Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


Μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ 1366350 Ιρακινοί και 4686 αμερικανοί στρατιώτες. Στο Αφγανιστάν επίσης καταγράφονται νεκροί 1536 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για το ύψος των νεκρών Αφγανών, αλλά ούτε των Πακιστανών, θύματα και αυτοί του “Δίδυμου Πολέμου” που διεξάγουν οι Πολυεθνικές και Αμερικανικές δυνάμεις εναντίον των δύο λαών.

Η εκατόμβη των θυμάτων αυξάνεται καθώς δύο ημερομηνίες αποκαλύπτουν αφενός τις πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αφετέρου το αληθινό περιεχόμενο του εισαγόμενου εκδημοκρατισμού των Δυτικών εισβολέων, όπου διεφθαρμένοι, αδίστακτοι ντόπιοι διαχειριστές της εξουσίας υπογράφουν τα συμβόλαια που τους υποδεικνύουν τα πραγματικά, αμερικανοβρετανικά αφεντικά της χώρας!

Το Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν οι Ιρακινές εκλογές. Ο τόσο χρήσιμος στους κατακτητές για την καταστολή της Αντίστασης, αλλά και για τους Ιρανούς Μουλάδες που θέλουν διαπραγματευτικά χαρτιά για τα πυρηνικά τους σχέδια, εμφύλιος μεταξύ Σουνιτών-Σιιτών, δείχνει έτοιμος να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, η τάση Αυτονόμησης των Κούρδων δυναμώνει, ενώ ο Πρωθυπουργός Αλ Μαλίκι δείχνει αδύναμος παρά την παρουσία 124000 αμερικανών στρατιωτών και 180000 μισθοφόρων.

Στις 11 και 12 Δεκεμβρίου όμως διεξήχθη η δεύτερη μετά την εισβολή του 2003 δημοπρασία των συμβολαίων 10 σημαντικών πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Ιράκ σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. Μια εικόνα των κερδών που διακυβεύονται δίνει η αποκάλυψη ότι η αποτίμηση των κοιτασμάτων αυτών ισούνται με τα συνολικά αποθέματα της Λιβύης, η εκμετάλλευση των οποίων θα προσθέσει 2,6 εκ. βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή του Ιράκ, με κόστος άντλησης που δεν ξεπερνά τα 2 δολάρια το βαρέλι.

Ο Άλαν Γκρίσμαν πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας ομολογεί: «Με λύπη μου πρέπει να παραδεχτώ κάτι που όλοι γνωρίζουν. Ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε σε μεγάλο βαθμό για το πετρέλαιο». Η Ανοικοδόμηση και η μοιρασιά τω κοιτασμάτων είναι η Απόσβεση των 1,3 τρις. δολ. που έχουν δαπανήσει οι ΗΠΑ, ως τα τέλη του 2008, για χάρη κυρίως των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών.

Η κοινοπραξία της άγγλο-ολλανδικής Shell (60%) με την μαλαισιανή Petronas (40%) ανέλαβε την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών στη Μαζνούν στο νότιο Ιράκ. Τα αποθέματα της πετρελαιοπηγής στη Μαζνούν υπολογίζονται σε 12,58 δις. βαρέλια και σήμερα παράγει 45900 βαρέλια την ημέρα. Αντίπαλος τους στάθηκε η γαλλικήTotalπου συνεργάστηκε με την κινέζικη CNPC

Να υπενθυμίσουμε ότι στη πρώτη δημοπρασία η κοινοπραξία Shell με την ExxonMobil ανέλαβε την πετρελαιοπηγή Κούρνα-Ουέστ 1, με αποθέματα 8,5 δις βαρέλια.

Παράλληλα, στο Πακιστάν διεξάγεται ένας ακόμη, ακήρυκτος, πόλεμος των ΗΠΑ. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εξορμήσεις των Νατοϊκών αεροσκαφών, δράση ειδικών δυνάμεων δείχνουν ότι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν αποκλείουν και την αποστολή τακτικών στρατευμάτων. Βασικός εχθρός η φυλή των Παστούν που αντιστέκεται στους εισβολείς, διαχέοντας τη δράση σε Αφγανιστάν-Πακιστάν, αλλά βασικός στόχος των θρασύδειλων μισθοφόρων οι άμαχοι.

Τα σχέδια για την κατασκευή αγωγού στο πακιστανικό έδαφος για μεταφορά πετρελαίου της Κασπίας στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας τη Ρωσία αυξάνει τους λόγους ευρύτερης πολεμικής δράσης των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων.

Για τη δημιουργία πρόφασης «εργάζονται» συστηματικά οι Αμερικανοί. Το περιοδικό ΝΕΪΣΟΝ αποκάλυψε ότι στο Πακιστάν διεξάγεται ένας μυστικός αμερικανικός πόλεμος με την συμμετοχή πρακτόρων και μισθοφόρων της BLACKWATER (ή XE όπως μετονομάστηκε).

Τελικά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η αντικατάσταση του Μπους από τον Ομπάμα επέφερε μια ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική του Πλανητάρχη:

στο χρώμα….

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/12/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου