Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση ΝΑΡ - νΚΑ για τις κινητοποιήσεις

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και νεολαίας στις σημερινές διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις, που έδωσαν νέα ώθηση στο παλλαϊκό αίτημα για παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη, αφοπλισμό της αστυνομίας, διάλυση των ΜΑΤ και των άλλων τρομοκρατικών μονάδων, για υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη διεκδίκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας. Η μεγάλη επιτυχία των σημερινών εκδηλώσεων αποτέλεσε μια μαχητική απάντηση στη διαρκή πολιτική λιτότητας, τρομοκράτησης και αναίρεσης εργατικών δικαιωμάτων προς όφελος του κεφαλαίου που εξαπολύει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ.

Έρχεται, μάλιστα, ως συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων δεκάδων πανεπιστημιακών σχολών και εκατοντάδων σχολείων που, μαζί με τη μάχη για την πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη, φανερώνουν ότι σημαντικά τμήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι αποφασισμένα να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΕΕ.

Η σημερινή παλλαϊκή συμμετοχή στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, έδωσε, ταυτόχρονα, μια έμπρακτη απάντηση στο όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει εδώ και μέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια μέσου του Υπουργού της Μ. Χρυσοχοϊδη, με στόχο την καταστολή των χιλιάδων αγωνιστών κάθε γενιάς που επέλεξαν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα ένα χρόνο μετά τον ξεσηκωμό του Δεκέμβρη.

Η κυβερνητική προσπάθεια διαρκούς εκφοβισμού με την πρωτοφανή αστυνομοκρατία, την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αναίρεση στην πράξη του δικαιώματος της διαδήλωσης, συνοδεύτηκε από εκατοντάδες προληπτικών συλλήψεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Η κυβερνητική και αστυνομική βαρβαρότητα εκδηλώθηκε με την επέλαση των ΜΑΤ, εν είδη στρατού κατοχής, με την αναίτια κράτηση διαδηλωτών και άλλων πολιτών, με την εισβολή ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους, με την προληπτική καταπάτηση του Ασύλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τους τόνους δακρυγόνων σε βάρος των διαδηλωτών ακόμα και με τον βαρύ τραυματισμό της διαδηλώτριας σ. Αγγελικής Κουτσουμπού από άνδρες της «ομάδας Δ», που κατέληξε στην εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση αυτή που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση και στηρίζεται από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των καθεστωτικών ΜΜΕ, αποκαλύπτει όχι μόνο το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη διαρκή προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε οποιαδήποτε εκδήλωση αμφισβήτησης της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ. Στο στόχαστρο τους είναι το Πανεπιστημιακό άσυλο και κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της πάλης των εργαζόμενων και των νέων όπως στα λιμάνια, στους ελαστικά εργαζόμενους, στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση. Επιδιώκουν ακόμα, να υπονομεύσουν τη μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία της 7ης Δεκέμβρη καθώς και στην προσπάθεια επιτυχίας της απεργίας και της μαζικής εργατικής και νεολαιίστικης διαδήλωσης στις 17 του μήνα.

Δεν μπορούν ωστόσο, να μας τρομοκρατήσουν. Θα βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Τα αίτια της εξέγερσης είναι εδώ και θα είναι ενεργά όσο η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους λεηλατεί τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας και στερεί τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου από οποιοδήποτε δικαίωμα σε αυτόν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία της εκπαίδευσης και της εργασιακής περιπλάνησης σε μαζική συμμετοχή στις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις της 7ης Δεκέμβρη και στην εργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Για ένα πολιτικό κίνημα Παιδείας- Εργασίας- Δημοκρατίας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικές ελευθερίες, για ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και της διαρκούς αντιδραστικής εκστρατείας του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου