Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αυθαιρεσίες στο Πεντάγωνο


Αυθαιρεσία και αυταρχισμός ακόμη και μέσα στο Πεντάγωνο. Στα κέντρα εκπαίδευσης μας «έμαθαν» τα βασικά: πειθαρχία, υπακοή, υπομονή στις απαράδεκτες συνθήκες και στο ατελείωτο «περίμενε».

Ωστόσο δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε τα απίστευτα απωθημένα του διοικητή του ΓΕΣ αν/χη Κωστή. Με το καλημέρα άρχισε να μοιράζει κρατήσεις στους νέους συναδέλφους για τις πιο ασήμαντες αφορμές. Συγκεκριμένα, στην πρώτη αναφορά έπεσαν 15 κρατήσεις από 2 έως 6 μέρες για αγυάλιστες αρβύλες και κούρεμα. Όλες όμως οι αρβύλες ήταν καθαρές, απλώς «δεν έβλεπες το πρόσωπο σε αυτές», ενώ ακούρευτος εννοούσε ότι δεν έχεις ξυρισμένο σβέρκο!

Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε ένα απίστευτο σόου παραλογισμού. Ο διοικητής ως δάσκαλος πρώτης δημοτικού απαίτησε από τους μαθητές- φαντάρους του, να βρουν μπλοκάκι για σημειώσεις. Εννοούσε βέβαια να το αγοράσουμε. Από τη μία η κατοχή του θεωρείται υποχρεωτική, η απόκτησή του όμως είναι δική μας υπόθεση. Άλλο ένα από αυτά τα μικρά έξοδα που όμως όταν τα αθροίζεις, βλέπεις το πραγματικό κόστος της θητείας. Έταξε και τιμητική σε όσους θα είχαν μπλοκάκι στην επόμενη αναφορά. Όσοι από εμάς βέβαια είχαμε υπηρεσία δεν καταφέραμε να το προμηθευτούμε, αφού σε κανένα ΚΨΜ του Πενταγώνου δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Στην επόμενη αναφορά όμως, εκτός από την τιμητική υπήρξε και διήμερη κράτηση για όσους δεν είχαν καταφέρει να το βρουν. Ο αν/χης Κωστής ως «μεθυσμένος απόλυτος άρχοντας» μοίραζε τιμητικές και κρατήσεις παίζοντας το παιχνίδι με το μαστίγιο και το καρότο.

Από την αλαζονεία του όμως ξέχασε οποιαδήποτε εικόνα διοίκησης στο τάγμα του αφού όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι υπηρεσίες. Εκεί χρειάστηκε η παρέμβαση κατώτερων αξιωματικών που έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές για να σωθεί η κατάσταση. Το αυτί όμως του διοικητή δεν ιδρώνει. Κατώτεροι αξιωματικοί διανέμουν ατζέντες με λευκές σελίδες στο τέλος για να γλιτώσουν από τα συνεχή παράπονα των φαντάρων. Ούτε όμως οι κάτοχοι ατζέντας γλιτώνουν από τη δαμόκλειο σπάθη του διοικητή. Λίγες σελίδες χαρτί έχουν γίνει «μεσανατολικό» και αιτία για δεκάδες μέρες ποινών.

Αυστηρή τήρηση των κανονισμών… κανονισμοί που γίνονται ελαστικοί με βάση τις ανάγκες της ιεραρχίας. Η εβδομάδα προσαρμογής για τους νέους έγινε ένα Σαββατοκύριακο. Η δικαιολογία ήταν πως έπρεπε να ανακουφιστούν οι παλιοί που έμεναν μια εβδομάδα μέσα μέχρι να πάρουν έξοδο για τα σπίτια τους. Λες και φταίμε εμείς που μόνο ο λόχος επιτελείου του ΓΕΣ έχει 150 μόνιμα κωλυόμενους να υπηρετούν τις ανάγκες γραφείου και να υπηρετούν τους ανώτατους αξιωματικούς. Αντίστοιχα βέβαια στο τάγμα ΓΕΑ, στο τάγμα ΓΕΝ, στο τάγμα ΓΕΕΘΑ θητεία ή μαύρη απλήρωτη εργασία; Τα όρια είναι τόσο δυσδιάκριτα.

Τέλος στο τάγμα ΓΕΣ οι φαντάροι δε χρεώνονται κρεβάτια. Τα ίδια σεντόνια, οι ίδιες κουβέρτες εξυπηρετούν τους φαντάρους που έχουν υπηρεσία και μένουν σε αυτά το βράδυ… Και εδώ πάλι δίνουμε μόνοι μας τη λύση, με δικά μας καθαρά σεντόνια και sleeping bag. Όλα καλά αρκεί να είναι όλα τεντωμένα στην πρωινή επιθεώρηση. Δεν έχει σημασία που είναι επί μήνες βρώμικα. Η υποκρισία στην αποθέωσή της.

Κύριε Κωστή έτσι γίνεται η διοίκηση; Είναι για εσάς αδιάφορο πού κοιμούνται, τι τρώνε, τι υπηρεσίες κάνουν και πόσο βγαίνουν οι φαντάροι και αν εσείς ο ίδιος παραβιάζεται βάρβαρα τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τα δικαιώματα των συναδέλφων; Το μόνο σας μέλημα είναι να μοιράζονται κρατήσεις και φυλακές με γελοίες αφορμές!

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι οι υποσχέσεις των πολιτικών προϊσταμένων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Βενιζέλου και Μπεγλίτη, αλλά και του αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου για σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων, ήταν στάχτη στα μάτια. Αν δεν μπορούν να διαφυλάξουν την τήρηση του Στρατιωτικού Κανονισμού μέσα στο Πεντάγωνο, αν δε μπορούν να αντιμετωπίσουν του «Παραλόγου τη Θητεία» στο Παπάγου, φανταστείτε τι γίνεται στη παραμεθόριο. Κύριοι είστε Κατώτεροι των περιστάσεων, χωρίς πραγματική θέληση να εξασφαλίσετε ακόμη και αυτή την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που προβλέπονται από το αστικό σας Σύνταγμα…

Εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων υποσχόμαστε να παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση στο Πεντάγωνο καταγγέλλοντας όλες τις παρατυπίες και αυθαιρεσίες, ιδιαίτερα μέχρι το Μάρτιο που θα γίνουν οι κρίσεις των αξιωματικών!



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 69832 955437 diktiospartakos.blogspot.com


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1116992

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου