων και της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ (πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αφού οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ των Κ.Σημίτη και Γ.Παπανδρέου είχαν βάψει τα χέρια τους στο αίμα των λαών του Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβίας), αλλά προειδοποίησε ότι η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων θα κλιμακωθεί και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια:

«Η Ελλάδα είναι δυναμικά παρούσα στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές, με σεβασμό στις διεθνείς και συμμαχικές υποχρεώσεις της, αλλά πάνω από όλα, με ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων σε μια περιοχή που δεινοπάθησε στο πρόσφατο παρελθόν».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ευχές των Βενιζέλου-Μπεγλίτη, με την αλλαγή του χρόνου, απευθυνόμενοι σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε ακριτικά σημεία της χώρας και στο Εξωτερικό. Με τον συμβολικό αυτό τρόπο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τονίζει το ενδιαφέρον του αστικού κόσμου για τα Βαλκάνια «όπου η Ελλάδα δρα ως ηγεμονική δύναμη σε ζώνη ζωτικών συμφερόντων», εκφράζει την αποφασιστικότητα όσον αφορά την κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, συνολικά στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου κονταροχτυπιούνται οι δύο περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και απευθύνει μήνυμα στις εκστρατευτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε Σομαλία και Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών θα τα υπερασπιστούν τα όπλα του ελληνικού στρατού, που χρησιμοποιείται και ως διπλωματικό εργαλείο διεκδίκησης καλύτερης θέσης στον παγκόσμιο καταμερισμό πλούτου.

Αποκορύφωμα όμως της προπαγανδιστικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ εν όψει του νέου γύρου λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων υπήρξε η καθιερωμένη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους στη Λέσχη Αξιωματικών. Η φετινή εκδήλωση είχε επίτιμο καλεσμένο, το Μ.θεοδωράκη, που τον ανακήρυξαν Αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καθώς η Ελλάδα από τις αρχές Ιανουαρίου μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιου ενδιαφέροντος πείραμα δοκιμής των κοινωνικών αντιδράσεων εν όψει της εφαρμογής των σκληρών αντεργατικών μέτρων, που λαμβάνονται με αφορμή την οικονομική κρίση, το αστικό σύστημα εξουσίας χρησιμοποιεί, με χοντροκομμένο βεβαίως τρόπο, όλες του τις εφεδρείες και μια τέτοια είναι εδώ και χρόνια ο Μ.Θεοδωράκης.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ να εκμεταλλευτεί την αίγλη του αγωνιστικού παρελθόντος του λαμπρού καλλιτέχνη. Ενώ σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο οι στρατιωτικές δυνάμεις εκπαιδεύονται να αναλάβουν αστυνομικά καθήκοντα εναντίον του «εσωτερικού εχθρού», δηλαδή των κινημάτων, όπως επιχείρησε να αντιμετωπίσει την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή, όπου με πρόσχημα την τρομοκρατία και το κυνήγι των μεταναστών, ο στρατός περιπολεί στους δρόμους των δυτικών μεγαλουπόλεων, ο Βενιζέλος μιλά «για ανατροπή που σηματοδοτεί η παρουσία του Μ.Θεοδωράκη σε εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς κάποτε θεωρούνταν εσωτερικός εχθρός»!

Μα ο Μ.Θεοδωράκης είμαι ενταγμένος εδώ και χρόνια στην αστική νομιμότητα, αναλαμβάνοντας συχνά ρόλο. Παγίδευσε το ριζοσπαστισμό της Μεταπολίτευσης στο «Καραμανλής ή Τανκς», έγινε υπουργός του Μητσοτάκη, της πιο μισητής κυβέρνησης των σύγχρονων χρόνων, υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς στην εξέγερση του Δεκέμβρη, καταδικάζοντας την ίδια την εξέγερση.

Από την άλλη μεριά, κύριε Βενιζέλε, έρχεστε δεύτερος. Το κόλπο «όπου διαμέσου της αναγνώρισης και αφομοίωσης του τιμώμενου καλλιτέχνη επιχειρείται εξαγνισμός του τιμητή», εφάρμοσε πρώτη η αμερικανική πρεσβεία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Απολογία για τον «Αντιαμερικανισμό» του καλλιτέχνη και εκφραστή μιας ολόκληρης γενιάς, στην τιμητική εκδήλωση του Αμερικανικού Κολεγίου;

Ο Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Μ.Θεοδωράκη «ενεργό συνείδηση του έθνους». Και συνέχισε «Η απόφαση των Ε.Δ. να τιμήσουν το Μ.Θεοδωράκη σημαίνει την ενότητα του έθνους και τη δημοκρατική συνείδησή του».

Αλήθεια, κύριε Βενιζέλε, ποια ενότητα διεκδικείτε; Του αστικού κόσμου της μίζας και των OFF SHORE, του φακελώματος και της παρακολούθησης κάθε μας στιγμής ή τoυ C4A, των σκανδάλων που εμπλέκονται τα κόμματα-οι εκπρόσωποι- οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Να σας θυμίσουμε τα τεράστια Σκάνδαλα με τις Αγορές Όπλων, το Χρηματιστήριο, τη SIEMENS, το Βατοπέδι; Τι άλλο;

Ποιος ξεχνά τη συναίνεση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τη μοναδική σύμπνοια να ψηφίσουν από κοινού νόμο που εξασφαλίζει ότι κανένας κλέφτης των δύο αυτών κομμάτων δε θα τιμωρηθεί; Οι στημένες Εξεταστικές είναι μόνο για πολιτικούς εκβιασμούς, για να ανεβάζουν την τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων και παραπληροφόρησης, για να αποπροσανατολίζουν. Η Ελλάδα είναι η χώρα που κανένας πολιτικός δεν τιμωρείται, όπου το Ρουσφέτι των πολιτευτών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ονομάζεται «εξέταση κοινωνικού αιτήματος»!

Και τώρα ζητάτε εθνική ενότητα; Από ποιους; Τους εργαζομένους των 700-800 ευρώ, τους ανέργους, τους απασχολήσιμους και του ομήρους των STAGE, με τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τους μεγαλοδημοσιογράφους-εκδότες, τους καναλάρχες εκβιαστές, για να ξεπεράσουμε την κρίση που δημιουργήσατε, την οποία χρησιμοποιείτε ως πρόφαση για να καταργήσετε κάθε εργασιακό δικαίωμα;

Ή μήπως ζητάτε ενότητα με το αντιπολεμικό κίνημα, που εναντιώνεται στους πολέμους σας και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που συμμετέχει ο ελληνικός στρατός προστατεύοντας τους εφοπλιστές και τις επενδύσεις των τραπεζιτών-βιομηχάνων-κατασκευαστικών εταιριών, οι οποίες πραγματοποιούνται από τα κέρδη της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων στην Ελλάδα;

Τους διαδηλωτές που έπνιξαν στα δακρυγόνα, έσυραν στα δικαστήρια και στις φυλακές τα ΜΑΤ και οι Ασφαλίτες επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Βεβαίως το ΠΑΣΟΚ συνήθισε να πατά σε δύο βάρκες: και ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και «συνιστώσα του αντιπολεμικού κινήματος», ώστε να διαπραγματεύεται την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της αστικής Ελλάδας στην πλάτη των αγωνιστών. Για αυτό όμως έπρεπε να αφοπλιστεί το αντιπολεμικό κίνημα, να μην πάρει εργατικά διεθνιστικά χαρακτηριστικά, να μην απαιτήσει «την Ανατροπή των Κυβερνήσεων του Πολέμου». Ρόλο που ανέλαβαν ο Μ.Θεοδωράκης, ο ΣΚΑΪ κλπ, προβάλλοντας πάντα ένα αφηρημένο ανθρωπιστικό περιεχόμενο, μια επιφανειακή αντιαμερικανική γκρίνια που άφηνε μονίμως και συνειδητά στο απυρόβλητο τον πολεμικό-ιμπεριαλιστικό ρόλο της Ε.Ε., τονίζοντας την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο Ευρωπαϊκός παρεμβατικός ρόλος και να δημιουργηθεί ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, έχοντας πάντα ως παρανομαστή την εξυπηρέτηση των «ελληνικών εθνικών συμφερόντων».

Ο Μ.Θεοδωράκης δε μασά τα λόγια του «ολόκληρο το έργο μου ερμηνεύεται υπό το πρίσμα τριών λέξεων: Ελλάδα-πατρίδα-ελευθερία»! Τις λέξεις εργατική τάξη, κοινωνική απελευθέρωση, ανατροπή τις αφήνει σε άλλους….

Στο προπαγανδιστικό σόου που έχουν στήσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε-εργοδοτικές ενώσεις –καναλάρχες ήρθε να προστεθεί και ο Μ.Θεοδωράκης: «σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους, φανερούς και ύπουλους, που στο στόχαστρό τους έχουν βάλει μέχρι και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα, επιβάλλεται λαός και στρατός να είναι ενωμένοι, ενημερωμένοι και άγρυπνοι»!

Το γνωστό κοκτέιλ προβολής εθνικών κινδύνων και συνωμοσίας τώρα απαιτεί την ενότητα ΛΑΟΥ και ΤΑΝΚΣ. Ο Μ.Θεοδωράκης είχε προλάβει να εξαγνίσει την Ελληνική Αστυνομία, στην οποία αναγνώρισε «ότι άλλαξε και τώρα προστατεύει τη δημοκρατία και τον πολίτη» (οι εκατοντάδες παράνομες προληπτικές συλλήψεις διαδηλωτών και τα βασανιστήρια εντός αστυνομικών τμημάτων και ΓΑΔΑ περνούν φαίνεται απαρατήρητα).

Τώρα ο Μ.Θεοδωράκης μας καλεί να ενωθούμε με τον στρατό που παράνομα καταδιώκει μετανάστες, που σχεδιάζει την καταστολή εξεγέρσεων, που βρίσκεται ως κατοχική δύναμη σε (15) χώρες και στέλνει στην ΕΛΔΥΚ εφέδρους που Αρνούνται, καταλύοντας τον Στρατιωτικό Κανονισμό και το Σύνταγμα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το έργο του, γέννημα σκληρών αγώνων ολόκληρων γενιών.

Θα συνεχίσουμε όμως να τιμούμε αυτή την αγωνιστική παρακαταθήκη με τους πιο μαχητικούς εργατικούς διεθνιστικούς αγώνες που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στην αντεργατική-πολεμική και αυταρχική πολιτική που επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/01/blog-post_04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου