Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ


ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Εντάξει εννιά μήνες είναι μόνο θα περάσουν, υπομονή, πειθαρχεία και ξανά υπομονή. Κάπως έτσι προσπάθησαν φίλοι και συγγενείς να μας περιγράψουν αυτή τη νέα φάση της ζωής μας. Το ζήτημα φυσικά δεν είναι να μπούμε σε συγκρίσεις για το ποια γενιά πέρασε καλύτερα ή χειρότερα στο στρατό. Είτε 18, είτε 12, είτε 9 μήνες, κάθε διάστημα της ζωής δοκιμάζει με διαφορετικό τρόπο τις αρχές, τις αντιλήψεις, την αξιοπρέπεια του καθενός. Το ζήτημα δεν είναι λοιπόν ποια γενιά έκανε περισσότερη υπομονή αλλά ποια μπόρεσε και με ποιο αποτελεσματικό τρόπο, να αμφισβητήσει το δήθεν παραλογισμό του στρατού.
Και λέμε δήθεν, γιατί όπως διαπιστώνουμε, όλα γίνονται για να «χωρέσουν» τη νεολαία στα πιο φιλοπόλεμα επιθετικά δόγματα που επιτάσσει η κυρίαρχη πολιτική, να την καθυποτάξουν.
Γι’ αυτό και αυτή η δημοσίευση-καταγγελία δεν έχει ως στόχο μόνο να ασκήσει κριτική σε ορισμένους αξιωματικούς, αλλά την αντιλαμβανόμαστε ως κομμάτι του συλλογικού αγώνα της νεολαίας στο στρατό.
Οι εγκαταστάσεις στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού στην Τρίπολη σίγουρα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες εκατοντάδων φαντάρων. Ατομικοί φωριαμοί δεν υπάρχουν ενώ το ζεστό νερό στα μπάνια τελειώνει γρήγορα και όποιος προλάβει πρόλαβε. Κανένα μέτρο για τη γρίπη δεν έχει παρθεί καθώς δεν υπάρχουν ούτε αντισηπτικά σαπούνια. Για την ακρίβεια συνήθως δεν υπάρχουν καν σαπούνια. Στα μαγειρεία ενώ υπάρχουν πλυντήρια πιάτων όλα τα ταψιά και τα λοιπά μαγειρικά σκεύη πλένονται στο χέρι χωρίς ζεστό νερό. Φυσικά και τα καμένα λίπη δε φεύγουν και μαζί με το απορρυπαντικό που κολλάει επάνω συνεχίζουν την πορεία τους προς το επόμενο ψήσιμο. Δε χρειάζεται κανείς να έχει γνώσεις ιατρικής για να καταλάβει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.
Από εκεί και πέρα καθημερινότητα τείνει να γίνει το καψόνι ειδικά στον 3ο και 4ο λόχο οπού αξιωματικοί ξεστρώνουν επίτηδες τα κρεβάτια και βάζουν τους φαντάρους να ξαναφτιάξουν τους φακέλους. Επιπλέον συχνά βγάζουν τους φαντάρους να κάνουν γυμναστική με τα σορτσάκια παρόλο που είναι φημισμένη η παγωνιά της Τρίπολης.
Στις πρόβες αλλά και στην επίσημη ορκωμοσία φαντάροι τραγουδούσαν με το ζόρι το «Μακεδονία ξακουστή…» κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τους γονείς που παραβρίσκονταν στην τελετή.
Παρέμβαση γονιών υπήρξε επίσης και στο ζήτημα της ΕΛΔΥΚ με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Διοικητής να παραδεχθεί ότι η μετάθεση στην Κύπρο είναι εθελοντική. Γίνεται αντιληπτό από όλους πλέον ότι υπάρχει γενικευμένο κλίμα άρνησης των συναδέλφων να μετατεθούν στην Κύπρο, όπου φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων, ενώ συχνή είναι η στήριξη των γονιών μας, που δεν επιτρέπουν την χρήση των παιδιών τους ως Αναλώσιμων εκτός συνόρων.
Δεν ξέρουμε βέβαια αν ο Διοικητής Αν/χης Παπαδέας θα παραδεχτεί τις απειλές κατά φαντάρων στη διάρκεια βολής. Συγκεκριμένα απείλησε με φυλακή όποιο φαντάρο δε βρίσκει στόχο, λες και η πραγματική σπατάλη δεν είναι τα χιλιάδες ευρώ που σπαταλούνται στις βολές με πραγματικά πυρά, οι προμήθειες πανάκριβων οπλικών συστημάτων, οι αποστολές εκτός συνόρων, οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων μισθοφόρων, αλλά οι σφαίρες που βρίσκουν στόχο!
Αντί λοιπόν κύριε Διοικητά να κομπάζετε πού βρίσκεται τα κλεμμένα κινητά και να ζητάτε γι’ αυτό συγχαρητήρια, απολογηθείτε πρώτα για την αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά σας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/12/blog-post_6569.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου