Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ένταση της ...ασφάλειάς μας, ετοιμάζει ο Χρυσοχοϊδης!


Και τι δεν είχε να μας ανακοινώσει προχθές ο υπουργός Προ. Πο., όπως καθιερώθηκε να λέγεται τώρα τελευταία, για την ασφάλειά μας.
Έχουμε και λέμε:
"Με 21 πρότυπα Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε μερικές ακόμη μεγάλες πόλεις της επαρχίας θα προσπαθήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξουδετερώσει τη μεγάλη παραβατικότητα που εμφανίζουν ορισμένες περιοχές". Παράλληλα όπου δεν εφαρμόστηκε θα εφαρμοστεί και ο αστυνόμος της γειτονιάς. Τι σημαίνει αυτό (με βάση πραγματικά γεγονότα): 5 - 6 ένστολοι νταήδες θα περιπολούν σε μια γειτονιά, σε πλατείες, σταθμούς μετρό κ.λπ. όπου τα διάφορα φασιστοειδή θα βρίζουν, απειλούν ανθρώπους της αριστεράς και μετανάστες, θα καταστρέφουν πανό και περίπτερα με πλήρη ασφάλεια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Αν τώρα τολμήσει κανείς να ...αναρωτηθεί απλώς, κακό του κεφαλιού του! Παράλληλα όσοι τολμούν να ρυπαίνουν το περιβάλλον κολλώντας αφίσες, της αριστεράς κατά προτίμηση και εδώ, θα τρέχουν οι πεζοί λεβέντες και κανένα περιπολικό καταπάνω τους με το χέρι στην οπλοθήκη φωνάζοντας και βρίζοντας για τη παραβίαση της νομιμότητας, για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και οδηγώντας τους παραβάτες μολυντές στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Αιτία βέβαια και πάλι για την εγκληματικότητα που οδηγεί στην ανάγκη αυτών των μέτρων είναι ποιοί άλλοι; "Ο υπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και άλλες, οι οποίες ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε «γκέτο», από την παρουσία εκεί μεγάλου αριθμού μεταναστών."

Βέβαια εδώ χρειάζεται και ο απαραίτητος ηλεκτρονικός εκσυγχρονισμός, «με την ηλεκτρονική χαρτογράφηση της εγκληματικότητας θα παρακολουθούμε κάθε μορφή εγκλήματος και θα παρεμβαίνουμε άμεσα για την αντιμετώπισή του. Το σύστημα θα είναι αργότερα ανοιχτό και στους πολίτες, ώστε να "μπαίνουν" σε αυτό και να ενημερώνονται διαδικτυακά για τα περιστατικά και γενικώς τα επίπεδα εγκληματικότητας στη γειτονιά τους». Και να ενημερώνουν θα λέγαμε εμείς όπως έγραψαν και κάποιες εφημερίδες. Ο χαφιές της γειτονιάς, εκτός από τα συμβούλια παραβατικότητας και στο διαδίκτυο. Police on line θα το λένε!

Είχε πολλά ακόμη να μας πει ο υπουργός για να δικαιολογήσει την ένταση της αστυνομοκρατίας που ετοιμάζει. Για διασυνδέσεις οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, για το ηλεκτρονικό έγκλημα, 233 επιχειρησιακά σχέδια πάταξης του εγκλήματος κ.λπ. κ.λπ.. Και επειδή έχουμε κάποια εμπειρία για το τι εννοούν τρομοκρατία καταλαβαίνουμε με τι συνδέουν το οργανωμένο έγκλημα και τι θα προσπαθήσουν, τουλάχιστον, να συκοφαντήσουν. Και μη φανταστείτε ότι θα ασχοληθούν με το πραγματικό «ηλεκτρονικό έγκλημα» αλλά με ιστοσελίδες, ιστολόγια, χώρους συζητήσεων όπου καλούν τον κόσμο να αντισταθεί στην επίθεσή τους. Ουαί και αλίμονο όσοι γράφουν στα διαδίκτυο συνθήματα του τύπου «Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι». Ευθεία τρομοκρατική απειλή είναι αυτό. Όσο για τα επιχειρησιακά σχέδια τα ζήσαμε τώρα τελευταία όσοι συνηθίζουμε να διαδηλώνουμε από τα Προπύλαια, να συχνάζουμε στα Εξάρχεια, τα είδαμε και στο Κερατσίνι με το Ρεσάλτο.

Ετοιμάζεται λοιπόν το κεφάλαιο με νέα κατασταλτικά μέτρα, παράλληλα με τους νέους εξοπλισμούς της αστυνομίας. Ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος που αναμένονται να είναι σοβαρές και με πρόσχημα την εγκληματικότητα, που και αυτή αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής είναι, όση και να είναι, θέλουν να μας βάλουν στο γύψο.

Έκανε τις πρόβες του το σύστημα τους τελευταίους μήνες, δοκίμασε τις αντοχές και τη διάθεση του κινήματος αλλά και της αριστεράς. Αντιστάσεις και αντιδράσεις υπήρξαν, ο κόσμος τις διαθέσεις του τις έδειξε στις πορείες των 6, 7, 10 και ως ένα βαθμό και 17 Δεκέμβρη, με προβλήματα όμως που αναδείξανε όχι την αδιαφορία του κόσμου (προσφιλή δικαιολογία από πολλούς αριστερούς για τη δική τους κούραση) αλλά τα προβλήματα της αριστεράς. Θα κινηθούν οι δυνάμεις που αναφέρονται στο λαό και στην ανάγκη της αντίστασής του στη συνολική επίθεση του συστήματος στη κατεύθυνση της πραγματικής αντίστασης στοχοποιώντας την πολιτική του συστήματος αντί για τους μπάτσους, τα υπουργεία και τη ΓΣΕΕ με «συμβολικές πράξεις» ή θα περιμένουμε πάλι να γίνει κάποιος φόνος από επίσημους και ανεπίσημους πληρωμένους δολοφόνους του συστήματος για να βγούμε στους δρόμους μαζικά και να καταλήξουμε στη δημιουργία νέων «ενωτικών» (εκλογικής επιβίωσης) σχημάτων μέσα από το …καμίνι της εξέγερσης;


http://antigeitonies.blogspot.com/2009/12/blog-post_8218.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου