Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΜΨΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΜΨΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

«Η ζωή κυλά, δίχως να κοιτά τη δική σου μελαγχολία»

Πέρασαν κιόλας 36 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008…

Το ενσωματωμένο τμήμα του Πολυτεχνείου, αυτοί που γύρισαν για πάντα την πλάτη στην Εξέγερση για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», που έκανα καριέρα στην πλάτη των μαζικών-συλλογικών αγώνων ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, διαχειρίζονται - σε σοσιαλδημοκρατικές ή νεοφιλελεύθερες εκδοχές - την αστική δημοκρατία των καναλαρχών, των εργοδοτών, των εφοπλιστών και βιομηχάνων, τη «Χούντα» της Αγοράς του σύγχρονου καπιταλισμού.

Η αντεργατική κι ολοκληρωτική πολιτική τους κυριαρχεί στην κοινωνία του θεάματος των ΜΜΕ, καλύπτεται από το κεφάλαιο και τα δημοσιογραφικά-επιχειρηματικά συμφέροντά του, συμπληρώνεται από τους πολιτικούς απογόνους του μετεμφυλιακού κράτους, το ΛΑΟΣ και τον επιχειρησιακό βραχίονα της χρυσής αυγής, πατάει πάνω στην αριστερά της ήττας και της υποταγής, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, επιχειρείται η αμαύρωση της ίδιας της έννοιας της Εξέγερσης, οι αγωνιστές του Δεκέμβρη διώκονται, η αμφισβήτηση ποινικοποιείται, καθώς καλούμαστε να υποταχθούμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ε.Ε.. Ο Δεκέμβρης, η πρώτη εξέγερση της κρίσης, έδειξε την οργή και τις δυνάμεις που κρύβονται σε νεολαία και εργαζόμενους, στους μετανάστες.

Η απάντηση τους είναι η «έξοδος από την κρίση» με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Η ΝΔ έδειξε το δρόμο που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ακόμη μεγαλύτερη αγριότητα. Η αρχή έγινε με τη μαζική απόλυση των STAGE, την επίθεση σε ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, έπεται άγρια φορολογία, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και εργατικών εισφορών.

Απάντηση τους στο Δεκέμβρη ήταν η δολοφονική απόπειρα στην Κούνεβα από μπράβους της εργοδοσίας. Είναι τα πογκρόμ στους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και στα νεκροταφεία των συνόρων, το εργασιακό τους ξεζούμισμα στα κάτεργα της «πράσινης ανάπτυξης». Απάντησή τους στο Δεκέμβρη είναι η επιχείρηση να τσακίσουν ό,τι μπορούν από τη γενιά της ελαστασφάλειας, της ανεργίας, της απλήρωτης part-time εργασίας. Η μετατροπή του στρατού σε δολοφόνο ΜΑΤατζή ανά τον πλανήτη, των δολοφόνων ΜΑΤατζήδων σε στρατό κατοχής των Εξαρχείων, του ασύλου και των γειτονιών «της ανομίας».

36 χρόνια μετά, το κράτος έκτακτης ανάγκης της ελληνικής αστικής δημοκρατίας φορά το γύψο της ασφάλειας ενάντια σε «τρομοκράτες-εγκληματίες-μετανάστες». 36 χρόνια μετά, το ελληνικό κράτος του κεφαλαίου και των πολέμων φορά το γύψο της ΕΕ, του ΔΝΤ, του Τρισέ και της δημοσιονομικής πειθαρχίας ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στη νεολαία και τους μετανάστες. Για την ισότιμη συμμετοχή στην Ευρώπη-φρούριο, τη Λευκή Βίβλο, τη Λισσαβόνα, τη Frontex, τους τρομονόμους. Είναι κοινό το χέρι που όπλισε τους ανθρωποφύλακες και το στρατό της χούντας, τους μπάτσους-δολοφόνους μεταναστών της ελληνικής δημοκρατίας, το περίστροφο του Κορκονέα πάνω στον 16χρονο Αλέξη…

Ένα χρόνο μετά, χρειάζεται να δώσουμε τη δική μας απάντηση! Μας θέλουν αόρατους στη βιτρίνα της εικονικής τους ευημερίας, πειθαρχημένους στη χρεωμένη κατανάλωση, ορατούς μόνο στα υπόγεια της δουλειάς μέχρι θανάτου, στο λογαριασμό της κρίσης τους.
Πληρώσαμε βαριά και την ανάπτυξη και τις κρίσεις τους. Έχουμε χρέος να γίνουμε η κρίση τους!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΚΙΝΗ, ΕΜΠ, ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2009

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου