Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ο Δεκέμβρης ήρθε νωρίτερα...



Μαζικότατη και μαχητική η πορεία.
Άγρια Καταστολή – Πάνω από 250 προσαγωγές.
Συλλήψεις και τραυματισμοί διαδηλωτών.



"Η Αστυνομία θα έχει μία διακριτική παρουσία κατά την διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη βία, τιμώντας τη μνήμη «όσων έδωσαν το αίμα τους, τη ψυχή τους και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την ελευθερία»"
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
9/11/09

Με ένα εκτεταμένο όργιο καταστολής απάντησε η κυβέρνηση στην μεγαλειώδη πορεία για την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η πορεία παρά την αστυνομοκρατία και το κλείσιμο των κεντρικών σταθμών του ΜΕΤΡΟ ήταν αναμφίβολα η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων. Αξιοσημείωτη και εξαιρετικά ελπιδοφόρα ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών που ήταν διασκορπισμένοι σε πολλά (φοιτητικά κυρίως) μπλοκ και έδιναν ξεχωριστό παλμό στην διαδήλωση, θυμίζοντας έντονα τις μέρες του περσινού Δεκέμβρη .

Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν έντονη και προκλητικότατη από νωρίς το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της διαδήλωσης. Αποκορύφωμα της αστυνομοκρατίας ήταν η απρόκλητη επίθεση των «Προστατών του Πολίτη» σε διαδηλωτές στην Λ. Αλεξάνδρας όπου έγιναν δεκάδες συλλήψεις στον σωρό. Αυτόπτες μάρτυρες και καθεστωτικά media κάνουν λόγο για περισσότερες από 250 προσαγωγές , όχι μόνο διαδηλωτών αλλά και περαστικών και δημοσιογράφων. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το όργιο καταστολής συνεχίζεται σε πολλά σημεία του κέντρου όπου έχουν στηθεί μπλόκα και πραγματοποιούνται αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές.


http://gortynios.blogspot.com/2009/11/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου