Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Επίθεση στο στεκι των μηχανολόγων..




Καταγγελία:
σε σχέση με τον εμπρησμό του στεκιού του Φ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Συνάδελφοι, το βράδυ της Τετάρτης 30/12 προς Πέμπτη 31/12 το στέκι του Φ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών δέχτηκε παρακρατική επίθεση εμπρησμού.

Πρόκειται για μια επιβεβαιωμένη εμπρηστική επίθεση και όχι για τυχαία πυρκαγιά καθώς, η πόρτα του στεκιού βρέθηκε παραβιασμένη και μέσα στο εσωτερικό του στεκιού, φαίνονται ξεκάθαρα εστίες εμπρησμού.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές όπως η καταστροφή μιας σειράς επίπλων, τραπεζιών κ.ά., αλλά και η σχεδόν ολοσχερής καταστροφή υλικού του συλλόγου από το 1995 και μετά, καθώς και όλο το υλικό παρέμβασης του σχήματος μας: Αριστερή Πρωτοβουλία Τύρβη – ΕΑΑΚ.

Βαθύτερος στόχος της επίθεσης δεν ήταν η καταστροφή και μόνο του υλικού του συλλόγου και του σχήματός μας. Η παρακρατική επίθεση στόχευε στην τρομοκράτηση, εκφοβισμό και ποινικοποίηση των συλλογικών κατακτήσεων του Φ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών, μετά από χρόνια πρωτοπόρας δράσης και παρουσίας του Συλλόγου μας στις μεγάλες μάχες του φοιτητικού κινήματος και τις μικρές καθημερινές μάχες στη σχολή μας. Αλλά και στην υπονόμευση του θεσμού του ασύλου.

Οι παρακρατικές δυνάμεις επιχείρησαν να πλαισιώσουν την προσπάθεια δίωξης που έχει εξαπολύσει το κράτος απέναντι στους αγωνιστές του κινήματος (ήδη φέτος 4 μέλη του σχήματός μας έχουν υποστεί άδικες και αναίτιες αστυνομικές προσαγωγές) και στα πρωτοπόρα κομμάτια του, όπως είναι τα σχήματα της ΕΑΑΚ.

Οι τραμπούκοι που διεκπεραίωσαν τη χθεσινή επίθεση, νομίζουν ότι καταστρέφοντας όλο το υλικό του σχήματός μας (αφίσες, προκηρύξεις, πανό) σβήνουν την “ενοχλητική” για κάποιους παρουσία μας. Να ξέρουν καλά, ότι αυτές οι ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας πεισμώνουν και μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο, οπλίζοντάς μας με διάθεση για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.

Συνάδελφοι, αυτή η κίνηση δε πρέπει να μείνει αναπάντητη. Κόντρα στην προσπάθεια να χτυπηθεί η συλλογική δράση, απαιτείται πιο πολύ παρά ποτέ η συστράτευση για την οικοδόμηση ενός μαζικού, πολιτικά ενεργού και αγωνιστικού Φοιτητικού Συλλόγου. Κόντρα στην προσπάθεια να χτυπηθούν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που δρουν μέσα στο σύλλογο, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναδελφική αλληλεγγύη και υποστήριξη.

Ας είναι η νέα χρονιά, μια χρονιά αγώνων και ανατροπών για να μπουν, όλες αυτές οι ενέργειες στο περιθώριο.

Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά

Αριστερή Πρωτοβουλία Τύρβη
σχήμα της Ε.Α.Α.Κ.


http://apteaak.wordpress.com/2009/12/31/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου