Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο Μπράουν στέλνει 500 επιπλέον στρατιώτες




Την αποστολή 500 επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ενώ σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα για τη νέα στρατηγική στη χώρα.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Μπράουν εξήγησε ότι εκπληρώθηκαν οι τρεις όροι που τέθηκαν τη 14η Οκτωβρίου για την αποστολή ενισχύσεων στη χώρα: επαρκής εξοπλισμός, αύξηση του αριθμού των ανδρών των εκστρατευτικών σωμάτων των άλλων χωρών και ενίσχυση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας. «Επιβεβαιώνω ότι θα φέρουμε το νέο επίπεδο των στρατευμάτων μας στους 9.500 άνδρες.

Οι επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν στις αρχές Δεκεμβρίου για να ενισχυθεί η βρετανική παρουσία στην επαρχία Χέλμαντ», δήλωσε ο Μπράουν και διευκρίνισε ότι με την προσθήκη ειδικών δυνάμεων και «άλλου προσωπικού», που θα αναπτυχθούν στη χώρα, το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα «θα υπερβαίνει τους 10.000 στρατιώτες».


Ομπάμα


Εντωμεταξύ σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα τη νέα του στρατηγική για το Αφγανιστάν και να ενημερώσει τον Μπράουν, καθώς και τους προέδρους της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στην ομιλία του στο Ουέστ Πόιντ, μία από τις πιο καταξιωμένες αμερικανικές στρατιωτικές σχολές, ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή 30.000 επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Την αποστολή 80 επιπλέον στρατιωτών από τον Φεβρουάριο του 2010 γνωστοποίησε χθες και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόρκι Ιβάνοφ, στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/12/500.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου