Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ


Για μια ακόμη ΕΣΣΟ επιβεβαιώνεται η λογική της αντίστασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο ζήτημα της παράνομης μετάθεσης στην Κύπρο. Υπενθυμίζουμε ότι κανένας έφεδρος δεν μπορεί να βρεθεί εκτός συνόρων χωρίς τη θέληση του. Οι έφεδροι ορκίζονται στο ελληνικό σύνταγμα, δεσμευόμενοι να το διαφυλάττουν, όπως και την άμυνα της χώρας και δεν είναι δυνατόν να υπηρετούν εκτός ελληνικής επικράτειας.

Είναι γνωστό ότι η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και γι αυτό υπάρχουν και σχετικά «προνόμια». Όμως τα τελευταία χρόνια διευρύνεται το φαινόμενο της Άρνησης των συναδέλφων για μετάθεση στην Κύπρο, με αποτέλεσμα, ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ πάντα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ΓΕΣ, Επιτροπή Προεπιλογής, Διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης να λένε ψέματα και να Παρανομούν. Προσπαθούν να πείσουν τους φαντάρους ότι στο βαθμό που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτείται για ΕΛΔΥΚ εθελοντικά, τότε πάνε οι συνάδελφοι Υποχρεωτικά, έστω και να έχουν δηλώσει ότι Αρνούνται!

Όμως δεν υπάρχει κανένα σχετικό έγγραφο-διαταγή που να πιστοποιεί τα λεγόμενα τους! Για αυτό και κανένας αξιωματικός δε μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα και να πάρει την ευθύνη. Το μόνο που κάνουν, όταν τα ψέματα τους καταρρέουν, είναι να απειλούν ότι όσοι φαντάροι δεν πάνε ΕΛΔΥΚ, θα τύχουν Δυσμενή Μετάθεση!

Ρωτάμε επίσημα και δημόσια τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο:

Γίνονται δυσμενείς μεταθέσεις σήμερα στον Ελληνικό Στρατό;

Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίζονται σε «μαύρες για τους απείθαρχους» και «καλές για τους ημέτερους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ»;

Θεωρείται απειθαρχία και συμπεριφορά που χρήζει δυσμενής μετάθεσης, η αυτονόητη αξιοπρεπή στάση των φαντάρων που υπερασπίζουν τα δικαιώματα τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό;

Ο στρατιώτης ορκίζεται ή όχι να μην εκτελεί παράνομη διαταγή;

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ!

Εκατοντάδες Φαντάροι, αλλά και γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις παρανομίες του Ελληνικού Στρατού, απαίτησαν από την στρατολογία και τους διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης να τους δείξουν τις σχετικές διαταγές–νόμο που προβλέπει την Υποχρεωτική Μετακίνηση τους στην Κύπρο και σε κάθε περίπτωση τους το αρνήθηκαν, λέγοντας ότι είναι Απόρρητες!

Όσοι στρατευμένοι αρνήθηκαν επίμονα αυτή τη μετάθεση με βάση το παραπάνω σκεπτικό βγήκαν από τις αρχικές λίστες και εξαφανίστηκε η ένδειξη ΕΛΔΥΚ. Ακόμη όμως και για τους ελάχιστους που τελικά ήρθε η μετάθεση για ΕΛΔΥΚ, η μάχη τελικά κερδήθηκε.

Φοβερές πιέσεις ασκήθηκαν στην Αυλώνα και κυρίως στη Θήβα, Τρίπολη, Σπάρτη, Ιωάννινα, Άρτα, Κόρινθο κλπ. Αντίστοιχη όμως ήταν και η κόντρα που δόθηκε σε όλα τα επίπεδα με την ιεραρχία. Κάποιοι φαντάροι κατάφεραν να μην πάνε ούτε στα στρατολογικά γραφεία της ΕΛΔΥΚ στην Αυλώνα. Άλλοι που έφτασαν στην Αυλώνα αφού εξέθεσαν όλους τους αξιωματικούς που μάσαγαν τα λόγια τους όταν ζητήθηκε η γραπτή διαταγή, τελικά απέφυγαν την Κύπρο μέσω 401.

Ο ελιγμός του ΓΕΣ είναι σαφής: όταν η κόντρα δυσκολεύει, οι φαντάροι παίρνουν ένοπλο τυπικό Ι3 και η μετάθεση αλλάζει. Η ουσία όμως είναι ότι όσοι φαντάροι επικαλούνται ιδεολογικό-πολιτικό σκεπτικό κερδίζουν και μόνο τότε οδηγούνται στον συμβιβασμό του Ι3. Αντίθετα οι στρατευμένοι που προσπαθούν να γλιτώσουν εφευρίσκοντας ιατρικούς, ψυχολογικούς, οικογενειακούς λόγους που είναι εκτός των κριτηρίων για μειωμένη θητεία και Ι1 συνήθως υποκύπτουν στις πιέσεις που δέχονται και συνήθως καταλήγουν στη Κύπρο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Καλούμε όσους τα κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτή την αγωνιστική εμπειρία και να τη μεταδώσουν στις επόμενες σειρές.

Καλούμε όσους δεν τα κατάφεραν να συνεχίσουν τους συλλογικούς αγώνες ακόμη και από το έδαφος της Κύπρου.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι έτοιμη να στηρίξει ηθικά, πολιτικά και πρακτικά την αγωνιστική στάση των φαντάρων, να δημοσιοποιήσει τα γράμματα και τις καταγγελίες τους.

Τέλος, για μια ακόμη φορά καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και γνωστό Συνταγματολόγο, να σταματήσει αυτός και οι Ένοπλες Δυνάμεις των οποίων προΐσταται, να παραβιάζουν το Νόμο!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/12/blog-post_3273.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου