Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 2008 και ακόμη!



Το τρίτο μεγάλο γεγονός του περσινού Δεκέμβρη, που και αυτό με τη σειρά του έδωσε μια άλλη διάσταση στην εξέγερση, αν και με μεγαλύτερες δυσκολίες απ' ότι αυτό της Κούνεβα, ήταν η εισβολή των ισραηλινών στη Γάζα.
Αν και "γιορτινές" μέρες ξεκίνησαν διαδηλώσεις και γι' αυτό το ζήτημα που κράτησαν σχεδόν ως το τέλος του Γενάρη αναδυκνείοντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Το μακελειό μεγάλο, υποτίθεται ότι σταμάτησε αλλά στη πραγματικότητα συνεχίζεται με άλλες μεθόδους. Η εξόντωση του αντιστεκόμενου Παλαιστινιακού λαού είναι θέμα ζωής και θανάτου όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για τους ιμπεριαλιστές δημιουργούς του και για τις αραβικές ηγεσίες. Η στάση της Αιγύπτου (κλείσιμο με ανατινάξεις των τούνελ ανεφοδιασμού της Γάζας) και μόνο τις τελευταίες μέρες το αποδυκνείει περίτρανα.

Αντιγράφουμε εδώ από την περσινή ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας:

Φωτιά, καταστροφή, δυστυχία και θάνατο ξερνά ολοένα και περισσότερο η “χριστουγεννιάτικη βροχή” των σιωνιστών δολοφόνων του Ισραήλ. Εκατοντάδες νεκροί -άμαχοι και γυναικόπαιδα- χιλιάδες τραυματίες, τεράστιες καταστροφές, είναι το τίμημα για το λαό της Παλαιστίνης, που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες (για άλλη μια φορά) αντιμέτωπος με τη σιωνιστική θηριωδία, που συνιστά πολεμική επιχείρηση με ένα και μοναδικό στόχο:
Τη συντριβή του Παλαιστινιακού αγώνα για λευτεριά και ανεξαρτησία και την επιβολή -ακόμα και με όρους γενοκτονίας και εξόντωσης της νόμιμα εκλεγμένης Παλαιστινιακής κυβέρνησης- της απόλυτης κυριαρχίας του κράτους του Ισραήλ, σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη.
Η “διεθνής κοινότητα” ανησυχεί για τη …κλιμάκωση της βίας, ισοπεδώνοντας θύτη και θύμα, ενώ στη πραγματικότητα ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν το Ισραήλ, στήριζαν και στηρίζουν ανοιχτά το «δικαίωμα» των σιωνιστών δολοφόνων να μακελεύουν τους λαούς, να αναπτύσσουν όρους εμφυλίων σπαραγμών και συντριπτικών πιέσεων στις χώρες και τις κυβερνήσεις της περιοχής, για να αποσαρθρωθούν οι όροι αντίστασης των λαών.
Οι υποκριτικές κορώνες δε μπορούν να κρύψουν τη γραμμή της στοίχισης και της υποτέλειας στα Αμερικανονατοϊκά αφεντικά με την οποία κινούνται η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Η αιματηρή δοκιμασία του λαού της Παλαιστίνης, ο αγώνας του ενάντια στους φασίστες σιωνιστές και τον ιμπεριαλισμό, πρέπει να σημάνει συναγερμό αλληλεγγύης, συστράτευσης, μαζικής αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής πάλης σε όλους τους λαούς! Ο λαός μας και η αγωνιζόμενη νεολαία της χώρας μας, κόντρα στα κηρύγματα των ρεαλιστών της υποταγής στους σύγχρονους τυράννους, πρέπει να πρωτοστατήσουν σ’ αυτή την πάλη, γιατί είναι η πάλη που εκφράζει τα δικά τους συμφέροντα, τη δική τους προοπτική.


http://antigeitonies.blogspot.com/2009/12/blog-post_1197.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου