Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Εργαζόμενοι WIND: "Εντείνεται η τρομοκρατία"


Σε έμμεσες απειλές προς τους εργαζόμενους να δεχτούν την εθελούσια έξοδο προχωρά η WIND την ίδια κιόλας μέρα της απεργίας σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Χάρης Χρήστου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων, ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης οι εργαζόμενοι δέχονται τηλεφωνήματα από τη διεύθυνση προσωπικού με τα οποία τους καλούν να δεχτούν την εθελούσια γιατί από Δευτέρα έρχονται απολύσεις.

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε 24ωρη πανελλαδική στην wind καθώς οι εργαζόμενοι καταγγέλλει το «Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου», το οποίο ανακοίνωσε η εταιρία και κάτω από το οποίο κρύβει, όπως καταγγέλλουν «το σπρώξιμο εκατοντάδων συναδέλφων σε αποχώρηση κάτω από τον εκβιασμό της ανεργίας και της αφόρητης κατάστασης που η ίδια έχει δημιουργήσει».

«Η απεργία ήταν απολύτως επιτυχημένη και η κίνηση της διεύθυνσης προσωπικού να ξαναρχίσει τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στους εργαζόμενους δείχνει τον πανικό της εταιρίας», δηλώνει στο tvxs o Χάρης Χρήστου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στη WIND.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου καταγγέλλονται ανοιχτά η διοίκηση, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, τα διευθυντικά στελέχη του HR και των άλλων διευθύνσεων της εταιρίας ότι σκόπιμα διαιρούν τους εργαζόμενους, «σαλαμοποιώντας» τους με ξεχωριστές ρυθμίσεις, ότι προωθούν την απαξίωση της εταιρίας και μαζικές απολύσεις και ότι μιλάνε για «αναπτυξιακή προοπτική»!!!, με ενδεχόμενο στόχο να σπάσουν την εταιρία σε κομμάτια, να προχωρήσουν σε outsourcing ή ακόμα και να μεθοδεύσουν κάποια πτώχευση.

Τέλος, κατηγορούν την wind για υποκρισία καθώς βρίσκει λεφτά για οτιδήποτε άλλο εκτός από τους μισθούς των εργαζόμενων, εκτός από τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

http://www.tvxs.gr/v27606

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου