Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Η διοίκηση ενός κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων δεν είναι θέμα προθέσεων του διοικητή γιατί οποιαδήποτε καλή διάθεση έρχεται σε αντίφαση με τα βασικά δόγματα του ελληνικού στρατού όπως το αξιόμαχο τα υπέρογκα ποσά στους εξοπλισμούς αλλά και οι περικοπές σε ότι έχει σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης των αναλώσιμων φαντάρων. Η δράση του δικτύου Σπάρτακος στοχεύει στην όξυνση τέτοιων αντιφάσεων, να πιέζει την ιεραρχία με σκοπό να πετυχαίνει άμεσες υλικές νίκες στο σήμερα.

Ο διοικητής του κέντρου της Κορίνθου σ/χης Γ. Μπαλαφούτας προσπάθησε να απαντήσει σε όλες τις καταγγελίες σε σχέση με το νερό χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα πειστικός αφού από τη μία ήταν κατηγορηματικός για την καταλληλότητα του πόσιμου νερό, ενώ από την άλλη παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να το επιβεβαιώνει. Καμία δήλωση μπροστά στους φαντάρους όμως δεν έγινε για τις υπόλοιπες καταγγελίες που είχαν σχέση με τα καψόνια. Φαίνεται όμως ότι οι υπεύθυνοι πήραν το μήνυμα αφού η κατάσταση άλλαξε αμέσως προς το καλύτερο. Από εκεί και πέρα αφοπλιστική ήταν η παραδοχή του σ/χη μπροστά στους φαντάρους για την κατάσταση με τα βίσματα, τα τηλέφωνα και τις μεταθέσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά έκλεισε τα τηλέφωνα για να μπορέσουν να βγουν οι μεταθέσεις. Δε μπορούμε όμως να πιστέψουμε ότι σε αυτή την ΕΣΣΟ επικράτησε απόλυτη αξιοκρατία και δεν υπήρξαν παρεμβάσεις. Ουσιαστικά ο διοικητής έκανε ότι μπορούσε μέχρι το σημείο που θεώρησε ότι τον παίρνει. Ζόρικος σε γονείς και φίλους … υποταγμένος όμως και αυτός σε ΓΕΣ, πολιτική ηγεσία. Γι αυτό και για μας όλες αυτές οι μεγαλόστομες δηλώσεις είναι η ομολογία μιας κατάστασης παρά η απόδειξη της γενναιότητας του διοικητή.

Η δράση του Σπάρτακου είναι αυτή που πραγματικά έχει αλλάξει την κατάσταση στην Κόρινθο τα τελευταία χρόνια. Σπάσαμε τον αυταρχισμό με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Κόρινθος να θεωρείται ένα από τα πιο «χαλαρά» κέντρα. Στα μαγειρεία υπάρχει πολιτικό προσωπικό και πλυντήρια πιάτων. Η ποιότητα στο φαγητό μετά από καταγγελίες για δηλητηρίαση βελτιώθηκε και η ποσότητα διπλασιάστηκε. Στους φαντάρους δίνονται –έστω- δύο μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, κάτι που δεν γίνεται σε κανένα άλλο κέντρο ή στρατόπεδο. Ακόμη και για την ΕΛΔΥΚ δεν υπήρξε ιδιαίτερη πίεση όπως πριν από δύο χρόνια που είχε φύγει το μισό στρατόπεδο. Ο μαζικός συλλογικός αγώνας των στρατευμένων φέρνει αποτελέσματα και δεν θα αφήσουμε κανένα αξιωματικό να το παίζει καλός στις πλάτες των δικών μας αγώνων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/12/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου