Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Δελτίο τύπου του συντονισμού Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. – ΕΛΜΕ Αττικής και Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009, σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. – ΕΛΜΕ Αττικής και Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν (με αποφάσεις ΔΣ ή ΓΣ) οι Σύλλογοι Π.Ε. Α΄ Αθήνας, «Αθηνά», Αριστοτέλης, Ν. Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», Αιγάλεω, «Νίκος Πλουμπίδης» (Κερατσινίου – Περάματος), Κ. Σωτηρίου, Ηλιούπολης (παρατηρητές) και «Δ. Γληνός» (παρατηρητές) και οι ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Α΄ Δυτ. Αττικής, Άνω Λιοσίων – Ζεφειρίου – Φυλής, Ε΄ Ανατ. Αττικής (παρατηρητές), Α΄ Δυτ. Αθήνας (παρατηρητές). Συμμετείχαν επίσης, μέλη του Συντονιστικού Νηπιαγωγών, το Συντονιστικό Ωρομισθίων (παρατηρητές), ο Σύλλογος Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Αθήνας – Πειραιά, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» (παρατηρητές) και το Σωματείο εργαζομένων στην INTRACOM (παρατηρητές). Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων συσκέψεων Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ της 19ης Νοέμβρη και της 3ης Δεκέμβρη, όπου κατατέθηκαν ως προτάσεις, εκτιμήσεις για την περίοδο και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οι προτάσεις αυτές όπως καταγράφηκαν και στα αντίστοιχα δελτία τύπου, αποτελούν πλέον αποφάσεις πολλών Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ είτε με διαδικασίες Γ.Σ. είτε με διαδικασίες ΔΣ.

Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψαν τα παρακάτω :
1. Η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της 7ης Δεκέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, καταγράφηκε ως μια μαζική αποφασιστική απάντηση του κινήματος ενάντια στην πολιτική της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής. Καταγγέλλουμε τα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης, την εισβολή σε πολιτικά – πολιτιστικά στέκια, τις συλλήψεις μέσα σε χώρους ασύλου, τις εκατοντάδες προσαγωγές, τον ανηλεή ξυλοδαρμό μαθητών και το χτύπημα των διαδηλώσεων με το πρωτοφανές μέτρο της εισβολής μοτοσικλετιστών μέσα στο κύριο σώμα της κινητοποίησης και τη συνεχή χρήση δακρυγόνων.
2. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να υπερασπίσουμε με τη μαζική συλλογική αγωνιστική μας δράση, το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη συλλογική δράση και αντίσταση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, το πανεπιστημιακό άσυλο.
3. Οι εκτιμήσεις για την οικονομική και κοινωνική συγκυρία και την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που είχαν εκφραστεί στις δυο προηγούμενες συσκέψεις αλλά και στις συλλογικές διαδικασίες των Συλλόγων Π.Ε., των ΕΛΜΕ και των σωματείων, επιβεβαιώνονται σήμερα με το χειρότερο τρόπο. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στα πλαίσια της συνόδου κορυφής ηγετών της Ε.Ε. και οι εξαγγελίες για τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας, σημαίνουν πολυετή άγρια λιτότητα, άγρια φορολόγηση, πλήρη απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων, υποβάθμιση της δωρεάν περίθαλψης, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία. Την ίδια στιγμή, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο θέτοντας ζήτημα ακόμη και για το 13ο και 14ο μισθό !
Θεωρούμε ότι σε μια τέτοια συγκυρία, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, το κίνημα να συντονίζεται πανεκπαιδευτικά και πανεργατικά και να επιδιώξει να σπάσει το κλίμα παράλυσης και αποδοχής στους εργαζόμενους των μέτρων που απεργάζονται σε βάρος τους. Να ανατρέψει τα μέτρα και το κλίμα που εξαγγέλλουν οι καθημερινές ανακοινώσεις ΕΕ, διεθνών οργανισμών, κυβερνητικών παραγόντων και εκπροσώπων των οικονομικά ισχυρών.

Σε αυτά τα πλαίσια προτείνεται :

- Να επιδιώξουμε να δώσουμε πανεργατικό και πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα στην κοινή συγκέντρωση στις 17 Δεκέμβρη, στις 12μ.μ. στα Προπύλαια, όλων των Σωματείων και Ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση. Ήδη, 17 Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τις 17 Δεκέμβρη.
- Να απευθύνουμε κάλεσμα για κοινή πανεργατική πορεία όλων των απεργών.
- Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα πρότειναν να υπάρξει προσυγκέντρωση των σωματείων την ίδια ημέρα, στις 11 π.μ. στο Μουσείο.
- Οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ, να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε συνεργασία με το Συντονιστικό Ωρομισθίων και την ΠΕΑΕ, στη διοργάνωση μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στις εξαγγελίες Διαμαντοπούλου.
- Οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ, να οργανώσουν ανοιχτή σύσκεψη για το ασφαλιστικό, την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 7μμ, στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Απευθυνόμαστε σε σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να συμμετέχουν στη σύσκεψη ώστε από κοινού να οργανώσουμε την πάλη για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Αθήνα, 10 Δεκέμβρη 2009


http://antistasigr.blogspot.com/2009/12/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου