Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Το γράμμα φαντάρων από το 507 Μ/Κ ΤΠ (μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού)

στο στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ, που περιγράφει συνολικά τις αλλαγές

αλλά και την κατάσταση στην 34η Μ/Κ ταξιαρχία είναι χαρακτηριστικό:

«Με βάση δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν πριν από τρεις εβδομάδες (Ελευθεροτυπία 29.11.09) και την εμπειρία μας στις μονάδες, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το ρόλο του στρατού επεκτείνονται για να καλύψουν τις πολυετείς αποτυχίες στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας.

Νέες ομάδες που θα κινητοποιούνται γρήγορα, θα είναι περισσότερο εξοπλισμένες, σε σχέση με το υπάρχον πλαίσιο Ξενοκράτη, και θα χρησιμοποιούνται σε έκτακτες καταστάσεις και σε οργανωμένη εκκένωση περιοχών, σχεδιάζονται από τους ιθύνοντες. Σε κάποιες μονάδες μάλιστα, η σύσταση των ομάδων άμεσης αντίδρασης παραλληλίζεται με τη συγκρότηση των ομάδων «Δ» - των καουμπόηδων που κυνηγούν διαδηλωτές, μετανάστες και άτυχους περαστικούς στο κέντρο της Αθήνας!

Οι ομάδες αυτές φέρουν πλήρη εξάρτηση και επιπλέον φυσίγγια, οπλοβομβίδες και - γενικά - ό,τι προβλέπεται σε περίπτωση πολεμικού επεισοδίου από τους κανονισμούς για τη σύσταση αντίστοιχων διμοιριών και ομάδων.

Οι ομάδες συνυπάρχουν με τις ήδη υπάρχουσες του σχεδίου Ξενοκράτης. Στην ουσία, τις επικαλύπτουν δείχνοντας μια στροφή σε ένα δόγμα διαρκούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης και επαγρύπνησης. Άλλωστε, η ενημέρωση που γίνεται διευκρινίζει ότι αυτές οι ομάδες θα προπορεύονται των λοιπών ταγμάτων σε περίπτωση πολέμου.

Συνολικά όμως υπάρχει μια στροφή σε «παρά πόδας το όπλο» νοοτροπία. Υπάρχουν εντολές για ενημέρωση φαντάρων σε περιπτώσεις τρομοκρατικής επίθεσης, για το πώς να ανταπεξέλθουν και να αντιδράσουν. Για το ότι εκτίθενται στους ίδιους κινδύνους με την αστυνομία και οδηγίες για το πώς να χειρίζονται διάφορα σενάρια και περιστατικά...

Αυτός ο παραλληλισμός έχει φτάσει στα άκρα ένα κλίμα εκτάκτου ανάγκης και αναταραχής. Βρισκόμαστε σε κατάσταση «εμπλοκής» με τις υπηρεσίες. Δυσκολευόμαστε στις άδειες και τις εξόδους ακόμα. Περιμένουμε τις μεταθέσεις, μήπως και μπορέσουμε να ανακουφιστούμε, μοιράζοντας τις υπηρεσίες με τους νέους συναδέλφους. Εξαντλούμαστε καθημερινά και αδιάκοπα σε απλήρωτες και ανθυγιεινές εργασίες και βάρβαρες ασκήσεις αξιόμαχου.

Όμως, πιστοί προς τις ανάγκες και τις οδηγίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ιεραρχίας, χωρίς καμία μέριμνα για εμάς τους φαντάρους (εξάλλου δεν είμαστε παρά το τζάμπα δυναμικό που θα ξεζουμίσουν για την καριέρα τους), ο διοικητής Τουζόπουλος και η ιεραρχία της 34ης Μ/Κ ταξιαρχίας, δημιουργούν νέες αντιδραστικές μορφές εμπλοκής του στρατού με την κοινωνία. Το κόστος ξανά φορτώνονται (εκτός από την ίδια την κοινωνία που θα βλέπει πάνοπλες «ομάδες Δ» του ΕΣ να επιτηρούν περιοχές τσακισμένες από φυσικές καταστροφές σαν εικόνα από Κόσσοβο και Αφγανιστάν), οι ίδιοι οι φαντάροι, η υγεία τους και η αξιοπρέπειά τους.

Οι φαντάροι δεν μπορούν να καλύπτουν τα κενά της πολιτικής που εγκαταλείπει την κοινωνία και τις ανάγκες της, κόβει κονδύλια για να έχει «λιγότερο κράτος», απασχολεί φτηνούς, κακοπληρωμένους ή/και απλήρωτους εποχιακούς υπαλλήλους μόνο συμπληρωματικά προς τους ελάχιστους ειδικευμένους μόνιμους, για το έργο της πολιτικής προστασίας, την ώρα που χρησιμοποιεί εκατοντάδες απλήρωτους και ξεζουμισμένους χακί δούλους, με κίνδυνο της ζωής τους, της ψυχικής και σωματικής τους ακεραιότητας, σε μια θητεία κόλαση.

Φαντάροι από το 507 Μ/Κ ΤΠ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ = ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

ΘΥΜΑ (ΞΑΝΑ) ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ

Μέσα στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε προκύψει, με δημοσιεύματα στον τύπο, το νέο σχέδιο διακυβέρνησης. Τότε οι κύριοι Παπανδρέου, Παμπούκης και Πάγκαλος είχαν συναντηθεί και περιγράψει τη νέα δομή συγκρότησης του ελληνικού κράτους. Βάση της συζήτησης και στόχος των αποφάσεων ήταν η θωράκιση του αστικού μπλοκ εξουσίας απέναντι στον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό, η ταύτιση των μεταναστών με την τρομοκρατία, των ρευμάτων αμφισβήτησης των εργαζομένων με τον «εχθρό εξ ανατολών» και τους εξωτερικούς κινδύνους.

Κυρίαρχη λογική ήταν η μετατροπή των εθνικών δομών ασφαλείας ώστε να μοιάζουν με τα σώματα των μισθοφόρων στις αποστολές εκτός συνόρων (που διαρκώς αυξάνονται για να υπηρετήσουν «το κύρος της χώρας και τις διεθνείς συμβάσεις» κατά τον κ. Βενιζέλο) – αφού εδώ και χρόνια οι μισθοφόροι της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» σε Βαλκάνια, Αφρική και Ασία δρουν σαν κατοχικοί ΜΑΤατζήδες). Ακόμα, συστηματοποιήθηκε η χρησιμοποίηση του στρατού σε γεγονότα που περιλαμβάνουν από φυσικές καταστροφές μέχρι τις ελληνοτουρκικές εντάσεις στο Αιγαίο.

Σχεδιάζεται λοιπόν η δημιουργία ενός «Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Κρίσεων, που θα επεμβαίνει σε γεγονότα που περιλαμβάνουν από τις εντάσεις στο Αιγαίο, το Κυπριακό…ως τις διαδηλώσεις, την τρομοκρατία και τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα στην Αθήνα». Σε αυτό το σύστημα θα αξιοποιούνται «οι επιχειρησιακές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας».

Έφτασε λοιπόν ο καιρός, η απειλή να γίνει πράξη. Ήδη ετοιμάζονται ολόκληρες μονάδες του ελληνικού στρατού για να παρεμβαίνουν σε γεγονότα φυσικών καταστροφών. Η στρατιωτική εκδοχή της ΕΜΑΚ, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σα θερμό επεισόδιο τα αποτελέσματα της έλλειψης μέριμνας του κράτους για κοινωνικές δομές και προστασία. Η αστική δημοκρατία οπλίζει και θωρακίζεται.

Παρόμοιο σύστημα διαχείρισης κρίσεων είχε συζητηθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006, ενώ τίθεται τμηματικά σε συνολική εφαρμογή στην Ευρώπη-Φρούριο. Η λογική πανομοιότυπη με την διακυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης» στην Ελλάδα σήμερα: «οι μεταμορφώσεις της διεθνούς τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια […] και, τέλος, οι δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ευρώπης, σε Μαδρίτη και Λονδίνο, ανέδειξαν την ανάγκη επανεξέτασης των προτεραιοτήτων σε θέματα ασφάλειας και άνοιξαν τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός εσωτερικού, ενιαίου μηχανισμού, που θα είναι επιφορτισμένος τόσο με την εκτίμηση απειλών, όσο και με τη διαχείριση συνεπειών μιας τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής καταστροφικού συμβάντος, ακόμη κι αν αυτό αφορά φυσική ή τεχνολογική καταστροφή».

Αυτό που οραματίζεται η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας όλη τη μεθοδολογία που της άφησε προίκα η ΝΔ, τον ιδεολογικό και πολιτικό οχετό του ΛΑΟΣ, την τρομοϋστερία των ΜΜΕ και τις εντολές του ελληνικού κεφαλαίου, είναι η μετατροπή κάθε ζητήματος - από τα εθνικά ως τις φυσικές καταστροφές – σε ένα ακόμα επεισόδιο ενός εμφυλίου πολέμου που ετοιμάζεται να διεξάγει στα πιο δυναμικά και ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας, στη νεολαία και τον αγανακτισμένο κόσμο της εργασίας για την επέκταση και το βάθεμα της εκμετάλλευσης. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη: η καταστροφή της Νέας Ορλεάνης και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση Μπους, άφησε πίσω της τον αμερικάνικο στρατό στους δρόμους των πόλεων. Η «διαχείριση της ανομίας», που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, άφησε τους ιταλούς μισθοφόρους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν να αλωνίζουν στις ιταλικές πόλεις μαζί με σύγχρονα-δημοκρατικά «τάγματα ασφαλείας» και μελανοχιτώνες.

Για μια ακόμα φορά η κοινωνία μπαίνει στο γύψο της δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των καναλαρχών και των επιχειρηματιών. Υψηλός επιτηρητής και συντονιστής, για μια ακόμα φορά, η ΕΕ των τρομονόμων, του ευρωστρατού, η Ευρώπη-φρούριο των συνόρων-νεκροταφείων μεταναστών. Για μια ακόμα φορά, το «λιγότερο κράτος» και η εκχώρηση όλης της κοινωνικής πρόνοιας και κάθε πλευράς της ζωής στο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο, φέρνει μαζί σαν αναγκαίο συμπλήρωμα τη διαπλοκή του στρατού με την κοινωνία και την επιτήρηση.

Για μια ακόμα φορά το γκλομπ του ΜΑΤατζή συμπληρώνεται από το G-3 του ΕΠΟΠ και το πυροσβεστικό σώμα από τις νέες ειδικές δυνάμεις του στρατού. Για μια ακόμα φορά, οι πρώτοι που το πληρώνουν (με τη δική τους σωματική ακεραιότητα και το δικό τους αίμα) θα είναι οι φαντάροι – άμισθοι σκλάβοι μιας βάρβαρης χακί θητείας.

Απαιτείται τώρα η αποφασιστική απάντηση του κινήματος του κόσμου της εργασίας εναντίον στο Μαύρο Μπλοκ της αντεργατικής πολιτικής, των βίαιης επίθεσης στις κοινωνικές ελευθερίες και του πολέμου που συγκροτούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Ε.Ε.-Εργοδότες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/12/blog-post_1233.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου